Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Eğitim / Öğretim / Gelişim > Okul Öncesi Dönem
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Çocuğunuz duvarlara çizmeye başlarsa..
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuÇocuğunuz duvarlara çizmeye başlarsa..

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 4>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
kukolka Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 18
Mesajın Direkt Linki Konu: Çocuğunuz duvarlara çizmeye başlarsa..
    Gönderim Zamanı: 21 Nis 2011 Saat 23:30
Çocuğunuz duvara çizmeye başladığında yapmanız gereken ona kocaman rulo kağıdı + pastel kalem almanız ve rulo kağıdını uzunlamasına yere sererek orada istediği gibi karalamasına izin vermenizdir. Ayrıca, çocuğa duvara çizmemesini, sadece bu kağıda çizebileceğini güzelce anlatmayı da unutmayın!  Bu güzel tavsiyeyi çocuğumun öğretmeni vermişti. 
Çocukların duvara çizmesinin nedeni onların her şeyi gördükleri boyutta çizmek istemeleriymiş. Ayrıca, pastel poya ile çizim faaliyeti el kaslarını geliştiriyor. El kaslarının da dile gelişimine olumlu etkisi biliniyor. 

Düzenleyen Gamze - 21 Nis 2011 Saat 23:33
http://plazadananne.blogspot.com/
Yukarı Dön
semra** Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 105
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Nis 2011 Saat 08:43
rulo kağıt denemedim ama bana göre ne olursa olsun çocuklara duvar daha cazip geliyor Smile
 rengarenk kocaman mukavva kağıtları koyuyordum yere ama yinede duvardan vazgeçemiyordu LOL
Yukarı Dön
berayim Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 171
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Nis 2011 Saat 10:25
ayni dert bendede var duvari bi gorseniz bide tukenmez kalem ve duvar kagidi kapli veeee silinmiyo eline kagitta veriyorum halbuki surekli ama firsati bulmus ressamligini sergilemis benim sipa
Yukarı Dön
Gülsen Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör

Yazıldığı gibi okunur:)

Puanlar: 13231
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Nis 2011 Saat 10:39
2 yaş döneminde tüm çocuklarda oluyor bu merak benim de şimdilerde küçük oğlum elinde boya tüm duvarlara şaheserlerini aktarıyor çok üstelemezsen yavaş yavaş bırakıyorlar büyük oğlumda öyle olmuştu en azından LOL
Yukarı Dön
zehra Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

"Zeynep'in Annesi.. Nam-ı Diğer FASULYE"

Puanlar: 10949
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Nis 2011 Saat 10:54
benim kızım duvara ufacık bir nokta kadar bile çizmemişti LOLLOL4 sene duvarımız tertemiz durdu bir gün eltimin kızı geldi ben her çocuğu kendi kızım gibi zannettiğimden kalemleri kaldırmamıştım odaya bi gittik duvarda kalem değmemiş yer kalmamış LOLLOLLOLLOL
bi gün odanın önünde geçerken zeynepte eline kalemi almış duvarın önünde çizsemmi çizmesemi diye düşnüyo LOLLOLçiz yavrum çiz ne yapmak istiyon yap sen yapmasan bile başkası yapıyo rahat ol dedim ama yine yapamadı otokontrolu yüksek kızım LOLLOLLOLLOLLOLLOL
Sevgilim hapşurunca çok sev dedim.elhamdülillah dedi.yerhamükallah dedim.yehdina ve yehdikum dedi sonra oturup hatim indirdik.nerden nereye:))))))))
Yukarı Dön
semra** Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 105
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Nis 2011 Saat 11:06
maşaallah zeyneb'e şahsen ben sinirden ağlardımLOL
Yukarı Dön
zehra Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

"Zeynep'in Annesi.. Nam-ı Diğer FASULYE"

Puanlar: 10949
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Nis 2011 Saat 11:58

ben değilde zeynep çok üzüldü duvarının haline . gördükçe kızıyodu unutsun diye babası poster yapıştırmayı teklid edince çok sevindi..

bide eltim çok üzülmüş hatta duvar kağıdımızın aynısından alıp duvarı yeniden yaptırmayı teklif ettilerLOLLOLLOLben gayet rahattım sadace önce keşke kızım çizseydi dedim içimdemLOLLOLLOL
Sevgilim hapşurunca çok sev dedim.elhamdülillah dedi.yerhamükallah dedim.yehdina ve yehdikum dedi sonra oturup hatim indirdik.nerden nereye:))))))))
Yukarı Dön
Ayşegül Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör

Karadeniz Bölge Sorumlusuuuu :))))

Puanlar: 9243
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Nis 2011 Saat 12:29
ay çok şükür tuğşattada böyle bir şey yok bir ara parkelerimi çizmişti az uz değil birde tuğşatı yatırınca kakılmış gibi parkeleri siliyordum kolayda silinmiyorLOLLOLLOLLOLLOLama duvarlarımı hiç çizmedi şükür bir kere yeltenmiş az bişey belli belirsiz çizmeye kalmış geldi kendi kendini ele verdi bende kızmadım tabi yapma annem evimiz pis olmasın dedim daha da yapmıyor zaten Big smile

Beni bir Allah'ım birde Dostlar'ım bilsin,gerisi yandan yandan ilerlesin :))))
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 4>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.