Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında > Biz Bize Sorularımız
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - çok mu pasif???
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konuçok mu pasif???

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
_bilge_ Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2081
Mesajın Direkt Linki Konu: çok mu pasif???
    Gönderim Zamanı: 02 Mar 2010 Saat 16:57

çok merak ediyorum acaba aranızda ben gibi düşüneneler yada çocuğu ecrin kadar garip olan varmı?

bulunduğum yerde 6 arkadaş yakın aralıklarla doğum yaptık buyüzden çok sevindik çocuklarda arkadaş olurlar gezeriz çocuklara değişiklik olur diye ancak artık sevincim hüzne bıraktı yerini
çünkü kızım inanılmaz sakin, gittiğimiz yerlerde dizimin dibinden ayrılmıyo, ne zaman lavaboya yada başka yere çıksam 1 dk sonra kızım çığlık çığlığa ağlıyo ....
çünkü arkadaşlarından dayak yiyorAngry evimizde hep sakin bi ortam olduğu için sanırım kızım en ufak bi ses yükseltmede yada tepkide ağlamaya başlıyor içerliyo köşeye çekiliyo ne desem boş arkadaşlardan birinin çocuğunun inanılmaz şiddet eğilimi var ne zaman bir araya gelseler yanımdayken bile kızıma çaktırmadan bişiler yapıyo ecrin yine çığlık çığlığa......
anlıyacağınız artık ne yapacağımı şaşırdım evden çıkmasam bunalıyo, birde yakın arkadaşız görüşmesek olmuyo yani ecrini nasıl yönlendireceğimi şaşırdım
siz olsanı nasıl davranmasını isterdiniz?
bi gün herkes yaptıklarının bedelini ödeyecek !!!... Ödemeyi yaptıysanız bu mesajı dikkate almayınız
Yukarı Dön
bertobat Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 2404
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Mar 2010 Saat 17:38

ben olsam o arkadaşımla görüşürken çocuğumu götürmezdim yanına .

eğer çocuğumdan ayrı onunla görüşemeyeceksem;onunla bir süre görüşmem sürekli bahaneler bulurum.en azından çocuğum bu durumu atlatana kadar.

doğru bir davranışmı bilmiyorum ama ben böyle yapardım.

her annenin en kıymetlisi çocuklarıdır.
Yukarı Dön
Elif Hansa Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Hansa ve Tevhid'in Annesi

Puanlar: 8182
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Mar 2010 Saat 18:00
Bu durumda arkadaşının çocuguna karşı tutumu da önemli, o nasıl?
Bunu bilerek yorum yapmak lazım.
Yukarı Dön
bertobat Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 2404
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Mar 2010 Saat 18:09

ben biraz fazla anaçım sanırım bu yüzden yorumum böyle

ama sende haklısınKizBebek
Yukarı Dön
Elif Hansa Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Hansa ve Tevhid'in Annesi

Puanlar: 8182
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Mar 2010 Saat 18:17
Sana bir şey demedim, Bilge'ye sormuştum, ona göre cevap yazacaktım Smile
Fikrinde özgürsün Smile

Yukarı Dön
arzucan_81 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 95
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Mar 2010 Saat 18:33

bilgecim kızın pasif diye sevdiklerinle vakit geçirmemezlik yapma aksine gezeceksin ve çocuğunu alıştıracaksın. ilk önce kızın neden böyle davranıyor bunun araştırmasını yap konuşmayı dene ama onun dünyasına inerek yap bunu.  Eğer evde sürekli oturup çocuğunu dışarı çıkarmazsan asıl tehlike o zaman başlar. Paylaşmayı öğrenemez. Oynamasını öğrenemez. Emin ol ecrininde kendi dünyasında kendine göre haklı nedenleri vardır. Sabret emin ol düzelir. Bide bakmışın ki arkadaşlarının yanından getiremez olmuşun. Bide dayak yemesinin nedeni sessiz kalması sessiz kaldığı için zaten arkadaşları yükleniyordur. Arkadaşlarına gittiğin zaman kızının sevdiği oyuncaklarından birkaç tanesini götür. Arkadaşlarıyla oynamasına teşvik et. "mesala hadi kızım oyuncaklarını al arkadaşlarınla oyna birbirinize oyuncaklarınızı verin" gibi  ilk başta çocuğunun yanında sende ol onu ve diğerlerini oyuna teşvik et ve vurmanın kavganın ne kadar kötü bir şey olduğu anlat. ilk başta birlikte oynayın sonra yavaş yavaş çekil aradan. bu geçmeyecek bir şey değil.

İNŞALLAH HERŞEY DÜZELİR

Düzenleyen arzucan_81 - 02 Mar 2010 Saat 18:33
Yukarı Dön
hilal Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

Seha'nın Annesi Forumun İnci Tanesi

Puanlar: 24972
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Mar 2010 Saat 22:06
Bilgecim aynen benim oğlumda böyleydi,kendinden çok küçük çocuklardan bile dayak yerdi,artık ne kimse biz gelsin isterdim ne ben bi yere gitmek..ama o zamanda çocuğum asosyal biri olup çıkıcaktı,pes etmedim sürekli çıktık dolandık..ben sehanın birilerini dövmesini değil,kendini savunmasını ve artık benden bağımsız olmasını istiyordum..oğlum bu yıl okulabaşladı,o seha gitti bambaşka biri geldi..konuşkan cana yakın herkesle ilgili oyuncaklarını paylaşan kimseye dokunmaya ama kendinede dokundurtmayan bi çocuk oldu çıktıBig smileve tüm bunların sebebi okula başlaması,3,5 yaşında ve anaokuluna gidiyor,kendi yaş grubu ile birlikte..ben okuldan seha ile ilgili olumsuz hiç bişey yaşamadım çok şükür.o kadar küçüktr çalışmıyon gnderme dediler,şimdi o kadar mutluyumki gönderdiğim için..
üstüne başka bir sürü artısı daha ama şuan senin işine yarayan kısmını yzdım..tabiki arada onunda huysuzlukları oluyor çocuktur ama nadiren işte.
tavsiyem kızını bir oyun grubuna günde en az 2 saat bile olsa göndermen,emin ol çok faydasını görüceksindirSmile
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
Yukarı Dön
ezel Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Bal EGE'nin Annesi Fethiyeli Mod

Puanlar: 6410
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Mar 2010 Saat 23:07
Bilgecim Hilale sonuna kadar katılıyorum. İmkanın varsa eğer oyun grubu Ecrin için çok faydalı olacaktır. Ege'yi 22 aylıktı ben oyun grubuna verdiğimde. Değişimine 1 ay sonra kendim bile inanamadım. Uyum sağlamayı , kendini savunmayı ,paylaşmayı daha iyi öğreniyor dışarda.  
SEVGİNİZ ADALETİNİZE, NEFRETİNİZ SAYGINIZA ENGEL OLMASIN....
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.