Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
aibü
Katılımcı Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 189
|
Gönderim Zamanı: 06 May 2011 Saat 16:28 |
biz 3,5 yaşında başladık ing eğitimine. şimdi 5 yaşında. çizgi filmleri ing izletiyorum, ing hikayeler okuyup ardından türkçesini okuyoruz, ing şarkılar dinliyoruz, ing oyunlar oynuyoruz, günlük hayatta kullanılan kelimelere ve kalıplara çalışıyoruz. 40 a kadar sayıyor. kendisi de çok meraklı. bilmediği kelimelerin ing sini sorup öğreniyor muhakkak. kreşte de ing dersleri var eşim de ing öğretmeni zaten. dil yatkınlığı ve telaffuzu baya gelişti. inşallah daha da ilerleriz çünkü yurt dışında okutma düşüncemiz var allahın izniyle. çok da hoşuma gidiyor konuşması. hoşuna giden birşey olunca " vaaaaav ten point" diyor okuldaki ing öğretmeninden öğrenmiş bunu
|
|
|
yeliz
Kıdemli Üye
Puanlar: 1434
|
Gönderim Zamanı: 14 May 2011 Saat 12:10 |
biz 2.5 yaşında başladık 40 kelime bilio şimdi de komutlara başlıcaz. bence bunun bir başlama yaşı yok çocuğunuzun dil gelişimi ne zaman hızlandı o zaman ek bir dile geçebilirsiniz bence biz öyle yaotık şimdi diyorum keşke 2 yaşında başlasaydık
|
|
|
Şehnaz
Elmas Üye
Puanlar: 7998
|
Gönderim Zamanı: 04 Haz 2011 Saat 16:17 |
Ben bu konuda belki onu sıkarım diye üstüne gitmedim. Ama her zaman ingilizce, türçe kelimeler söyleyen çizgifilimler izlettim. Sonra bir gün bir baktım 11'e kadar ingilizce sayıyor. Çok hoşuma gitti. Bende küçük yaşta öğrenilen şeylerin daha hafızada kaldığını düşünenlerdenim.
|
Yaşama Sebebim Canım Oğlum Seni Çok Seviyorum
|
|
sümeyye2
Katılımcı Üye
Puanlar: 510
|
Gönderim Zamanı: 08 Ağu 2011 Saat 13:00 |
paylaşımınız için teşekkürler,çok faydalı buldum ,oğlum 2.5 yaşında mükemmel boyutta dilimizi konuşuyor mAŞAallah,bir başka dil daha konuşması çok güzel olur eşimle pratiklere başlasak iyi olur diye düşündüm yazınızdan sonra..tekrar teşekkürler...
|
|
|
monalla
Üye
Puanlar: 4
|
Gönderim Zamanı: 06 Oca 2012 Saat 17:40 |
bizim deneyimlediğimiz kadarıyla ne kadar erken başlanırsa o kadar kolay oluyor, doğumdan hemen sonra iki dil konuşulan çocuklar ikisini de kolayca öğrenebiliyorlar, eğer yabancı dil biliyorsanız sık sık o dilde çocuğunuzla konuşmanızı tavsiye ederim
|
|
ceydanakis
Üye
Puanlar: 8
|
Gönderim Zamanı: 22 Mar 2012 Saat 16:30 |
Bende eşimde dil bilmemize ragmen dil ögretimi hakkında çok üzerine düşmüyoruz oğlum 4 yaş 7 aylık. zaten kreşte yeterince üzerine düşüyorlar. şu anda renkleri 10'a kadar saymayı ad soyad sorup cevap vermeyi biliyor.
|
|
ceydanakis
Üye
Puanlar: 8
|
Gönderim Zamanı: 22 Mar 2012 Saat 16:31 |
nasıl olsa ilkokulda ögrenecekler çok sıkmaya gerek yok çocukları
|
|
onlineanne
Üye
Puanlar: 3
|
Gönderim Zamanı: 06 Şub 2013 Saat 11:56 |
İş sebebiyle yurt dışında yaşamaya başlamış ve çocuk sahibi olmuş anneler olarak, çocukların dil gelişimini desteklemek bizim için en önemli konulardan bir tanesi, ancak kimilerine göre tersten. Çünkü yaşadığımız ülkenin dilinin yanında türkçeyi belki bir anlamda 'yabancı' dil olarak öğretmeye çalışıyoruz. Aslında biz 3 anne biraz da bu ortak konumuz nedeniyle bir araya geldik..............................Çocuklar ikinci dili erken yaşlarda erişkinlere göre çok daha kolay öğreniyorlar, ancak aynı zamanda dil ile insanı birleştiriyorlar. Yani aynı odadayken çocuğum benimle türkçe, kuzeniyle ingilizce, arkadaşıyla almanca konuşuyor ve bunu ekstra bir çaba sarfetmeden otomatik olarak yapıyor. Ama bu yaştaki dil gelişimindeki en önemli konulardan biri de, öncelikle bir anadili doğru bir şekilde öğrenmesi gerektiği. İkinci, üçüncü dilleri bu anadilin üzerine inşa ediyorlar. Bunlar bizim şimdilik 3 anne olarak toplam 6 çocuktan öğrendiklerimiz. Gerisini isterseniz paylaşmaya devam ederiz.
Düzenleyen yasemin - 06 Şub 2013 Saat 14:21
|
|