Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Diş & Ağız
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - damak kaşıntısı mı !!
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumdamak kaşıntısı mı !!

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
güneşimoğlum Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 252
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı güneşimoğlum Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: damak kaşıntısı mı !!
    Gönderim Zamanı: 09 Tem 2017 Saat 01:09
merhaba Hocam öncelikle bizlere vakit ayırıp  sabırla sorularımızı cevaplandırdığınız için çok teşekkür ederim.bu defa merak ettiğim 6 yaşında oğlum peçete karton gibi şeyler eline geçtiğinde çiğneme gereği duyuyor ama yutmuyor yemiyor yani,bu davranışına anlam veremiyorum.bazende elini ağzına sokuyor ıslatıyor falan genelde tv ye bakarken oluyor bu davranış.bunun nedenini çok merak ediyorum.birde süt dişleri henüz hiç dökülmedi kaç yaşında bunun olması gerekiyor?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117324
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Tem 2017 Saat 06:57
1- Daha ziyade; erken memeden kesilen ve/veya yalanci emzik kullanmamis olanlarda sik olur. Arada bir
Jiklet verin. Zamanla gececek. Sakin zorlamayin. 
2- Sut dislerinin degismesi, her cocuga gore farkli zamanlarda olur.. Ister erken, ister gec degissin, siz
karismayin. 

Yukarı Dön
güneşimoğlum Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 252
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı güneşimoğlum Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Tem 2017 Saat 10:13
Hocam 2 yaşına kadar emdi ve emzik hiç kullanmadım. inşallah geçicidir teşekkürler.
Yukarı Dön
plazma Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 41
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı plazma Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Tem 2017 Saat 17:59
Merhaba Kadir Bey, 
Bizde de hemen hemen benzer bir durum olduğu için buraya yazmak istedim. Benim de 7 yaşındaki oğlum özellikle okulda elini sürekli ağzına sokup birde yalıyormuş. Öğretmeni, bu durumdan çok şikayetçi. Kendisine neden yaptığını sorduğumda elim kuruyor anne diyor bir daha yapmıcam diyor ama sonuç değişmiyor. Çantasına el kremi bile koydum sırf yaladığında aklına gelsinde en azından sürerse kremi yalamaz diye. Öğretmeni de konuştu kendisiyle ama çözüm yok dalıyor tekrar yapıyor. Ne yapabilirim sizce. Vakit ayırdığınız için teşekkürler.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117324
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Tem 2017 Saat 19:44
Bu yas grubu cocuklarda; olabiliyor.. Zamanla kendiliginden gecer.  El kremi veya Vaselin kullanin.. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.