Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Devam eden hırıltılı öksürük
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumDevam eden hırıltılı öksürük

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ndeniz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 8
Mesajın Direkt Linki Konu: Devam eden hırıltılı öksürük
    Gönderim Zamanı: 14 Kas 2012 Saat 14:18
Merhaba Kadir hocam,
bu konuda cok fazla yazmıssınız bazılarını inceleme fırsatı buldum bazılarını da inceliyorum. Benim ikiz bebeklerim var. 24 aylıklar. Bu aylarda bayagı bir öksürük nöbetleri ile karşılaşmıs durumdayız.
Doktorlarına goturdugumde antibiyotik2in fayda vermeyeceğini belirtip Nasonex damla, Aerius surup (10 gun) bir de Bricanly surup verdi. Ancak ben bunları verdiğimde cocuk daha sık hatta geceleri uykudan uyanırcasına oksurmye başladı. Bricanyl kesip bu kez ventolin önerdi. Onda da aynı durum oldu .su an ben hepsini kestim damla hariç serum fizyolojik verip sadece nasonex , sabahta ballı limo karısımı veriyorum. Biraz daha iyi gibi. Geceleri oksurmemeye başladı. Gunduz yuvadalar. Ogretmenleri bazen hırıltılı oksurduklerini belirtti. Doktor kontrolunde ciğerlerinde bir sey bulmamıştı. Sizin nacizane öneri ve görüşleriniz bu konuda ne olabilir?

Cok tşkler.
Hoşçakalın..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118003
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Kas 2012 Saat 18:51
Aman o ilaclari hemen kesin. Senelerdir anlatiyorum. Bu ilaclarla cocuk daima daha kotu olur. Hele Nazonex en kotusu. Kortizon oldugu icin, hadisenin daha kotuye gittigini bile anlayamazsiniz, anladiginizda da, gecmis olsun.... Kesinlikle bu tip ilaclari Gripte vermeyin. bunlar sadece Astimda kullanilabilecek ilaclardir. Benim Grip icin anlattiklarimi uygulayin.
Yukarı Dön
ndeniz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Kas 2012 Saat 11:43
Merhabalar,

Forumda dediklerinizi yapmaya başladık. Bal limon, serumfizyolojik ve coldmix. Daha rahatlar..Cok tşk ediyoruz.
Yukarı Dön
ndeniz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Kas 2012 Saat 15:36
Hocam,
Bu oksuruklerin gecme suresi nedir?Cocuklarn direncine mi baglı?
Başka yapılacak bir sey yok sanırım 

Verdiginiz destek için tşkler.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Kas 2012 Saat 20:22
Cocuklarin direncine de bagli, aldiklari mikroplarin miktarina ve kuvvet derecelerine de bagli. Mesela ( biraz eski bir ornek olacak) eskiden, Kizamik hastaligini eve ilk getiren ( indeks vak'a) cocuk, mikrobu disarda kisa bir surede aldigindan cok hafif atlatir, evde devamli temas halinde olup, bol mikrop verdigi kardesleri daha agir gecirirlerdi. Ayni husus, Grip icinde gecerlidir. Yuvadan mikrop tasiyan buyuk daha hafif gecirir, evdeki kucuk kardes daha agir gecirir.
Yukarı Dön
ndeniz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Kas 2012 Saat 16:09
Hocam merhaba tekrar,
Ben bir sey sormak istiyorum. Bizm cocuklardan biri ateslenmeye basladı. Ye ryer 38 - 38,5 a dayanıyor. Geceleri de uyuyamıyor. Ciğerlerine inme durumu ile ilgili sizin bir yazınızı okudugumda boyle kosmusta cok yorulmuscasına nefes alıp veriyorsa inmiş olabileceğini  belirtmiştiniz.  dk da 45 -50 olabiliyor. Ne yapılmasını onerirsiniz? Diğeri de kuru kuru oksurmekte. her ikisine de rutin terapiyi uyguluyorum.

Teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Kas 2012 Saat 19:21
Atesli ikende nefes alip-vermenin arttigini unutmayin. Atesi 4-5 gunu gecerse, solunumlari 60'i gecerse, gostermeniz gerekir. Tabi bu durumda bir kan sayimi yaptirip; WBC (Lokosit) degerine bakmak cok onemlidir. Su anda, benim anlattiklarimi uygulayin.  
Yukarı Dön
ndeniz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Ara 2012 Saat 15:47
Hocam merhaba,
Sizin desteğinizle ve yazdıklarınızı uygulayarak ikizlerimle her gunumuz daha iyi oldu. Cok fazla da oksuruk problemimiz kalmadı.  Yaklasık size yazdıgım Kasım ortasından beri bugune kadar oksuruk hala da kolay kolay geçmemekte. Zamana mı bırakmak lazım en azından uykuda zaman zaman gelen oksurugu azaltmanın bir yolu var mıdır?

Çok tşk ederim.
Sevgiler..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.