Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında > Biz Bize Sorularımız
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - çok mu pasif???
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konuçok mu pasif???

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Gülsen Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör

Yazıldığı gibi okunur:)

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 8280
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Mar 2010 Saat 23:10
Ay benim başımda da tam tersi bir durum vardı ilk oğlum 1 yaşından sonra büyük küçük herkesi pataklardı hiç bir yere gidemezdim o kadar sakin bir aile yaşantımız vardı ki bu çocuk neden böyle diye ağlardım bizde bu sorunu kreşle çözmüştük okullar hakikaten bu sosyalleşme sorununun en büyük ilacıLOL
Yukarı Dön
PinarTN Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 3248
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Mar 2010 Saat 23:51

arkadaşlar benim tavrım biraz ters gelebilir belki ama can yakma durumu olmadıkça ufak kavgalara müdahale edilmemesi gerektiğini düşünüyorum ben ki kendilerini savunmayı öğrenebilsinler. eğer gerçekten canını yakıyorsa ve annesi de müdahale etmiyorsa sen etmelisin bence. bak o senin arkadaşın güzel güzel oynayın. oyuncaklarınızı paylaşın gibi şeyler söyle. bence de çözüm çocuğu daha fazla sosyalleştirmek oyun grupları kesinlikle çok iyi fikir. bu arada benim kızım saldırgan değildir ama birisi saldırırsa da kendini korur. arkadaşlarının yanına giderken çok ufak hediyeler hazırlıyorum ve bunları kızımın kendi elleriyle vermesini istiyorum. ortama direk bu şekilde girince diğer çocular da ılımlı yaklaşıyor. ayrıca kızıma da şimdiden hediye verme duygusunu ve mutluluğunu yaşatmaya çalışıyorum kendimce.

Yukarı Dön
meryem Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Ali İlber'in annesi

Puanlar: 3965
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Mar 2010 Saat 07:39
akranlarıyla çok sık biraraya getirmeye çalışıyorum ben de...pınar ın dediği gibi ufak meselelerde karışmamaya görmemeye çalışarak kendinin halletmesini bekliyorum...gerçi şimdiye kadar çok hırçın çocuklarla karşılaşmadık...ecrin in 3 yaşını bitirmesine çok az kalmış..sosyalleşmesi adına kreşe iyi bir çözüm olabilir...
Yukarı Dön
_bilge_ Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Puanlar: 2066
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Mar 2010 Saat 08:57
arkadaşlar hepinize çok teşekkürler fikirleriniz için akşamdan beri düşünüyorum aslında sorun benim kızımda değil ben sadece onun kendini savuınmasını istiyorum ama bazı anneler gerçekten sorumsuz yanlış yönlendiriyorlar evlatlarını ben ecrine o senin arkadaşın oynayın diyorum ordan annesi kafa atlıyor başka bebeğin benimki yalnız oynar diyor. ecrine vuruor müdahale etmiym diyorum bu defada ecrin  eziliyo bana küsüyo gerçekten çok garip ya ama az sonra eşimlede görüşeceğpim oyun grubu fikrini umarım bu şekilde çözüm bulabilirim diğer fikirlerinizide bekliyorum
bi gün herkes yaptıklarının bedelini ödeyecek !!!... Ödemeyi yaptıysanız bu mesajı dikkate almayınız
Yukarı Dön
_bilge_ Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Mar 2010 Saat 08:59
Orjinalini yazan: meryem meryem Yazdı:

akranlarıyla çok sık biraraya getirmeye çalışıyorum ben de...pınar ın dediği gibi ufak meselelerde karışmamaya görmemeye çalışarak kendinin halletmesini bekliyorum...gerçi şimdiye kadar çok hırçın çocuklarla karşılaşmadık...ecrin in 3 yaşını bitirmesine çok az kalmış..sosyalleşmesi adına kreşe iyi bir çözüm olabilir...

canım sanırım ben cetvelde hata yapmışım ecrin henüz 2 yaşını dolduracak
Yukarı Dön
hülya Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye
Simge

Puanlar: 7478
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Mar 2010 Saat 10:47
Bilgecim senin yapacağın arkadaşına yavrusunun hırçın davranışları konusunda uyarmasını istemek. senin kızın sonuçta onun yavrusu gibi olmak zorunda. benim oğlum senin kızına karşı bu tavırları sergilerse oğluma yaptığının yanlış olduğunu söylerim ve bu davranışından vazgeçmesi konusunda telkinlerde bulunurum. senin kızınında gönlünü alırım oğlumla üzüldü veya ağladı ise alperin davranışı nedeniyle

Ayrıca bende meryem ve pınar gibi fazla müdühüle etmeden kendisini korumasını bekliyorum. eğer ciddi boyutta değilse müdahale etmiyorum. ama karşı tarafın annesinden müdahale bekliyorum açıkçası. en azından yavrum neden üzüyorsun arkadaşını diye
Yukarı Dön
_bilge_ Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Mar 2010 Saat 10:53
işte benim arkadaşıma kızdığım kırışdığım noktada bu hiç bir şekilde yavrusunu uyarmıyor hatta destekliyor benim kızım yaramaz ama akıllıdır benim kızım hırçın ve akıllıdıdr deyince deli oluyorum madem o kadar akıllı biraz desteklede aklını kullansın değil mi ama?
Yukarı Dön
Elif Hansa Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Hansa ve Tevhid'in Annesi

Puanlar: 7772
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Mar 2010 Saat 12:33
O zaman bir süre görüşmemek sanırım, sorarsa da "sen kızını uyarmıyorsun, akıllı olması dayak atmasını, hırçınlık gösterme sebebi değil" diye. Ben bunu tahmin ederek sormuştum sorumu.

Ben kızım kardeşi dışındakilere saldırgan değil ama gecenlerde arkadaşları geldiğinde kalemle kafasına vurmuş biraz, arkadaşları da nazlı çocuklar Big smile ama bir o kadar da hatta daha fazla söz dinlemeyen bir kız. Onlara ulaşmak birşeyleri anlatmak çok zor, annesini de dinlemiyor, utanıyor kadın. Durumu kurtarmaya çalışıyorum ama ben de arada kalmış oluyorum.
Ikide bir Elif'i şikayete geldiler yanıma. Arkadaşta "kızına bir şey söyle, vuruyormuş" filan deyince Elif'i uyarmak durumunda kaldım, ben de can yakmadığı sürece bir süre karışılmaması taraftarıyım.  Tabi kendi kızımı da uyarıyorum sürekli, can yakma, oyuncaklarını paylaş, ellerinden birşeyi alma diye...
Elif çok fazla yabancı insan görmediğinde yadırgıyor alışmaya çalışıyor o yuzden de pek paylaşmak istemiyor, ama alışınca çok güzel oynuyorlar. Arkadaşlar arası ufak bir sorunda sürekli yanıma gelmeleri canımı sıkıyor, iş ciddiye varmadığı süre ne onlar şikayet etsin Eliften ne de Elif onlardan şikayet etsin.

Ben de dertliyim aslındaSmile

Düzenleyen Elif Hansa - 03 Mar 2010 Saat 12:36
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.