Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Prof. Dr. Benal Büyükgebiz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - çocuklarımız ve yemek
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumçocuklarımız ve yemek

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
fatmatatli Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 15
Mesajın Direkt Linki Konu: çocuklarımız ve yemek
    Gönderim Zamanı: 01 Eki 2007 Saat 20:23

biz iki arkadaşız.birimizin kızı birimizin oğlu var.

erkek olan 22 kasım 2003 doğumlu , 17,5kg  ve 105 cm.
kız olan 21 şubat 2004 doğumlu , 14,5 kg ve 98 cm.

iki çocuktada aynı yeme problemi var.sadece sevdikleri yiyecekleri ve genellikle cips,çikolata,hamburger v.b. yiyecekleri tüketiyorlar.

Benal hocam öncelikle öğrenmek istediğimiz konu çocuklarımızın normal yaşıtlarına göre zayıf olup olmadıkları?
Bu arada bizler anne olarak mümkün olduğunca abur cubur vermemeye ve 3 ana öğün şeklinde beslenmelerini sağlamaya çalışıyoruz.
 Özellikle erkek olan sebze ve meyve yemekten hoşlanmıyor anne ve babayla yemek sofrasına oturmuyor otursada normalden az yiyor.Genellikle hamburger ve makarna tarzı besinler tüketiyor.
 Kız olan ise genellikle anne ve babayla sofraya oturuyor ama bir bahane bulup sofradan kalkmaya çalışıyor.örneğin kahvaltısını yapmadığı günlerde bir sonraki öğüne kadar hiçbir şey vermeden acıkmasını sağlamaya çalıştım ama pek faydası olmadı.
 Onlar için yemek yemek bir çeşit işkence gibi.
 Bize ne önerirsiniz.
 İyi çalışmalar. 
Yukarı Dön
benalbuyukgebiz Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1788
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Eki 2007 Saat 10:09
Bebeklerinizle ilgili sorun beslenme davranışlarının disipline edilememesi ve sağlıklı - doğru beslenme -masaadabı geliştirilememesidir.  Bu konu çok detaylandırılabilir. Ancak bu satırlarda ancak bu kadar açıklayabilirim. Çocukların tepkileri beslenme davranışlarınızı belirlemiş. Bunu çok sağlıklı bulmuyoruz. Kararlı olmak, masayı ve yemek yemeği onlar için cazip kılmak gerek. Bu çok zor ama olması gereken budur. Mümkün olduğu kadarıyla...  Uzun süre acıkmayan çocuk özel olarak değerlendirilmelidir. Nedenleri araştırılmalıdır. Sevgiler... 
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Eki 2007 Saat 14:26
hocam birde kızımın kilosu normalmi diye sormuştum.bu konudada beni bilgilendirirseniz sevinirim.şu aralar yemek yeme konusunda daha iyiyiz eskiye nazaran.fakat bazen yinede uzun dönemde bitiriyor yemeğini çok fazla oyalanıyor tv karşısında çizgi film izlerken yemek istiyor bende yemesi için bu şekilde yediriyorum.bu konuda yanlışmı doğrumu yapıyorum bilemiyorum.
iyi çalışmalar.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Eki 2007 Saat 13:28
Benal hocam cevabınızı beklyorum.Sevgiler.
Yukarı Dön
zehra Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

"Zeynep'in Annesi.. Nam-ı Diğer FASULYE"

Puanlar: 9194
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Eki 2007 Saat 13:36
fatma hanım benal hocamız 5 günlüğüne yurt dışında olacagını söyledi .
Sevgilim hapşurunca çok sev dedim.elhamdülillah dedi.yerhamükallah dedim.yehdina ve yehdikum dedi sonra oturup hatim indirdik.nerden nereye:))))))))
Yukarı Dön
benalbuyukgebiz Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1788
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Eki 2007 Saat 09:12
Verdiğiniz değerlere göre  her iki çocuk da normal sınırlar içinde. Her ikisi de beslenme ve sofra adabı geliştirebilecek yaştalar. yavaş yavaş başlayın. Peşlerinde gezmeyin yemek yemeleri için. Sevgiler...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.