Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Dğerlendirmisiniz Hocam ?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumDğerlendirmisiniz Hocam ?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
özüdoğru Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 539
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı özüdoğru Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Dğerlendirmisiniz Hocam ?
    Gönderim Zamanı: 25 Oca 2016 Saat 11:28
Sayın Hocam sizi ben takip ediyorum. İş yerindeki arkadaşımın bazı soruları olacaktı size. size ilk defa soru soruyor siteyi yeni takip etmeye başlayacak bizim bu sorularımıza ışık tutarsanız çok sevinirim saygılarımla.

Hocam merhabalar, 33 aylık 93 cm 11 kilo 700 gr ağırlığında bir oğlum var. 7. Ayına kadar kilosu boyu fena değildi. 7. Aydan sonra kilosunda ve boyunda ve baş çevresinde yavaşlamalar (Bu arada bıngıldağımız 2,5 aylıkken kapandı) meydana geldi artı hastalıkları başladı nerdeyse ayda bir grip türü hastalıkları olmaya başladı. Ayrıca bronşiolit, kulak enfeksiyonu, boğaz enfeksiyonu, sinüzit (Yaklaşık bi 4-5 ay önce geçirdiği bir gripten sonra burnu tamamen tıkandı ve o günden sonra horlamaya başladı)vs. 2-3 kez bağırsak enfeksiyonu yani sık sık hastalandı uzun bir süre. Hemen hemen hepsinde de antibiyotik verildi. Size yardımcı olur mu diye detaylı bilgi vermek istedim.

Benim şu anda sormak istediğim oğlum oldum olası bir şeyler yer yemez tuvaletini yapma ihtiyacı hissediyor. Arada kabızlıkları oluyor tabi, zaten tuvaletini yapmadığı zaman hiçbir şey yemek istemiyor. Çok iştahlı bir çocuk değil tamam çok yemek seçen bir çocuk az bir şeyle doyuyor ama hiç kilo almaması beni rahatsız ediyor. Bunun bağırsaklarının çok çalışmasıyla bir ilgisi var mıdır ve bunun için yapılabilecek bir şey var mı.

Ayrıca bir şey daha sormak istiyorum tarif etmesi biraz zor ama oğlum yaklaşık 16-17 aylıkken yürümeye başladı tabiri caizse çoğu zaman sarhoş gibi dengeyi sağlayamadığı oluyor normal yürürken değil de ayakta dururken bir şeyle oynarken, dans ederken yani bu normal mi yoksa bir sorun mu var bilemedim. Çok fazla hastaneye gittiğimiz ve çok fazla kan tahlili yaptırdığımız için önce size danışmak istedim. Şimdiden teşekkür ederim. İyi günler…
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 119457
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Oca 2016 Saat 18:05
2 kilo kadar bir eksigi var, boyu iyi...
Su anda:  Bas cevresi: 49cm civari ise, bingildagin erken kapanmasi diye bir sey soz konusu degildir.
Bu sekilde, her hastalandiginda antibiyotik verilen cocuklarda, barsak icinde, Normal Bakteri Florasi
gelisemedigi icin, boyle sikayetler olur. 1 hafta kadar, gunde 3 defa, ogunlerinin yaninda, Yogurt yedirin.
Gunluk;sut/sutlu gidalar toplami, en az 600ml olsun.

Denge ile ilgili durumu biraz takip edin. Nasil olsa, bir hastalik olsa dahi yapilacak bir sey yok.
Bu sekilde, gec yurume ve denge bozukluklari biraz da soya cekimdir.
1 ay sonra, Kilo,Boy ve Bas cevresini tekrar yazin.

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.