Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
ozlem ozturk
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 55
|
Gönderim Zamanı: 28 Kas 2013 Saat 10:39 |
Hocam ayrıca ASO değeri 184 çıktı. Üst sınırı 150 imiş. Dizimde ağrı var diyor yorgun bir şekilde yatıyor. Neden kurtulamıyoruz bu betadan bunca antibiyotiğe rağmen anlayamadım..
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 120419
|
Gönderim Zamanı: 28 Kas 2013 Saat 19:31 |
Cunku, hastaliklarinin, sizin "beta" dediginiz Streptokok enfeksiyonlari ile bir ilgisi yok...
1- ASO: Gecirilmis "streptokok" enfeksiyonunu gosteren bir cins antikordur. Antibiyotik tedavisi ile dusmez, zamanla kendiliginden duser.
2- CRP: Iki kullanim sekli vardir.
a) Kardio-vaskuler RISK durumlarinda sinir: <3 olmalidir.
b) Enfeksiyon degerlendirmelerinde sinir: 40-200mg/L dir.
Bu aptallar, "Kardio-vaskuler risk degerlendirmesi ile, enfeksiyon degerlendirmesinin farkli oldugunu bilmiyorlar...
Bu kadar cahillikte, ancak "Turk Tip fakultelerindeki" egitimle olur...
|
 |
ozlem ozturk
Üye
|
Gönderim Zamanı: 28 Kas 2013 Saat 21:01 |
Bir oncekinde hizli strep A testi pozitif cikmasina ragmen viral oldugunu soylemistiniz. Zinnati 3-5 gun verip kestim. Cunku atesini 2-3 doz vermeme ragmen dusurmemisti. Kestikten 3 gun sonra yine yüksek ateş bu sabah ve diz ağrisi ile uyandi cocugum. Beta hizli testi yine pozitifti bu nedenle belki acilde depopenisilin bulabiliriz diye acile goturduk. Fakat ordaki dr direk antibiyotigi yazip gondermeye kalkti. Tahlilleri ben yapalim dedim. Yarin kultur sonucuda cikacak...onada guvenmeyin diyorsunuz ASO da tek basina bisey ifade etniyor. Tekrarlayan beta hemolitik streptokok enfeksiyonu olup olmadigini ne sekilde anlayacagiz? Yüksek ateş, tonsillerde kizariklik ve beyazlik ayrica karin agrisi bulanti gibi belirtileri de mevcuttu.
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 29 Kas 2013 Saat 03:16 |
Oyle soylemistim cunku antibiyotik verdiginiz halde, atesi dusmemisti. Bu da demekti ki; Streptokok enfeksiyonu yaninda, viral bir enfeksiyonu da vardi. VEYA, StrepA testinda bir dumen dondu.
Eger son 2 iki gunden beri herhangi bir antibiyotik kullanmiyorsaniz, StrepA test yaptirin. Beraberinde; bir kan sayimi da yaptirirsaniz, kesin konusabilirim..
|
 |
ozlem ozturk
Üye
|
Gönderim Zamanı: 29 Kas 2013 Saat 03:56 |
Dun sabah strep A testi yaptik ve pozitifti. Kan sayimida lokosit 18,65 idi. Zinnati keseli 3 gun olmustu. Neden antibiyotigi kestikten 2-3 gun sonra tekrar ateslenip strep pozitiflesiyoruz. Tam olarak antibiyotik temizlemiyor mu veya yeniden dorduncu kez bu enfeksiyonu okuldan veya biyerden mi kapiyor ben bunu anlayamiyorum.
Dun sabah ampisid enjeksiyonu yapildi ve agizdan duocid baslandi ve su an atesi dustu. Bide beta tasiyiciligi diye bir durum olabilir mi? Tsk ler
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 29 Kas 2013 Saat 05:21 |
Okuldan veya baska bir yerden aliyor. Lokosit degerinin de yuksek olmasi zaten; bakteriel bir enfeksiyonu gosteriyor.
Tam olarak temizlemiyor diye bir sey yok, zira Streptokoklar, cidarlarindaki bir ozellik nedeni ile Penisilin direnci gelistiremiyorlar.
Ampisid igne bosuna yapildi (tamamen show amacli), en basitinden Ampisilinin bile tek olcegi ile is bitebilirdi..
Streptokok tasiyiciligi diye bir durum vardir, Bu durumdaki Streptokoklar, hastalik yapanlardan cok farklidir. Vucut yapilarindaki bir eksiklik nedeni ile vucut bu bakterileri fark edemiyor ve antikor olusturmadigi icinde, tehlike arz etmiyorlar..O sahista bir hastalik durumuda olmuyor ve antibiyotikler bu eksiklik nedeni ile bu Streptokoklar uzerine etkili de olamiyorlar. Bu konu cok enteresandir ama maalesef, Turk Tip fakultelerinde bunlar teferruat olarak gorunur ve hic anlatilmazlar..Zaten bilip de anlatacak kimsede yoktur...
|
 |