Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Denizden mikrop
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumDenizden mikrop

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
emirayfer Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 312
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı emirayfer Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Denizden mikrop
    Gönderim Zamanı: 21 Tem 2016 Saat 11:17
Merhaba Kadir bey
7 yaşındaki oğlum geçen hafta tatildeydim
Dizinde küçük bir yarası vardı zamanla ×2 boyutuna geldi ve etrafında da önce sivilce sonra açık küçük yaralar oluştu
Dün kolunda 2 tane ve belinde de 2 tane görünce Dr a götürdük
Denizden mikrop kapmış dedi mikroplar bakterileri öldürüyor ve hızla yayılan bir deri altı hastalığı dedi adını şuan hatırlayamadığım
Şimdiye kadar hiç antibiyotik kullanmalısın oğluma çok şükür sizin yonlendirmelerinizle
Ama bunun için kullanmamız gerektiğini söyledi augumentin ve balaban %2 pomad ve zyrtek verdi
Ne yapmalıyız? 
Tesekkurler
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118671
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Tem 2016 Saat 18:48
Aptalin teki!!!  Daha hala Dunya'da hicbir arastirmaci; hicbir  deniz suyunda "Hastalik yapici" bakteri tesbit
edememistir..
Bakin goruyorsunuz, daha "Mikrop" nedir, "Bakteri" nedir, ondan bile haberi yok!! Turk doktorlari artik
cahillikte, butun rekorlari kirar oldular..
Sepsis-Enfeksiyon farkini bilmezler, Enfeksiyon-Enflamasyon farkini bilmezler..Simdi birde, "Mikrop"-"Bakteri"
farkini dahi bilmedikleri ortaya cikti...
Mikrop: Bakteri, Virus, Mantar, Riketsia amillerinin tamamina verilen isimdir.
Bakteri: Eucaryote denilen, hakiki hucre cekirdegi ihtiva eden canli seklidir.

Isin dogrusu NE? 
Mevcut yara, deniz suyu ile "Maserize" (su cekerek sisme) olma sonucu, bakteriel enfeksiyonlarina acik
hale geldi ve ciltteki bakteriler bulasarak, bir cilt enfeksiyonuna ( Impetigo veya Pyodermi) yapti..
Sadece; Mersol veya Batticon gibi bir solusyon surmeniz yeterlidir. ANTIBIYOTIK VERILMEZ..
ZIRA: Enfeksiyon, deri ustunde oldugundan ve bu Epidermis denilen tabakanin, damar yapisi
OLMADIGI ICIN, degil agizdan, igne seklinde antibiyotik verseniz bile bu damar yapisi olmayan dokuya
antibiyotik nufuz edemez..
Bunlari da; Turk doktorlarinin bilmesini beklemeyin.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 21 Tem 2016 Saat 18:52
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı emirayfer Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Tem 2016 Saat 19:48
Baticon u 3 gündür kullanıyorum Kadir bey fakat artış devam ediyor
Yıkayıp baticon sürüyorum yanlış birşey mi yapıyorum
Bilgilendirmeniz için çok çok teşekkür ederim
İcim el vermese de şu an antibiyotik in prospektusunu okuyordum henüz vermedim çok şükür vermeyeceğim de
Baticon u pamuk ile sürüyorum tampon yapar gibi?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Tem 2016 Saat 20:10
EGER; ciltteki enfeksiyon, daha alt tabakalara islerse, ve etrafdaki dokuda "SISME" ve "KIZARIKLIK" fark
ederseniz, "Flegmon" olusuyor demektir, o zaman antibiyotik gerekir.
ZIRA; Epiderm altindaki deri tabakalarinda damarlanma vardir.
Her halukarda; Batticon surulecek.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı emirayfer Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ağu 2016 Saat 17:32
Tekrar merhaba Kadir bey
Yukarıdaki yaralardan sanırım 2.5 yaşındaki kızımda da çıktı
Göbeğinde kasiginda ve burnunda
Batıcon sürüyoruz Göbeğindeki geçti kasiginda ki iyileşme yolunda fakat burnundaki geçmedi henüz
Beni endişelendiren oğlumu götürdüğüm uz cilt Dr u bunun böbrekleri zarar verebileceğini söylemişti
Oğlum antibiyotik içti ve 3 günde kayboldular
Ama kızım daha küçük kızarıklık hafif var ama kabartı yok o yüzden antibiyotik vermedim bu sebeple uzun sürüyorsa iç organlara hasar verebilir mi?
İnşallah çok karışık anlatmamisimdir durumu kusura bakmayın
Kızımın gobegindeki yara 10 gün önce çıktı
Tesekkurler
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ağu 2016 Saat 20:22
Oyle bir sey YOK!!  Cahil oldugundan, uyduruyor..
1- Streptokok dedigimiz zaman, tek bir cins bakteriden bahsedilemez..
Cilt enfeksiyonu yapanlar, farklidir,
Bobrek hastaligi yapanlar ayridir(Nefritojenik tip) , Kalp Romatizmasi yapanlar ayridir(Kardiyojenik tip)..
2- Stafilokoklar ile oluyorsa; cilt enfeksiyonu yapanlarin, sistemik etkileri yoktur, ayrica da, olusan antikorlar,
Streptokoklardaki gibi  vucudun bazi organlari ile uyumlu degildir.
Streptokoklarda, ic organlara zarar veren, mikrobun kendisi degildir. Siz bakmayin simdiki, uyduruk
doktorlara.
Streptokoklarin dis zarlari; Kalp veya Bobrek ic zarlarina yapi olarak benzerlikler gosterirler. Bu sebeple,
zaman icinde, PEK COK DEFA,  Streptokok enfeksiyonlari gecirilir ve uygun tedaviler yapilmazsa, zamanla
bu bakterinin antijenine karsi vucutta antikorlar gelisir ve bu antikorlar, Streptokok zannederek, Bobrek
veya Kalp zarlarina hucum ederler.
Bunlari simdiki Turk Cocuk doktorlarinin bilmesini beklemeyin.. Onlar sadece;  her hastaya, Astim veya
Reflu demesini bilirler.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 16 Ağu 2016 Saat 20:25
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.