Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
eda81
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 68
|
Konu: çok acil kusma Gönderim Zamanı: 11 Mar 2009 Saat 09:14 |
dr bey kızım geceden itibaren 5 defa kustu emedur fitil koydum 2 defa ama yinede kustu...doktorumuz 1-2 kez daha kusarsa hastaneye yatırıp serum takıcağını söyledi...sanırım mikrobik bişey...vücut kendi de atar mı mikrobu?yoksa hastaneye yatıralım mı? teşekkürler
|
 |
eda81
Üye
|
Gönderim Zamanı: 11 Mar 2009 Saat 11:01 |
kızım bir haftadır sadece emiyor başka birşey yemiyor,o yüzden kakası hep sıvıydı..günde 2-3 sefer yapıyordu...dün kusma başlayana kadar 5 kez yaptı,kustuktan sonra da bu saate kadar 4 kez...ishal kusmadan önce mi başladı sonra mı anlayamadım...sadece emdiği için hep sıvı zaten...bol sıvı verin demişsiniz yazılarınızda suyu çok verince kusuyor,5 dk dan fazlada emzirmiyorum...çok kötüyüm dr bey nolur yardım edin,ne yapmam gerekiyor?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118639
|
Gönderim Zamanı: 11 Mar 2009 Saat 12:32 |
Eğer ateşi yoksa,telaş etmeyin.Kızınızın yaşı, kilosu ve hangi ilde olduğunuzu yazarsanız daha tafsilatlı bilgi verebilirm.
|
 |
zeyno18
Altın Üye
Sebebi Hayatım Canım Kızım
Puanlar: 3178
|
Gönderim Zamanı: 12 Mar 2009 Saat 23:39 |
Dr. Kadir Tuğcu Yazdı:
Eğer ateşi yoksa,telaş etmeyin.Kızınızın yaşı, kilosu ve hangi ilde olduğunuzu yazarsanız daha tafsilatlı bilgi verebilirm. |
kadir bey ateşi olursa ne olurdu tedirgin oldum birden okuyunca  kızım 3 günden beri yediğini çıkartıyor ve bir önceki gecede sabaha kadar ateşi 38 ila 38,5 arasında değişti sabaha karşı 37 ye inebildi ancak dr a götürdüm boğazlarında aşırı derecede iltihaplanma olduğunu söyledi antibiyotikve bulantı giderici şurup verdi şimdi daha iyi ama pek fazla yiyip içimiyor benimse her an yediğini çıkartacakmış gibi bir tedirginliğim var çok çekti yavrum kaç gündür sizce başka bir doktora daha götürmelimiyim...
|
Kader, beyaz kağıda sütle yazılmış yazı
Elindeyse beyazdan, gel de sıyır beyazı.....
|
 |
eda81
Üye
|
Gönderim Zamanı: 13 Mar 2009 Saat 07:39 |
dr bey 2 gündür hastanede yatıyor kızım rotavirüs teşhisi kondu...serum veriyorlar...şimdilik iyi dün sabah kusmuştu en son bi de bu sabah
ishali geçmiyor..deliricem...manisa akhisardayım ateş geçen hafta olmuştu şimdi yok
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 13 Mar 2009 Saat 10:31 |
Eğer ishalden sonra kusma oldu ise, kesin "Rotavirus" tur. İlk 4 gün kötüdür, sonrasında giderek hergün biraz daha hafifler. Merak etmeyin. Ateş, kusma ve ishal durunca, mikrop sayısının muayyen bir seviyenin üstüne çıkması ile oluyor. Yanlış ilaç kullanıldığının işareti veya, enfeksiyonun ağır olduğunu gösterir. ( Bu durum boğaz enfeksiyonlarındaki ateşten farklıdır, öyle durumlarda ateş zararlı değil hatta faydalıdır, mikropların hayatını zorlaştırır.)
Düzenleyen Dr. Kadir Tuğcu - 13 Mar 2009 Saat 10:32
|
 |
eda81
Üye
|
Gönderim Zamanı: 13 Mar 2009 Saat 10:49 |
şimdi hastaneden çıktık 2 gün serum verildi daha bikaç gün süreceği söylendi ateş hiç olmadı geçen hafta ateş oldu ateş düştükten 2 gün sonra ishal başladı 2 gün sonrada kusma..şimdi günde 1 kez kusuyor...ishal devam...ishal için reflor verildi...yapmam gereken bişey var mı? teşekkürler kızım 7,5 aylık 7,800 kg. geçen ay 8,500 kg idi.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 13 Mar 2009 Saat 11:00 |
Reflor sizde hiçbir işe yaramıyacak. Reflor sadece antibiyotiklerin yaptığı ishale iyi gelir. Tabii, hem rotavirus deyip, hemde antibiyotik verdilerse, kullanmanız yerinde olur. Çocuğunuz normal kiloya inmiş!! Bu tipler, hastalıktan sonra hemen acısını çıkarır, eski kilolarına gelirler.
|
 |