Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İlaçlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - demir
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumdemir

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
barbaros430 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 135
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı barbaros430 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: demir
    Gönderim Zamanı: 04 May 2017 Saat 00:04
Hocam merhaba
Birkez daha iyiki varsiniz.sizin sayenizde 5 gun atesler icinde yanan 5 aylik oglumun gribini ilac kullanmadan atesinide dusurmeden atlattik cok sukur.rotavirus asisini yaptirmak icin 2 gun once doktora goturdum hocam oglumu ve demir damlasi kullanmak istemedigimi soyledim.doktorumuzda kullanmayin ama siz kendi degerlerinize bir baktirin sizde eksiklik yoksa kullanmayabilirsiniz dedi.benim hgb 13.1 Cikti ama ferritin olmasi gereken deger 10-291 arasi iken benimki 13 ciktigi halde dahiliye doktoru depolarin neredeyse bosalmis acilen tedavi uygulamamiz gerek diye ilac verdi.bendeki bu eksiklik oglumu etkiler mi.benim ilac icmem gerekirmi ve/veya yeterlimi hocam.oglum 5 ayini bitirdi 7.5 kilo boy 68 cm.sadece anne sutu aliyor ama artik ek gidaya gecin kilo alimi yavaslamis dedi doktor.4.ay sonunda 7100 gr idi
Sevgilerimle hocam
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118124
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 May 2017 Saat 05:24
1- Sizde, eksik filan yok, resmen poposundan uydurmus..
2- Ferritin, bir kere; "Depo demiri" degildir!!  Bu konuda hicbir sey bilmeyen, zir cahil!!
Vucutta, DEMIR: Hemoglobin halinde:%70
                         Ferritin        halinde:%14    bulunur.. 
Ferritin, Demir elementini tasiyan bir "PROTEIN" dir...  Hemoglobin yeterli miktarda ise, vucut fazladan
Ferritin yapmaz... Demir'e ihtiyac oldugunda, Ferritin artar..  Siz bu ahmaklara sakin kanip da Demir ilaci
filan vermeyin.  Sizde eksik filan yok... Uyduruyor..
Oglunuzun 400gram fazlasi var..  Aptal, akli sira kendisine is cikaracak.. Sizi bir defa "ek gidalara" bir
baslatsa, 1 sene her ay kontrola cagiracak... Ne o, her ay farkli "sebze corbasi' anlatacakmis!!!
  "-Obur ay mutlaka gelin, sebze corbasina maydanoz ilave edecegiz... Cok muhim!!"...
Yerseniz!!

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.