Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İlaçlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Deposilin6.3.3
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumDeposilin6.3.3

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1234>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
spancm Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 360
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Kas 2013 Saat 14:52

Hocam nasıl da bıkmadan usanmadan bu kadar açıklamalar yapıyorsunuz bizlere...valla hayranım size..çok çok teşekkürler...saygılar...KizBebek

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120405
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Kas 2013 Saat 19:19
Yok baska caresi... Ne saglik bakanliginin, nede Universitelerin, yapilan yanlisliklara ve sahtekarliklara karsi en ufak bir tepkileri yok..
1- Aferin, Peditus ve Calpol'un beraber kullanimi sonucu, kac cocugun Karacigeri mahvoldu, kaci Karaciger nakline girdi, kaci oldu, bu muhteremlerin, umurlarinda bile degil.. Varsa-yoksa, POLITIKA!!!
2- Her oksuren cocuga; Astim veya Bronsit tanilari konuluyor ve sacma-sapan tedavilerle cocuklar daha kotu durumlara getiriliyorlar, buda kimsenin umurunda degil, bilakis tesvik ediyorlar.. 2006'daki gibi,ilac firmalarindan; Karayiplerde bir "Cruise" seyahati daha bekliyorlar, herhalde!!...
3- Laboratuvarlar, cocuk degerlerinin yanina; "Eriskin normal degerlerini" yazarak, hem cocuklari hasta imis gibi gosteriyorlar, hemde, aileleri parasal yuklerin altina sokuyorlar.
5- Her kusan cocugu, hastaneye yatirip, Serum takiyorlar..
Bes seneden beri bunlari yaziyorum, en ufak bir iyilik hali, duzelme hali, gordunuzmu???    

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 23 Kas 2013 Saat 19:21
Yukarı Dön
kıvanç Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Puanlar: 890
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Kas 2013 Saat 19:30
Orjinalini yazan: Dr.KadirTugcu Dr.KadirTugcu Yazdı:

Yok baska caresi... Ne saglik bakanliginin, nede Universitelerin, yapilan yanlisliklara ve sahtekarliklara karsi en ufak bir tepkileri yok..
1- Aferin, Peditus ve Calpol'un beraber kullanimi sonucu, kac cocugun Karacigeri mahvoldu, kaci Karaciger nakline girdi, kaci oldu, bu muhteremlerin, umurlarinda bile degil.. Varsa-yoksa, POLITIKA!!!
2- Her oksuren cocuga; Astim veya Bronsit tanilari konuluyor ve sacma-sapan tedavilerle cocuklar daha kotu durumlara getiriliyorlar, buda kimsenin umurunda degil, bilakis tesvik ediyorlar.. 2006'daki gibi,ilac firmalarindan; Karayiplerde bir "Cruise" seyahati daha bekliyorlar, herhalde!!...
3- Laboratuvarlar, cocuk degerlerinin yanina; "Eriskin normal degerlerini" yazarak, hem cocuklari hasta imis gibi gosteriyorlar, hemde, aileleri parasal yuklerin altina sokuyorlar.
5- Her kusan cocugu, hastaneye yatirip, Serum takiyorlar..
Bes seneden beri bunlari yaziyorum, en ufak bir iyilik hali, duzelme hali, gordunuzmu???    
Yukarı Dön
kıvanç Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Puanlar: 890
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Kas 2013 Saat 19:36
hocam bu uclu ilaclari su anda 12+yasta olan kizima anaokulu caginda kullanmistik .ya karacigerinde bir hasar olustuysa diye aklimi cok kurcaliyor.bunun bir belirtisi varmi? yoksa bir tetkik falan yapilinca anlasilirmi hocam.  ne dersiniz cok sagolun.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Kas 2013 Saat 19:58
Allahtan, Karaciger, bir seviyeye kadar olan hasarlari tamir edebiliyor. Bu saatten sonra, kendinizi; "ucuz kurtulmus" olarak addedebilirsiniz. Zira bu her 3 ilac da, PARASETAMOL IHTIVA EDIYOR. Toplamda; 120mg almasi gerekirken: 160mg+120mg+120mg=400mg almis oluyor.. Allahin sevgili kulu imisiniz, ucuz kurtulmussunuz.. Tabii, burda en etkili husus; kullanim suresi. Kisa kestiginiz icin, pacayi kurtarmistir..

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 23 Kas 2013 Saat 19:58
Yukarı Dön
spancm Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 360
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Kas 2013 Saat 16:12
Hocam ikizlerim iki hafta önce beta olmuştu sizin tavsiyenizle deposilin 6.3.3 yapmıştık.Sınıflarında beta olan başka çocuklar da çıktı acaba kış bitene dek her ay deposilin yaptırsam mı koruma amaçlı yoksa gereksiz mi olur.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Kas 2013 Saat 19:09
Iste o kullanis sekli,"sacmalik" oluyor..
1- Siz kendinize, her ay boyle sudan bir sebeple igne yapilsin istermisiniz?
2- Penisilin allerjileri, zaman gectikce, igneler yapila-yapila, olusuyor. Yani siz her igne oldugunuzda, allerjiye biraz daha yaklasiyorsunuz.. Tabii; allerjik durum, oyle 3-5 igne ile olusmuyor. Bilhassa Penisilin deri ile temas ettiginde; allerji daha hizli gelisiyor. Bu sebeple, yaraya Penisilin tozu dokmek gibi aptalca tedavilerin uygulandigi sahislar, ciddi risk altindadirlar..
3- Bu yas cocuklarinda; 10 atesli hastaliktan, ancak; 1 veya 2si antibiyotik gerektirir, bunlarin da sadece, %10'u Streptokoktur..

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 25 Kas 2013 Saat 19:10
Yukarı Dön
ozlem ozturk Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 55
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Kas 2013 Saat 08:54
Hocam merhaba,

Oğlum geçen hafta okula gitmedi. bu hafta 3 gündür gidiyor ve yine sabah yüksek ateş ve dizim ağrıyor diye uyandı. Boğazından yine beta hızlı testi yaptım ve hafif pozitifti. Ayrıca karnım ağrıyor dedi. hemen alıp acile götürdük. Ordaki dr boğazı kızarmış beta olduğunu sanmıyorum dedi. Ben yine de tahlil istedim ve hemogramında lökosit 18,65 geldi. hemoglobin:13,9, trombosit 584 geldi. CRP: 0.52 (<0.28). Dr duocid yazalım dedi ben ısrar edince depoda yapalım diye ampicid 500 mglık yaptılar. ayrıca ağızdan duocide devam edelim dedi. enjeksiyonu yaptırdık ama bu yeterli mi hocam? depo penisilin hastanede bile yoktu ...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1234>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.