Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İlaçlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - dekort
  SSS SSS  Forumu Ara Arama  Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumdekort

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1234>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 120189
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Oca 2014 Saat 19:29
1- Daha durun, aceleniz ne? En az;2-3 hafta surmeden gecmez..
2- Krup(Akut Larenjit)da "havlar tarzda" oksuruk, 3 gece surer, ondan sonra tablo, siradan bir Grip halini alir.
3- Dogrudur, kosma ile okruruk artar. Azmasin. 1 geceyi atessiz gecirirse, okula gidebilir. Tabii, teneffuslerde azmamak sarti ile.
Yukarı Dön
esra_kocabiyik Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 524
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Oca 2014 Saat 19:35
hocam bölüyorum ama ige tam olarak nedir? bilgi verirseniz sevinirim?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Oca 2014 Saat 19:51
IgE: Immun Globulin E demektir
Vucudumuzda olusan bagisiklik maddeleri: (Kisaca)IgG, IgM, IgA, IgD IgE ve sIgE seklindedirler. Bunlardan IgE; Barsak parazitlerinde, Allerjilerde,artar. Bunlarin ayrica, alt gruplari da vardir, ama isi uzatmayalim, kafaniz karisir..
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Oca 2014 Saat 20:01
peki bu çocuğun bağışıklık sistemi hakkında bilgi verirmi bize...? yani zayıf ya da güçlü die...
Yukarı Dön
laborant Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 14
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Oca 2014 Saat 20:40
hocam  tşk.ateşi  hiç  olmuyo  zaten  ilk  krup  bile  başlamadan önceki 2  gün  ateşi  oldu  bidaha  ateş  hiç yaşamadık. keyfi  falan  çok  yerinde.tenefüs  olayı  yok  zaten  anakuluna  gidio  ama  okul  250  kişi  çok  katlı  ve  içi  biraz  sıcak  koridorlarda  merdivenlerde   koşuyolar  terliyo  ve  öksürük  artıyo  diye yollamıyorum. zaten  iyileşir  iyileşmez  grip  aşısı  yaptırmayı  düşünüyorum  bu  kadar  kalabalık  okula  aşısız gitmemeliydik  ki   geçen  seneden de  tecrübeliyiz  aslında.  ama  işte  insan  aşı  konusundada  çocuğu  söz  konusu  olunca  doğru mu  olur  yanlış  mı  die  bazen tereddüt  yaşıyor..aşıyı  bulamayabilirsiniz   artık  bu saatten  sonra  dediler  ama  aratıcam  depolara  bakalım   hele  bir iice  iyileşelim.  saygılar ..

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Oca 2014 Saat 22:05
-esra_kocabiyik: O yonde, HICBIR fikir vermez. bagisiklik sadede; IG(Immun Globulinler) degildir... Ayrica; KOMPLEMAN SISTEMI, KALLIKREIN SISTEMI, gibi sistemlerde vardir...Bu mevzulari artik doktorlar bile bilmiyor, sizdeki bu merak ne??
-laborant: Cok da; hanim evladi yetistirmeyin, birak oksururse oksursun.. Gonderin okula..
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Oca 2014 Saat 22:46
ewet hocam çok meraklıyım ben, teşhis doğru :) maillerde test sonucu ige şu kadar dediklerii için bu ölçüm onu mu gösterio acep  dedim...
Yukarı Dön
laborant Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 14
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Oca 2014 Saat 10:43
hocam  bilgilerinizle  bizi  yönlendirdiğiniz  için  çok  teşekkürler.2  hafta  çok  çektik  ama  çok şükür  3.haftaya  neredeyse  öksürüğümüz  bitmiş  olarak  girdik.2  gündür  okuluna da  gidiyor.  ılık  ballı  limonlu  su,karaturpta  beklemiş  bal ,  viks(  gece  göğsüne  ve  sırtına  sürdük)   ve  sf  ile  bu  hastalığı  yendik  sanırım.  umarım  yeniden  ortaya  çıkmaz  umarım  erken sevinç  yaşamıyorumdur.almadığım   antibeksin  şurup  önerinizle  kullanmadığım  streptomisinli  damla   yanımıza kar  kaldı   tek  zararımız  ZİNNAT(4  gün)   kullanmamız oldu.  çok   teşekkürler  bizi  aydınlatmaya  devam edin  hocam.  neden  ARIZONA  da  yaşıyosunuz  merak  ediyorum  hocam?daha  yakın  olabilmek  isterdim  size...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1234>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.