Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Diş & Ağız
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ÇÜRÜYEN DİŞ
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumÇÜRÜYEN DİŞ

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ECRİNDURU Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 34
Mesajın Direkt Linki Konu: ÇÜRÜYEN DİŞ
    Gönderim Zamanı: 03 Ara 2008 Saat 10:37

Merhaba Kadir Bey

Benim kızım 16 aylık üsten 4, alttan 4 tane dişi çıktı fakat dün akşam fark ettim üsteki ön işlerinin birtanesi arkadan çürümüş gibi duruyor yemekmı kaldı diye baktım ama değil sanırım.bu kadar küçük çocuğun dişleri çürürmü..çok şekerli şeyler zaten sevmiyor nasıl çürüyor anlamadım..acaba başka bir şey olabilirmi...Bu arada sütü çok zor içiriyorum ama günlük 500 cc sadece süt içmesini zorlada olsa şimdilik sağlıyorum..(ama tabi zorla daha nekadar dayanırız oda ayrı bir konu) D Flor diye bir ilacı vardı sadece hafta sonları veriyorduk yaklaşık 1 aydır vermiyordum onun etkısı olurmu ...

Sevgiyle kalın..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117930
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ara 2008 Saat 11:06
D fluor HERGÜN 4 damla verilmesi gerekli. Zymafluor tablet daha hesaplıdır. İki yaşına kadar 1 tablet verilir. Ön dişlerin çürüme ihtimali biraz zor, bir diş hekimine danışın.
Süt miktarı 500ml. nin altına inmesin.
Yukarı Dön
oykunaz Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Puanlar: 2376
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ara 2008 Saat 11:26
hocam konu ile ilgili size bir sorumolacak bir arkadaşımın oğlu 16 aylık ve dişlerinin rengi siyah oldu demir ilacından ferrum dan kaynaklı olabilirmi ? yapılacak birşey varmı? demir ilacını bıraksınmı sizce ?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ara 2008 Saat 15:53
Demir ilacını çok konuştuk, eski yazıları okusunlar.
Yukarı Dön
ECRİNDURU Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 34
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ara 2008 Saat 16:24

Kızım 16 aylık bir kaç gündür kulagını kaşıyor dişide çıkıyor ama sabah kulagında koyu renkte iç kısmında akıntı olmuş ve kurumuş olduğunu fark ettim..acaba doktora götürmelimiyim...antıbıotık filan verirlermi sizce.teşekkurler...

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ara 2008 Saat 09:33
Doktora gitmeniz gerekir, zar delinmiş olabilir. Dişler çıkarken bir rahatsızlık vermez. Kulak hadiseleri, mekanik yani ödem sonucu, Öztaki borusunun kapanması ile oluştuğu için, ilaçlı burun damlaları( İliadin ped. damla gibi) gerekir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.