|
covid oldum |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
leyli ![]() Kıdemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27 Eki 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 799 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 18 Eyl 2021 Saat 11:27 |
hocam 46 yaşında bir bayanım. Malesef aşının yan etkilerinden korkup aşı yaptırmadım...9 eylül çarşamba akşam başlayan halsizlik ve hastalık hali vardı.. o gün akşam idip pcr testi verdim.. gece 3 gibi sonuç negatif geldi... 10 u perşembe biraz ayağa kalkabildim ama kötüydüm...cuma da çok kötü geçti ve hızla zayıflmaya başladım..çünkü bulantı beni bırakmıyordu yemek yiyeyim... şikayetlerim, en fazla 38 olan ateş, iştahsızlık, bulantı ve halsizlik idi...ben isizin dediğiniz gibi ilaç vs hiç bir şey almadım. ateş zaten rahatsız etmedi hiç..şikayetler devam edince cumartesi sabah tekrar pcr testi verdim ve öğleden sonra sonuç pozitif geldi...işin kötü tarafı evde 8 yaşında ve 3. sınıfa giden kızıma da bulaştırdım... pazar günü 40 a çıkan ateşi oldu ve boğazı ağrıdı..1 gün sürdü geçti bütün şikayetleri... hocam şimdi hem kızımın hem benim ortak şikayetimiz ikimizde de koku yok, tad yok...kızım bana göre halsizlik yönünden daha iyi..onda sadece koku tad olayı problemli... ben ara ara iyi hissediyoum..ama sürekli başa dönüyorum kötü oluyorum.. bu bir iyi iki kötü haller beni mahvetti...moralim sıfır..kimsem yok..bir arkadaş market alış verişini yapıp verip gidiyor.. halim yok yemek yapayım... zaten koku tad yok....hocam bu koku tad olayı ne zaman gelecek...10 gündür nerdeyse böyle koku tad yok...2- hocam 2 gündür burnuma ortamda olmayan beyinden burnuma gelen bir koku var..yanık kimyasal gibi..gece beni uyutmadı mahvoldum...covis koku sitemini sanırım altüst etti...kızıma mı yanayım.. kendim kokularla baş edemiyorum, midem bulanıyor..evde bişi pişmiyor.. yemek yiyemiyoruz... haftaya cumartesi karantina bitecek... hocam beyinden gelen yanık kimyasal kokusu nedir..gider mi..bu gidişle iyi olamayacağım..bir de vicdan azabı var tabi..kızıma da bulaştırdım..okuluna gidemiyor temaslı olduğu için...moral sıfır.. ne yapabiliriz :( perişanız
|
|
![]() |
|
leyli ![]() Kıdemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27 Eki 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 799 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hocam 48 kilo başladım cvid başlangıcında ..şuan 10 gün geçti ve 45,5 kiloyum...hocam ne yapayım.. bu pis kokular beni rahat bırakmıyor.. ne yemek içmek, ne uyku..moral sıfır...ellerimi yıkıyorum mesela..tamam koku alamıyorum ama uzakdan bir koku geliyor sabunun o bile beni mahvediyor....yani hem evde var olan, hem de ortamda olmayan kokular beni mahvediyor...hocam sadece biraz önce denemek amaçlı peçeteye coldmix döktüm.. yakından kokladığım zaman koku geldi.. bir de vanilya kokusu aldım çekmeceyi açtığımda.. çekmeceye vanilya koymuştum.. hocam yavaş yavaş koku geliyor sanırım.. gelirken de sistem karışıyor galiba... tabii bulantı da yapıyor.. lakin ortamda olmayan beynimde kimyasal bir koku var.. o hiç gitmiyor...mahvetti beni...bir kbb derman olabilir mi.. ya da ne olabilir...hocam yardım edin..
Düzenleyen leyli - 18 Eyl 2021 Saat 14:12 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118375 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Koku bozuklukları aylarca sürebilir ve işin kötü tarafı, yapabileceğiniz bir şey yok.
|
|
![]() |
|
adecen ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 03 Ağu 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 98 |
Kusura bakmayin araya giriyorum. Ben de 5 ay önce geçirdim. Koku kaybıyla anladim ve test yaptirdim. Koku kaybi 1 hafta kadar sürdü. Ama koku gelmeden önce dediğiniz o ortamda olmayan cok kötü koku 2 gün burnumdan gitmedi. Sonrasinda kokular normale döndü. Siz de koku almaya başlamışsınız. Umarım tamamen düzelir yakında
|
|
![]() |
|
umarım...çok teşekkür ederim..
|
|
![]() |
|
bu arada sizin koku birden mi geldi.. tüm kokuları duymaya mı başladınız.. geri gelme nasıl oldu
|
|
![]() |
|
adecen ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 03 Ağu 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 98 |
Evet önce o kötü koku vardı. Neden olduğunu anlayamadım. 2 gün sonra keskin seylerin kokusu gelmeye başladı. Birkac gün sonra da hem kötü koku gitti. Hem de tat ve koku geri geldi tamamen.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|