Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İlaçlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Deposilin6.3.3
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumDeposilin6.3.3

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1234>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ozlem ozturk Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 55
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Kas 2013 Saat 20:05
Hocam yani oglum tedavi oluyor fakat sonrasinda mikrobu yeniden mi aliyor anlayamiyorum. Bu kez okulada antibiyotik bittikten sonra gondermedim hep evde bakici ile kaldi 3 gun fakat yine tekrarladi.
Ayrica sabah zinnati bir kez verdim fakat iki kez atesi yükseldi yine. Bunu kesip yine penosa mi devam edeyim? 20 gün zaten verdim fakat birakinca tekrar atesi cikiyor ve hizli testi yaptiriyorum pozitif cikiyor. antibiyotigi icerken duzeliyor kesince 2 gun sonra tekrarliyor. Yeniden alma ihtimali iki kez düşük değil mi hocam?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120405
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Kas 2013 Saat 20:29
O hizli teste, bir yamukluk olabilir...Bu sahtekar laboratuvarlardan herturlu uckagit beklenir.
Siz benim anlattigim, HASTALIK ARAZLARINA bakin....
1- Mutlaka ATES olacak, hemde yuksek ates olacak.
2- Dilde kalin bir pas ve agizda igrenc bir koku olacak.
3- MUTLAKA; Bulanti ve kusmalari olacak.
4- Bu bulgularin yaninda birde "Dokuntu" olursa, onada "KIZIL" denecek...
5- Her iki durum da, TEK OLCEK Ampisilin ( veya tek doz Penisilin) ile bile tedavi olur.
6- Uzun sureli (20 veya 30 gunluk) tedaviler sadece koruma amacli olup, kisa surede Streptokok alinmamasi icindir.. ALINIRSA, antikorlarda asiri artma oluyor ve bu antikorlar, bobrek veya kalp zarina saldirarak, NEFRIT veya KALP ROMATIZMASI na sebep oluyorlar.
Simdiki doktorlardan, bu mekanizmalari anlamalarini beklemeyin, onlarin kafalari basmaz..

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 20 Kas 2013 Saat 20:31
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Kas 2013 Saat 02:27
Hocam ikinci doz zinnati saat 20.30 da verdim fakat atesi gece saat 02:00 de tekrar 39 a cikti. Ne yapacagimi sasirdim hocam. Bu testi ben evde kendim yapiyorum. Lab.da calisiyorum ve test pozitif cikmisti ama zinnata direncli beta olabilir mi? Ne yapayim hocam yavrum cok yiprandi 1 aydir...
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Kas 2013 Saat 03:26
Kesinlikle; Viral bir enfeksiyon (Grip gibi) mevcut.
ASLA, degil Zinnat, en basit Penisilin'e karsi bile direnc olamaz.
1-Bir (uzak) ihtimal; Streptokok ve Grip beraber olabilir. Biri bakteri, digeri virus oldugundan olabilir.
2- Strep-A testini tekrarlayin, gene (+)gelirse, test bozuk demektir.
3-Yukarda belirttigim ARAZLAR yoksa, bosuna ugrasmayin... Basit bir Grip geciriyor; 4-5 gun atesi olacak demektir.   

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 21 Kas 2013 Saat 03:26
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Kas 2013 Saat 19:13
Hocam bu aksam testi yine yaptim bu kez negatif cikti. Acaba antibiyotik kullandigimiz icin negatiflesmis olabilir mi? Ayrica ates hala cikiyor. Gun icinde yine 39,5 lara cikip cocugu sersemletiyor. Zinnata devam edeyimmi eger betanin ustune eklenmis bir enfeksiyon varsa koruma amacli olarak yoksa keseyimmi? Ayrica bahsettiginiz belirtilerden yuksek ates, bulanti var. Agizda kotu koku ve pasli dil yok. 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Kas 2013 Saat 20:51
En azindan; testin duzgun calistigini ogrendik... HALA atesinin olmasi, hastaligin, viral yani Gripal oldugunun isaretidir... Antibiyotiklerle ugrasmayin...
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Kas 2013 Saat 03:44
Aksam 21:00 de antibiyotigi vermedim. Vermeye calisirken kustu zaten. ayrica ab kullandigimiz icin test negatiflesmis olabilir mi? Önceki yazdiklarinizdan bakteri degil enzime bakiyor demissiniz fakat bakteri yokolunca enzimde yok olmuyor mu? Simdi 2 gunluk zinnat sonrasi tekrar bakteri bogazda canlanip hastalik yapabilir mi? 

Hocam cok tsk ler sabirla verdiginiz yanitlar icin..
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Kas 2013 Saat 01:23
Kultur yaparken, tek olcek antibiyotik bile kultur sonucunu bozar.
Strep-A testi ise; enzimatik oldugu icin, antibiyotik kullansiniz bile en az 8 saat, Streptokok var idi ise; (+) sonuc verir. Tabii, bakteri yok olduktan sonra,bir muddet sonra, enzimlerde yok oluyor. Ilanihaiye musbet sonuc vermiyor.
Ama sunu biliyoruz: ATESI varken StrepA testi yaptirdiginizda, sonuc;(-) ISE, KESIN STREPTOKOK YOK DEMEKTIR...WBC 'de dusuk ise, KESIN; Viral enfeksiyondur.

" 2 gunluk zinnat sonrasi tekrar bakteri bogazda canlanip hastalik yapabilir mi? "

Kesinlikle YAPAMAZ.. Zira,(degil,Zinnat), ilk olcek Ampisilin'de bile Streptokoklarin koku kaziniyor.
Tekrar Streptokok enfeksiyonu olabilmesi icin, verilen antibiyotigin tamami vucuttan atilacak ve YENI Streptokok alinacak, ancak o sekilde olur.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 23 Kas 2013 Saat 01:25
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1234>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.