Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Testler & Tahliller & Teşhisler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - CRP (Nefelometrik) değer aşırı yüksek
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumCRP (Nefelometrik) değer aşırı yüksek

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ynlc5049 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7
Mesajın Direkt Linki Konu: CRP (Nefelometrik) değer aşırı yüksek
    Gönderim Zamanı: 09 Ara 2013 Saat 20:46

Syn. Hocam sürekli boğaz enfeksiyonu geçiren 45 aylık kızım var. İki farklı doktor yılda 6 dan fazla bu şekilde rahatsızlanmasından dolayı kriptik tonsilit teşhisi ile bademciklerinin alınmasını önerdi. Bizde gerek yaşının küçük olması gerekse gereksiz yere bademciklerin alınmaması için operasyona izin vermedik. Sonra sizin makale ve yorumlarınızı okuyarak bakteriyel virütik ayrımı ile son 4 ayımızı ilaç kullanmadan atlatmayı başardık. En son rahatsızlığı biraz ağır geçince doktora götürdük maalesef doktorda tam olarak bakteriyel mi virütikmi belirleyemedi onun üzerine kan sayımı ve boğaz kültürü istedi bu sonuçlara göre CRP anormal yüksek çıkınca hastaneye yatımamız gerektiği söyledi.

Sonuçlar: WBC: 14,1 - Nötrofil: 12,1 – Lenfosit: 1,3 – Monosit: 0,59 – Eozinofil: 0 – Bazofil: 0,04 – RBC: 5,01 – Hemoklobin: 13,5 -  Hemotokrit: 36,9 – MCV: 73,8 – MCH: 26,9 – MCHC: 36,4 - RDW CW: 14,8 – PLT: 308 -  MPV: 6,25 - PDW: 16,4 – PCT: 0,19 - CRP (Nefelometrik): 190

Enfeksiyonlarda CRP yükselir diye biliyorum ama bu kadar yüksek olması bizi tedirgin etti sonuçlara göre ne yapmamızı önerirsiniz acaba şimdiden değerli yorumlarınız için teşekkürü bir borç bilirim.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119567
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Ara 2013 Saat 22:01
WBC: YASINA UYGUN.
O cahil laboratuvar, CRP'nin 2 kullanim sekli oldugunu;
"Kardiak risklerde" sinirin: 0-3 oldugunu
"Enfeksiyonlarda": ise sinirin: 40-200mg/L nin, normal oldugunu bilmiyorlar.. Yada biliyor, namussuzluk yapiyor..
Yukardaki bilgiyi, o cahil laborantin, "GOZUNE" sokun... Doktorlar zaten zavallilar hicbir sey bilmiyorlar, laboratuvarlar ne kakalarlarsa, eyvallah diyorlar.
Yukarı Dön
ynlc5049 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 7
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Ara 2013 Saat 22:16
Hocam değerli yorumunuz için gerçekten çok teşekkür ederim Doktorlardan çektiğimizi bir Allah birde siz biliyorsunuz sizin gibi değerli insanları kaçırıyoruz maalesef, bu kaçıncı doktor bir bilseniz hayatımı mahvettiler ruhsal çöküntü içerisine soktular beni çoluk çocuğumuzu bunlara nasıl emanet edeceğiz bilemiyorum, kan sayımına göre virütik olarak değerlendirdim antibiyotik vermedim doğru yaptığımı biliyorum ama insan olarak hala endişe taşıyorum hepimizin Allah yardımcısı olsun...  
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119567
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Ara 2013 Saat 22:51
Amin.. Maaalesef, en fazla sahtekar, Cocuk doktorlari arasindan cikiyor... Bunda da tabii; cocuklarin konusmadiklari icin, dertlerini anlatamadiklari icin suistimal edilmeleri daha kolay olmasinin rolu buyuk... Daha gecenlerde, "konusma bozuklugu" var diye bir cocugu oldurduler... Halbuki aileye soylense idi, "-Merak etmeyin, 4 yasini bitirene kadar vakit var,vakti gelince konusacak-" dense idi o guzelim cocuk hala yasiyor olacakti.. Pisi-pisine gitti zavalli..

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 09 Ara 2013 Saat 22:52
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.