Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
hilal
Kıdemli Moderatör
Seha'nın Annesi Forumun İnci Tanesi
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 24972
|
Konu: Denenmiş tutacak,beni kandırmayacak :P Gönderim Zamanı: 06 Ağu 2011 Saat 23:08 |
Arkadaşlar ya lütfen denenmi,ısrarla yazıyom denenmişşöyle güzel kıvamlı bi domates çorbası istiyorum ..nette bi sürü tarif var hangisini denediysem tutmadı ya ,bayılırım ben domates çorbasına ama bi tutturamıyorum,ve en kıvamlısından bi tarif istiyom lütfen
|
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
|
|
zehra
Kıdemli Moderatör
"Zeynep'in Annesi.. Nam-ı Diğer FASULYE"
Puanlar: 10949
|
Gönderim Zamanı: 06 Ağu 2011 Saat 23:51 |
Domates Çorbası: Malzemeler:
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı salça
- 5 adet rendelenmiş domates
- 5 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı süt
- tuz
Hazırlanması:
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ ile 2 yemek kaşığı unu biraz kavurun.
- 1 yemek kaşığı salça ile 5 adet rendelenmiş domates ekleyin. Topaklanırsa bu aşamada el blendırı ile karıştırın.
- Daha sonra 5 su bardağı su ekleyin.Koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
- Servis yaparken tencereye sütü ve tuzu ilave edin.
- İsteğe göre üzerine kaşar rendesi serpin.
dün denedim bu tarifi herkes bayıldı . içine normalde hiç kullanmam ama bu sefer içimden geldiği için bi tane et suyu tablet attım . bide kaşar peyniri yerine tost ekmeğini kızarttım küp kğp kesip yanında servis yaptım
|
Sevgilim hapşurunca çok sev dedim.elhamdülillah dedi.yerhamükallah dedim.yehdina ve yehdikum dedi sonra oturup hatim indirdik.nerden nereye:))))))))
|
|
zehra
Kıdemli Moderatör
"Zeynep'in Annesi.. Nam-ı Diğer FASULYE"
Puanlar: 10949
|
Gönderim Zamanı: 06 Ağu 2011 Saat 23:52 |
tarif portakal ağacından
|
Sevgilim hapşurunca çok sev dedim.elhamdülillah dedi.yerhamükallah dedim.yehdina ve yehdikum dedi sonra oturup hatim indirdik.nerden nereye:))))))))
|
|
hilal
Kıdemli Moderatör
|
Gönderim Zamanı: 07 Ağu 2011 Saat 00:24 |
Saolasın zehra..Yarın denerim inş.,fotolar eklerim,ama ben kaşarsız düşünemem domates çorbasını birde kremasız keskin olur diye düşündüğümden genelde ben denediklerime krema kattım,bakayım bunda krema yok nasıl olucak.
|
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
|
|
Gamze
Kıdemli Moderatör
Dora'nın annesi
Puanlar: 12808
|
Gönderim Zamanı: 07 Ağu 2011 Saat 00:29 |
Dora çok seviyor domates çorbasını Ankara da alışmıştı oradaki aşçıya sorduğumda içinde süt olduğunu söyledi ne zamandır bende deneyeceğim ama üşengeçlik işte hazırı varken... süt kremadan daha hafif olur kanısındayım ama yanıltmayım seni çünkü yapmadım....
|
<a href="http://evimizelimizde.blogspot.com.tr/">http://evimizelimizde.b
|
|
nilufer
Altın Üye
Puanlar: 3067
|
Gönderim Zamanı: 07 Ağu 2011 Saat 00:46 |
Bende bı tarif vericem ama bı ölçüm yok gozkarari..biraz katı yağ ve biraz sıvı yağ ile unu kavur 1kasik kadar salça koy ve kavur 4-5 tane domatesi (büyüklüğüne göre..) rendele ve kavur sonra suyunu ekle ve pişir.. Gayette güzel oluyor ve begeniyolar..
|
|
|
nilufer
Altın Üye
Puanlar: 3067
|
Gönderim Zamanı: 07 Ağu 2011 Saat 01:08 |
Ve en son blendirla iki zırt zırt yap tamamdir :))))))
|
|
|
hilal
Kıdemli Moderatör
|
Gönderim Zamanı: 07 Ağu 2011 Saat 12:58 |
Nilüfer saol cnm..Seninkinde niy süt yok
GAmze ablam süt var zehranınkinde bakayım deneyecem söylerim..ya hazırlar bana cazip gelmiyor nedense
|
|
|