Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Ebeveynlerin Kaygıları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - çok önemli
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumçok önemli

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ahsun Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 09 Şub 2010
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 90
Mesajın Direkt Linki Konu: çok önemli
    Gönderim Zamanı: 22 Eki 2010 Saat 09:01

Özlem hn. Size iki sorum olacak;

 

1- 3.5 yaşında ikiz erkek. İkisi de yarım gün kreşe başladı. İkisi de ayrı sınıfta. Biri çok kolay adapte oldu. Diğeri 3 haftadır bakıcı ile aynı sınıfta yanyana öyle gidiyor. Bakıcıyı kesinlikle bırakmıyor. Kreş sahibi de bu şekilde alışamayacağını bir kaç gün ağlasa da sızlasa da bakıcısız gelerek alışacağını söylüyor. Bir kişiye bağlanmak isteyen bir çocuk bana ve bakıcıya çok bağımlı bizsiz parkta oyun dahi oynamıyor. Diğeri öyle değil. Benim sorum çocuğu bu şekilde tek başına kreşte bırakırsak çocukta önemli arazlar olur mu? Okuldan alalım mı? Ne yapmalıyız? Bu sefer diğeri de kötü etkilenecek.

 

2-  Aynı çocuk, kreş sahibi aşırı bıçak, mızrak,kılıçlara düşkün olduğunu hep polisten jandarmadan bahsettiğini söylüyor. Kesinlikle korkutmayız.  Ancak böyle şeylere  çok düşkün. Ne yapmalıyız? Bu çocuk niye böyle. İkizi öyle değil. (Yalnız sorun yaşadığımız oğlum küçüklüğünden beri diğerinden dayak yiyordu yeni yeni karşı çıkıyor kendini koruyor.)

Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 10 Eki 2007
Konum: İstanbul
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Eki 2010 Saat 13:45
ikiz olsalar bile onlar ayrı yapıda çocuklar. kreşe alışması ve bağımsızlığı öğrenebilmesi için bırakmanız yararlı olacaktır. başlangıç aşamasındaki ağlamaları bir haftadan uzun sürerse ve okulda arkadaşlarıyla uyumda ciddi sorunlar yaşarsa tekrar konuşabiliriz. kendini savunma amacıyla bu tür şeylere eğilim göstermiş olabilir, engelleme yoluna gitmeniz ilgisinin fazlalaşmasına neden olabilir. oyunlarına katılarak duygularını ifade etmesini sağlayabilirseniz ona daha rahat yaklaşma şansınız olur
özlem
Yukarı Dön
ahsun Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 09 Şub 2010
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 90
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ara 2010 Saat 08:53
Özlem hanım ;
Mesajımda oğlumun bıçak gibi şeylere düşkün olduğunu söylemiştim. Ancak zaman içinde onun ucu sivri herşeye raptiye, iğne v.s. gibi düşkünlüğü olduğunu gördüm. O da sadece elinde tutmak istiyor. Oyun filan oynamıyor ya da kimseye batırmaya çalışmıyor. Vermiyoruz tabi. Ama çok ısrarcı. Plastikten izcilerin kullandığı içinde çatal kaşık ta bulunan bir oyuncak çakı aldım. Onu hiç açmıyor sadece bütün gün yatana kadar hiç elinden bırakmıyor. Hep elinde. Bırakıp eline tekrar aldığında açıp tuhaf bir seromony gibi birşey yapıyor. (açıp sanki birşeyi yaracakmış gibi kafasının üstünden aşağı indiriyor.) Ne yapmalıyız. Çaresiz kaldık.
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 10 Eki 2007
Konum: İstanbul
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ara 2010 Saat 14:50
tamir aletlerine düşkünlüğü varsa, çok güzel tamir setleri var onalardan alabilirsiniz, bu düşkünlüğün korkutucu olduğunu düşünmeyin. her çocuğun ilgi alanları farklı olabiliyor. kimi topu, kim arabayı ,kimi legoyu sevebiliyor. onlarla ne yapmak istediğini sorabilirsiniz, onun istediği zararsız şeyleri siz yapabilirsiniz o da plastik olanlarıyla taklit edebilir
özlem
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.