Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
Ziyaretçi
Misafir
|
Konu: deneyimlerimizi paylaşalım Gönderim Zamanı: 20 Mar 2008 Saat 18:05 |
Arkadaşlar, bebeklerimizi büyütürken eminim hepimiz bazı şeyleri, duyarak,okuyarak ve bazende kendi kendimize keşfederek öğrendik..
Bebeğimizi büyütürken yaşayıp tecrübe kazandığımız konuları bütün annelerle paylaşalımmı?...
not;sadece önerilerimizi paylaşalım,eğer burdaki konularla ilgili başka paylaşımlar olacaksa özelden veya sohbette paylaşabiliriz..
Düzenleyen Siddartha - 25 Mar 2008 Saat 09:44
|
 |
Ziyaretçi
Misafir
|
Gönderim Zamanı: 20 Mar 2008 Saat 18:11 |
benden bir öneri...
benim kız çekmece hastası,özellikle yatak odası bu konuda cennet..bütün komidin ve şifonyerin içindeklier yerlerde..çekmece kilidi satılıyo ama hangi birine alayım onuda mutfaktada çekmece çok..iple bağladım çözüm olmadı..bende koli bandı aldım..ama band bildiğimiz koli bandı değil kağıt koli bandı..iz bırakmıyo diğeri gibi..çekmecelerin yanlarından yapıştırıyorum açamıyo..ayrıca açıp tekrar yapıştırması kolay bende hiç izde yapmadı deneyin sizde..ama tabi yinede mobilyanızda bi yere uygulayıp deneyin iz bırakmazsa her tarafta kullanın..bizimki buzdolabınıda açmaya başladı bu yöntem çözüm oldu..
|
 |
burcu
Elmas Üye
Çınar'ın annesi, Forumun neşesi
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 8112
|
Gönderim Zamanı: 20 Mar 2008 Saat 23:49 |
harika bir fikir canım   ben de bütün çekmece ve dolapların düğmelerini çıkardım..
başka fikirler aklıma gelince gene yazarım 
|
 ömrüm, bebeğim, Çınar'ım
|
 |
ifakat
Kıdemli Moderatör
"Yağmurun annesi... Çıtır pare mod"
Puanlar: 10021
|
Gönderim Zamanı: 21 Mar 2008 Saat 00:24 |
madem konu çekmece bende yaptığımı anlatayım
salonda yatak odasında mutfakta olan çekmecelerden 1 tanesini kızıma ayırdım içlerinde oynayacağı ilgisini çekeceği şeyler koydum diğer çekmeceler normal duruyor kızıma her zaman bu senin için burda oynayabilirsin ama diğerleri bizim onlar sana hayır dedim hep uzun bi zaman da sürmedi artık biliyor diğerlerini açmıyor direk kendi çekmecelerini karıştırıyor deneyin sizde hem çok hoşuna gidecektir 
|
 |
ifakat
Kıdemli Moderatör
"Yağmurun annesi... Çıtır pare mod"
Puanlar: 10021
|
Gönderim Zamanı: 21 Mar 2008 Saat 00:48 |
aklıma geldi yazayım
3 4 tabureyi kare şeklinde birbirinden uzak koyuyorum üstünüde çarşafla örtüyorum bir ucundanda kapı yapıyorum oraya girip saklanıyor ve bulmam için sesler çıkarıyor bende yağmur nerdesin diye sesleniyorum gülüp cee yapıyor.
kavrama,iletişim için çok yararlı bence 
|
 |
duru
Altın Üye
"Yiğit ve Efe'nin Annesi"
Puanlar: 2226
|
Gönderim Zamanı: 22 Mar 2008 Saat 00:02 |
Bende her çekmeceye ve dolaba çocuk kilidi alamayacağım için kendimce bir çözüm buldum,oğluma atsada yere düşmesin diye,ucuna oyuncağını takıp pusetine,mama sandalyesine bağladığım iç içe geçen ördek şeklinde sert plastikten yapılmış içinde bunlardan 20 adet bulunan oyuncaklardan almıştım,kulplu dolap kapaklarını bunlarla kilitliyorum,çok pratik oluyor
|
|
 |
belma
Altın Üye
Puanlar: 4455
|
Gönderim Zamanı: 22 Mar 2008 Saat 13:51 |
Bende size yapımı kolay fakat çocukların çok sevdiği bir oyuncak önereyim.  Küçük bir pet şişenin içine evde bulunan bakliyatlarınızdan bir miktar koyun (nohut fasulye vs.....)kapağını kapatın.İşte marakasınız hazır.Çocuklar çok gürültülü bir şey olduğu için çok seviyorlar bu tip oyuncakları  .Gerçi bir çoğunuz yapmıştır zannederim
|
Kamil insan toprak tutsa altın olur,eksik insan altın tutsa toprak olur.
|
 |
burcu
Elmas Üye
Çınar'ın annesi, Forumun neşesi
Puanlar: 8112
|
Gönderim Zamanı: 22 Mar 2008 Saat 19:43 |
bu bölümde yazılana yorum yapmak doğru olmaz sanırım ama söylemeden geçemeyeceğim. eğer gereksiz görürseniz silebilrsiniz zaten
belmanın bahsettiği oyuncaktan ben de yapmıştım bi zaman. bebeğim 6-7aylıktı. ve bir şekilde o pet şişeyi yırtmayı başarmıştı. içinden de ufak olan parçalar çıktığı bir yana kesilen pet şişenin kesik kısımları çınarın avcunda çizik olmasına sebep olmuştu.. çok şükür daha tehlikeli bişrşey olmadan farkettim durumu. hepsini toplayıp attım.. hatta bunu çınarın bir kaç oyuncağının vidalarını sökerek de uygulamıştım onları da çıkardım hemen içinden..
belki çok eksra bir durumdu ama yine de bahsetmek istedim size..
|
 ömrüm, bebeğim, Çınar'ım
|
 |