Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Uyku
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Dergi, Beslenme ve Uyku
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumDergi, Beslenme ve Uyku

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
cigdempolat Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 86
Mesajın Direkt Linki Konu: Dergi, Beslenme ve Uyku
    Gönderim Zamanı: 17 Ara 2012 Saat 14:40
Hocam,
Sizin yüksek ateşle ilgili söylediklerinizi ve yazdıklarınızı okumuş olacaklar ki bu ayki Moth.r&B.by dergisinde "Yüksek Ateşten Korkmayın" diye bir yazı var. Aslında azıcık ateşin faydalı olduğu yazıyor. Yazdıklarını sırf biz anneler değil doktorlar da okuyor, sevindim.

Gerçi aynı dergide çok süt içirmenin kansızlığa sebep olduğu da yazıyor ama ben sizden doğrusunu öğrendiğim için hiç kaale almadan geçiyorum.
Oğlum 9,5 aylık oldu. 9 aylık muayenesinde kilo 8.200, baş çevresi 44.5, boyu 75. Gelişimini yorumlayabilir misiniz?

Beslenmesinde değişiklikler yapmam gerekiyor mu? Yoksa günde bir köfte kadar etli yemek, 600ml süt veya sütlü gıda (peynir,yoğurt, muhallebi) ve meyveye aynen devam mı edeceğiz 1 yaşına kadar. Biberonla süt içmediği için hala süt ve sütlü gıda alımı eksik ama diğer şeyleri çoğunlukla yiyor. Kaşıkla süt veriyorum bazen içiyor.Kahvaltısını bir küçük paket lable peyniri ve iki günde bir yumurta sarısı koyarak sütlü karışım şeklinde veriyorum. Her gün yumurta koyayım mı? Yemekleri de rondoda biraz kıyıyorum. Artık ezerek mi vermeliyim?

Gece uykusu bozuktu tamamen bozuldu. 10-20 dakikada bir uyanıyor. Meme verene kadar kıyamet kopuyor. Kucağımda uyuyor, koyunca 5 dakika sonra tekrar uyanıyor. Hep REM uykusunda. Hiç dalamıyor. Gündüz de uyumuyor. Büyüme hormonu derin uykuda salgılanır diye okumuştum, doğru mudur? Dişleri çıkıyor, kaşındığından olabilir mi? Ne yapabilirim? Yalancı emzik almıyor 4,5 aylıkken bırakmıştı.

Düzenleyen cigdempolat - 17 Ara 2012 Saat 15:18
Cigdem
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118553
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ara 2012 Saat 04:53
1- Yok, doktorlarin atesi ogrenmelerine imkan yoktur, zira hep, ates uzerinden hasta korkutularak  rant saglaniyor, ogrenselerde, uygulamazlar, hastaya bu sekilde anlatmazlar.
2- Boyu; 13 aylik gibi, kilosu; 7 aylik gibi...Ya yanlis olculdu, yada iyi beslenen ama "super hareketli" bir cocuk olup et tutmuyor.
3- Beslenmesine aynen devam edin. Yumurtayi hergun verebilirsiniz , hemde beyazi ile birlikte.
4- Gecis donemi icin, gidanin yarisini rondodan gecirin, yarisini ezip karistirin. Zamanla tamami ezme olsun.
5- Buyume hormanu hikayesine bos verin. Nasil olsa, bir vakit uyuyor, o zaman salgilanir.
6- Disler ne kasinti ne ates, ne ishal, hicbir sey yapmazlar, hepsi kocakari uydurmasidir.
Yukarı Dön
cigdempolat Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 86
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ara 2012 Saat 09:01
Cevaplarınız için teşekkür ederiz hocam.

Ölçümlerde hata yok ama dediğiniz gibi çok hareketli bir çocuk. Ben kilo eksikliğini, uyumamasına ve süt içirememe bağlıyordum. Boyu uzun dediğiniz içim rahatladı.

Beslenme için dediklerinizi uygulayacağım. Tekrar teşekkür ederiz.
Cigdem
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.