Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Durum: Aktif
Puanlar: 120189
|
Gönderim Zamanı: 03 Oca 2014 Saat 19:29 |
1- Daha durun, aceleniz ne? En az;2-3 hafta surmeden gecmez..
2- Krup(Akut Larenjit)da "havlar tarzda" oksuruk, 3 gece surer, ondan sonra tablo, siradan bir Grip halini alir.
3- Dogrudur, kosma ile okruruk artar. Azmasin. 1 geceyi atessiz gecirirse, okula gidebilir. Tabii, teneffuslerde azmamak sarti ile.
|
 |
esra_kocabiyik
Katılımcı Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 524
|
Gönderim Zamanı: 03 Oca 2014 Saat 19:35 |
hocam bölüyorum ama ige tam olarak nedir? bilgi verirseniz sevinirim?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 03 Oca 2014 Saat 19:51 |
IgE: Immun Globulin E demektir
Vucudumuzda olusan bagisiklik maddeleri: (Kisaca)IgG, IgM, IgA, IgD IgE ve sIgE seklindedirler. Bunlardan IgE; Barsak parazitlerinde, Allerjilerde,artar. Bunlarin ayrica, alt gruplari da vardir, ama isi uzatmayalim, kafaniz karisir..
|
 |
esra_kocabiyik
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 03 Oca 2014 Saat 20:01 |
peki bu çocuğun bağışıklık sistemi hakkında bilgi verirmi bize...? yani zayıf ya da güçlü die...
|
 |
laborant
Üye
Puanlar: 14
|
Gönderim Zamanı: 03 Oca 2014 Saat 20:40 |
hocam tşk.ateşi hiç olmuyo zaten ilk krup bile başlamadan önceki 2 gün ateşi oldu bidaha ateş hiç yaşamadık. keyfi falan çok yerinde.tenefüs olayı yok zaten anakuluna gidio ama okul 250 kişi çok katlı ve içi biraz sıcak koridorlarda merdivenlerde koşuyolar terliyo ve öksürük artıyo diye yollamıyorum. zaten iyileşir iyileşmez grip aşısı yaptırmayı düşünüyorum bu kadar kalabalık okula aşısız gitmemeliydik ki geçen seneden de tecrübeliyiz aslında. ama işte insan aşı konusundada çocuğu söz konusu olunca doğru mu olur yanlış mı die bazen tereddüt yaşıyor..aşıyı bulamayabilirsiniz artık bu saatten sonra dediler ama aratıcam depolara bakalım hele bir iice iyileşelim. saygılar ..
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 03 Oca 2014 Saat 22:05 |
-esra_kocabiyik: O yonde, HICBIR fikir vermez. bagisiklik sadede; IG(Immun Globulinler) degildir... Ayrica; KOMPLEMAN SISTEMI, KALLIKREIN SISTEMI, gibi sistemlerde vardir...Bu mevzulari artik doktorlar bile bilmiyor, sizdeki bu merak ne??
-laborant: Cok da; hanim evladi yetistirmeyin, birak oksururse oksursun.. Gonderin okula..
|
 |
esra_kocabiyik
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 03 Oca 2014 Saat 22:46 |
ewet hocam çok meraklıyım ben, teşhis doğru :) maillerde test sonucu ige şu kadar dediklerii için bu ölçüm onu mu gösterio acep dedim...
|
 |
laborant
Üye
Puanlar: 14
|
Gönderim Zamanı: 07 Oca 2014 Saat 10:43 |
hocam bilgilerinizle bizi yönlendirdiğiniz için çok teşekkürler.2 hafta çok çektik ama çok şükür 3.haftaya neredeyse öksürüğümüz bitmiş olarak girdik.2 gündür okuluna da gidiyor. ılık ballı limonlu su,karaturpta beklemiş bal , viks( gece göğsüne ve sırtına sürdük) ve sf ile bu hastalığı yendik sanırım. umarım yeniden ortaya çıkmaz umarım erken sevinç yaşamıyorumdur.almadığım antibeksin şurup önerinizle kullanmadığım streptomisinli damla yanımıza kar kaldı tek zararımız ZİNNAT(4 gün) kullanmamız oldu. çok teşekkürler bizi aydınlatmaya devam edin hocam. neden ARIZONA da yaşıyosunuz merak ediyorum hocam?daha yakın olabilmek isterdim size...
|
 |