Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
duygu07
Elmas Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7416
|
Gönderim Zamanı: 30 Nis 2008 Saat 14:07 |
Ay kızlar okudum da üzüldüm valla. Ben sezeryan oldum ve şükür hiç ama hiç ağrım falan olmuyor. Bir yıl geçti üzerinden tam olarak ve ben iki hafta dikişlerimin acısını hissetmedim bile. Uyuşuk haldeydi o kadar yani. Ben normal doğumdan çok korkuyordum ve cinsel yaşamı kötü etkilediğini düşünüyordum sanırım etkiliyor değil mi? Yazdıklarınızdan onu çıkarttım. Bir profesörle konuşmuştum normal doğum kesilerinin eskiye dönüşü konusunda. Bana ben bile süper yapıyorum diyemem demişti. Eskisi gibi olması eğer yanlış kesik atıldıysa çok zor demişti. Açıkçası cinselliğin evliliği çok etkilediğini düşünen biri olarak vazgeçmiştim o konuşmadan sonra. Şimdi de okuduklarım o doktoru doğruluyor sanki.
|
 |
duru
Altın Üye
"Yiğit ve Efe'nin Annesi"
Puanlar: 2222
|
Gönderim Zamanı: 30 Nis 2008 Saat 14:28 |
Arkadaşlar sağlık bu korkuyorsunuz diye dr.a gidemiyoruz demişsiniz ama doğumdan 1,5 ay sonra yada 40ınız çıkar çıkmaz bir jinekoloğun sizi görmesi gerekiyordu mutlaka,belki de dikişleriniz attı,ne bileyim içte yırtık vardı ve o an kanamadan dolayı farkedilemedi ve dikilmedi,çünkü bunlar olabiliyormuş okuduğum ve duyduğum kadarıyla.
Ben 10 gün önce normal doğumla 4665 gr ağırlığında 2.bebeğimi dünyaya getirdim,ilk bebeğimde normal doğum ve 4400 gr.doğdu ,ben daha doğum yapalı 10 gün oldu ama bahsettiğiniz ağrıların hiçbiri yok yani dikiş yerleri ağrımıyor ama rahim toparlandığı için kasıklarda sancı şeklinde ağrılarım oluyor tabiki.Demek istediğim siz doğum yapalı aylar olmuş hala dikiş yerlerinizin acıyor olması normal değil.
iki doğumumda da epizyotemi yapıldı haliyla bebekler iri çünkü kaldı ki bana ısrarla sezeryan olmamı söylediler ama kabul etmedim,ilk doğumdan hemen 1 hafta sonra dikişlerimi kontrol etmek için çağırdı doğumumu yaptıran dr.çünkü epey dikişim vardı ve dikişlerin atma riskine karşı kontrol etti, 1,5 ay sonra tekrar gittim,dikişler tamamen iyileşmişti.
Ayrıca zaten normal doğum yapmış olan her bayanın 6 ayda bir jinekolağa gidip simir testi yaptırması da gerekiyor 
|
|
 |
duygu07
Elmas Üye
Puanlar: 7416
|
Gönderim Zamanı: 30 Nis 2008 Saat 14:34 |
Kesinlikle ben bile sorunum olmadığı halde doktorum sezeryan dikişlerim için ilk haftalarda mutlaka ve sonrasında da 6 ay sonra ve şimdi bir yıl sonra doktora gittim. Yani doktorun mutlaka kontrol etmesi şart. Bu konuyu atlamamak lazım. Hakikaten neden doktora gitmediniz ağrılar için arkadaşlar. Siz sağlıklı olun ki bebişlerinize daha iyi bakabilin. Bence de Duru çok haklı. Simir testi de çok önemli gerçekten.
|
 |
mine
Altın Üye
Puanlar: 3314
|
Gönderim Zamanı: 30 Nis 2008 Saat 15:03 |
ben çok korkuyorum doktora gitmekten çok hırpalandım hastanede ilk günler uyuyamıyordum bile gözümü kapattığım an sanki doktor geliyordu yanıma çok bozuldu psikolojim nasıl atlatacağımı bilmiyorum kızımı bile götürürken doktora korkarak gidiyorum burada anlatamayacağım şeyler oldu benim doğumum sırasında öyle doktorlar varki ben özel de yaptırmak istemiştim doğumumu ama kanamam olduğu için beni devlet hastanesine sevk ettiler of hatırlamak bile istemiyorum
|
<a href="http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&title=program-icin-mail-atalim-arkadaslar-lutfen">http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&tit
|
 |
bıdık
Katılımcı Üye
Puanlar: 585
|
Gönderim Zamanı: 30 Nis 2008 Saat 18:47 |
apatay41 Yazdı:
bende sezeryan oldum ne dikiş sancısı ne bişi :) ala ala bana neden olmadıı |
bende de aynısı....
|
|
 |
elcinim
Altın Üye
Puanlar: 2968
|
Gönderim Zamanı: 30 Nis 2008 Saat 23:03 |
yazılanları okuyunca cok uzuldum gercekten  .bende sezeryanla yaptım ama hıc bır sorun yasamadım.ılk gun ayaga kalktım zaten ıkıncı gunu eve geldıgımde de dogru durust oturmamıstım bıle.suan da hıc agrım acım yok.bencede sızde bır sorun var arkadaslar yoksa bu kadar halen daha acı cekmenız normal degıl.dr a neolursa olsun gozukmenız lazım
|
 |
DENİZKIZI
Elmas Üye
Puanlar: 5273
|
Gönderim Zamanı: 01 May 2008 Saat 09:31 |
canım ne kadar iyi bakmış olursan ol hala acı hissediyorsan bu normal değil durunun dediklerine katılıyorum normal doğum yapmış biri olarak iltihabik bir durum olabilir canım gecikmeden git bence bir dr ye  abartıldığı kadarda çok kötü birşey değil normal doğum arkadaşlar sezeryandan daha çabuk toparlanıyor insan artı eskisindende hiçbir farkı yok siz anladınız onu
|
 |
HaYaL
Altın Üye
Gece Bekçisi
Puanlar: 3414
|
Gönderim Zamanı: 01 May 2008 Saat 16:39 |
|
|
 |