Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Çocukluk Korkuları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - çocuklarda tırnak yeme
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumçocuklarda tırnak yeme

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
demirfiliz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 142
Mesajın Direkt Linki Konu: çocuklarda tırnak yeme
    Gönderim Zamanı: 12 Şub 2009 Saat 03:24
merhaba
benim kızım 1.5 yaşında. kızım yaklaşık 1 aydır tırnak yemeğe başladı. nedenini gözlemlemeye çalışıyorum.genelde ben onunla oynuyorsam yada bişeyler yapıyorsak yemiyor ama bir 5 dak bile ayrılsam yanından parmağını ağzında buluyorum.
olabildiğinde dikkatini farklı şeylere yönlendirmeye çalışıyorum, eline meyve vs veriyorum oyalansın diye ve uyarmanın faydası olmadığını bildiğim içinde uyarmamaya çalışıyorum. ama bazen o kadar abartıyorki öyle iştahşa yiyorki kendimi alamayıp uyarmak zorunda kalıyorum.
henüz 1 aydır bu alışkanlık var ama ilerdede devam eder mi korkuyorum
nedeni ne olabilir
bir pedagoga götürmeli miyim
başka ne gibi önlemler alabilrim yememesi için tavsiyeleriniz var mıdır
birde şunu eklemem gerekiyor, kızım 9-10 aylıkken farketmiştim elini ağzına alıp tırnaklarını azıcık koparıyodu tam değil ama bi süre yaptı ben görmezden geldim sürekli oyaladım onu o zaman vazgeçti unuttu daha küçük olduğu için daha kolay oyalıyordum, ama şimdi çok istahla ve bilerek yapıyor sanki...
önerilerinizi merakla bekliyorum, umarım yakında vazgeçer kızım...

papatya
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Şub 2009 Saat 15:11
tırnak yemek gerginliği rahatlatmanın bir yolu. bu nedenle durdurmaya çalışırken dikkatli olmak gerekiyor. öncelikle bir süre uzaktan da olsa onu izlemekten, oylamaya çalışmaktan vazgeçin ve kendi haline bırakın. ne zaman lar daha yoğun yediğine bakın. daha sonra dikkatini başka yere çemek dışında bir şey yyapmayın ve bu konudaki endişenizi ona yansıtmamaya gayret edin, kimseyle konuşmayın ya da ona bunu hissettirmeyin. gerginlik durumları tespit ettiyseniz bu durumlaral baş etmesi için başka alternatifler bulnasına yardımcı olmayaı deneyin
özlem
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Şub 2009 Saat 16:18
merhaba özlem hanım cevabınız için teşekkürler aynen uyguluyorum...yalnız gerginlik durumunu pek anlayamadım çocuklarda ne gibi gerginlik durumları olur bunda benim ve eşimin payı nedir? bide tırnak yeme için okduğum kadarıyla tırnak yeme yaşı 3-4 diyorlar genelde yani kızımın yaşı 1.5 çok erken değilmi buna sebep olan nedir acaba? gerçi bu aralar biraz azaldı ama yinede yapıyor tırnaklarını önceden haftada bir keserdim çok uzardı şimdi hiç kesmiyorum çünkü uzamıyor, kesinlikle uyarmıyorum...dikkat ettiğim kadarıyla bişey istediğinde olmayınca yapıyor yada altını değiştirirken o arada yapıyor, yada çok nadir tv izliyor günde 1 saati geçmez o zamanlarda yapıyor, bende eline kuru meyve yada meyve vs veriyorum...birde çocuk doktorumuz acı oje önermişti denedim çokda etkisi olmadı... sizce işe yarıyormu tekrar tekrar sürmelimiyim cilt uzmanına da sordum bi zararı olmaz dedi ama siz ne düşünüyosunuz acı oje konusunda? birde okuduğum makalelerde ilgi eksikliği yada otoriter ailelerde olur diyor ben biraz düzenli titizimdir ama kızımı sıktığımı düşünmüyorum ama yinede kafamada takılıyor benden mi kaynaklanıyor diye...bide eşim çok yoğun çalışıyor akşam eve geliş saati düzenli değil genelde geç geliyor bazen irem uyumuş oluyor yada en fazla 1 saat vakit geçirebiliyolar, genelde pazar günleri bizimle eşimiz...bu kızımı tırnak yeme koınusunda etkiliyomudur acaba...yazdıklarımdan da anlaşılacağı gibi her ne kadar dediklerinizi aynen uygulasamda kafam çok karışık ve nedenini anlayamıyorum, çok okudum araştırdım ama net bişey yok sanırım bu konuda benim canımı sıkan aslında şu, davranış bozukluğu olarak görülüyor tırnak yeme....irem yaşına göre çok akıllı bir çocuk, konuşuyor mesela şarkı söylüyo müziğe çok ilgisi var resim yapıyoruz beraber çok seviyor, ona kadar sayıyor, dans ediyor beraber bir çok şeyi yapıyoruz yani sorun nerde onu anlamaya açlışıyorum ben....çok uzun yazdım kusura bakmayın...annelik böyle bişey sanırım çocuğunuzla ilgili şeyler kafanızı çok meşgul edebiliyor, vaktiniz olurda yanıtlarsınız çok mutlu olurum teşekkür ediyorum şimdiden... saygı ve sevgiler   FİLİZ - İREM
papatya
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Mar 2009 Saat 00:58
merhaba özlem hanım sanırım çok yoğunsunuz yada yazdıklarımı gereksiz evham olarak mı değerlendirdiğinizi düşünmeliyim....çok elzem durumlarda cevapladığınızı düşünüyorum çünkü....
papatya
Yukarı Dön
duygu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör
Simge
Dedektifler Odası Başkanı :)

Puanlar: 7116
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Mar 2009 Saat 12:40
Doktor Hanım soruları fırsat buldukça, sırasıyla yanıtlıyor.
Yukarı Dön
focus Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 203
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Mar 2009 Saat 18:44
merhaba benim oğlumda 1.5 yaşından beri tırnak yiyor şu an 3 yaşında dikkat dağıtmak oyalamaya çalışmama rağmen acı oje kullanmamıza rağmen bırakmadı .aileiçinde bu alışkanlığı öğrenebilecek kimsemiz yok .merak ediyorm ne zaman düzelcek.daha çok uyumadn önce yapıyor.veya dalgınlık boş kaldığı zamanlar..

www.leziznimetler.blogcu.com   
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mar 2009 Saat 18:14
merhaba bende tam olarak nedenini anlamış değilim detayları özlem hanımla paylaştım ama henüz cevap gelmedi...sanırım cevap gelene kadar ya irem bırakacak tırnak yemeği yada ben bir pedagoga götüreceğim...benim bildiğim 3-4 yaşına kadar görmezden gelin diyolar siz neler yaptınız uyardınız mı farkettiğinizde nasıl davrandınız merek ettim paylaşırsanız sevinirim....bide otoriter anne ve babalarda olurmuş çocukta tırnak yeme siz veya babası öylemi...
papatya
Yukarı Dön
focus Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 203
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mar 2009 Saat 20:15
ewet tırnak yeme alışkanlığı hakkında bilgi edinirken bende okumuştumbunu.orotiter aile den kaynaklanabilir diye birkaçay  önce çocuk dr.a gittim ve söyledim bendenmi kaynaklanıyor yeterli ilgi göstermiyorumuyum acaba?dr. da siz kendinizi yetersiz hissetmiyorsanız sorun sizden kaynaklanmıyordur dedi.benim oğlumda17 aylıken yemeye başlamıştı..inş. düzelir kızmamay çalış.
www.leziznimetler.blogcu.com   
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.