Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında > Diğer Konular
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - çocuğum sürekli beni ısırıyor
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konuçocuğum sürekli beni ısırıyor

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1234>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
burcu Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Çınar'ın annesi, Forumun neşesi

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7922
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 May 2008 Saat 22:37
sağol canım zaten ben de tepki vermiyorum hiç.. ama devam ediyor. aynı senin gibiyim sürekli temkinli duruyorum.. herhalde zamanla geçecektir. ya bugun yerde oturuyorduk oynuyorduk. ben de tv ye dalmışım bir an. ve benim ayak baş parmağım gittiBig%20smileBig%20smile
ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Yukarı Dön
burcu Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 May 2008 Saat 22:57
böyle bir yazı okdum şimdi teaadüfen arkadaşlar, benimle aynı durumda olanlar için belki yararlı olur.. zehranın dediği gibiWink en azından çınarın bu davranışı çok da istisna değilmiş onu öğrenmiş oldum...

İçinden gelene engel olmakta zorlanır
12-18 ay arasında "kendini tutabilme" (davranışlarını kontrol edebilme) özelliği henüz gelişmeye başlamıştır. Örneğin çocuk arkadaşını ısırmanın kabul edilmeyen bir davranış olduğunu bilse dahi, ilk anda içinden gelen ısırma isteğini yenemeyebilir. Bu yaştaki çocuklar dürtülerini kontrol etmekte henüz çok yetersizdir.
Kendini tutmanın beynin bu dönemde önemli ölçüde olgunlaşmakta olan frontal lobu ile ilişki olduğu düşünülmektedir. Bunu başarmak çok zor olsa da, tutarlı bir şekilde nasıl yapacakları gösterildiğinde ("hayır Selin, Aras'a vuramazsın, ama oyuncağını almasını istemediğini söyleyebilirsin") sosyal olarak kabul edilemeyen bazı davranışlarını (ısırmak, vurmak ve çığlık atmak gibi) kontrol etmeyi öğrenmeye başlayabilirler.

ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Yukarı Dön
iremnur Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1046
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 May 2008 Saat 23:15

ay varya ne zaman dır bende böle bir topik açmayı düşünüyordum benden çok yaşa Burcu Clownya benim kızımda 1 yaşında başladı ısırmalara önce aldırmıyordum amam gitgide çoğaldı ısırmalar şimdi ısırdığı yeri öyle bir yakıyorki Confusedya bu yüzden hiçbiyere gidemiyorum misafir davet edemiyorum geçenlerde abimlere gittim kuzenini ısırdı eve kim gelse bisüre sonra ısırıyor komik görünsede çok zor bir durum aslında ben bu yüzden kızımı dr a bile götürmeyi düşünüyorum Unhappygeçermi diye bekledim ama yok çok sinirli birde çok sakin davranıyorum ama bu yüzden bende çok yıpranıyorum ne dersiniz sizce dr a götürmelimiyim Unhappy

Yukarı Dön
burcu Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 May 2008 Saat 23:25
ayşegül bir danışmakta fayda var bence.. ben yarın çıanrı kontrole götüreceğim.. soracağım  doktora da.. dediklerini burda paylaşırım.. ama seninki biraz daha zor galiba.. çınar o kadar çok değil.. yani öyle hergeleni ısırmıyorLOL ama en azından şimdilik... bir de bana bu tavrı şey gibi geliyor.. sanki öpüyor aklınca..
ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Yukarı Dön
iremnur Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1046
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 May 2008 Saat 23:34
tamam canım saol bizimde kontrolumuz haftaya bende soracağım bakalım
Yukarı Dön
fatmabek Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

emir&yusufun annesi

Puanlar: 2790
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 May 2008 Saat 00:02
emir de hala ısırıyor ama sadece babsı ve beniiiiTongue
neden yaptığını gercekten anlamakta zorluk cekiyorum cunku hiç beklemediğim anda aniden kosup ısırıyor o anda nereyi tutturursa tişortlerimi yırttıı ısırmaktan dişleri çıkıyor ama tek neden bu değildir ilgi cekmek için mii?? belki bu olabilir ama sert tepkiler vermedim sadece sakin bir ses tonuyla oğlum yapma anneler hiç ısırılır mı gel cici yapalım diyorum
bu da  sorunu cozmedi Confusedzamanla gececektir diye düşünüyorum
inşaallahErmm
"Evrendeki her şey senin içindedir. Her şeyi kendine sor." Mevlana
Yukarı Dön
şevvalim Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1079
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 May 2008 Saat 00:17
kızlar benım kzımda 1,5 yasında falandı kendı saçını çekıyordu.psıkologa sordum.bazı çocuklar sevgılerını kendılerıne veya baskalarına zarar vererek gosterırlermış. gerçekten dıkkat ettım çok sevınınce kendınde olmadan saçını çekıyordu. ama geçtı tabıı.Buda oyle bışey olabılır.dr danışmakta fayda var geçecek dıye beklemeyın bence.
Yukarı Dön
irme Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

En Şen Üyemiz,Avrupai Pamuk Prensesimiz!

Puanlar: 8271
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 May 2008 Saat 09:05
Çok sık olmamakla beraber benim kızımda zaman zaman ısırıyor,genelliklede oyun oynadığımız zamanlarda..Benim derdim de ısırma değil,insanların yüzüne dalma Confused Mesela geliyosunuz ayy ne tatlı şey diye azıcık dokunuyosunuz Derin'e,anında bir çığlıkla beraber yüzünüze bir pençe iniyor Confusedsizde gördüğünüzde yüzünüzü iyi saklayın..küçük falan görüp karamürsel sepeti sanmayın..feci dalıyo söyliyimTongue
Pamuk Prensesin Annesi...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1234>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.