Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Sağlık
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - çikolata
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konuçikolata

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
hilal Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

Seha'nın Annesi Forumun İnci Tanesi

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 21227
Mesajın Direkt Linki Konu: çikolata
    Gönderim Zamanı: 17 Kas 2007 Saat 23:59

Çocuğunuza Fazla Çikolata Yedirmeyin

İki parça çikolata ve hemen arkasından karın ağrısı. Bu birçok annenin çocuğunda rastlamaya alıştığı bir şeydir. Peki böyle birdenbire baş gösteren bu ağrıların nedeni ne olabilir?

Doktorlar bu durumlarda derhal "Kolik" (Şiddetli barsak krampından dolayı oluşan sancı) teşhisi koyarlar. Kolik iki yaş civarından on yaşına kadar çocuklarda baş gösterir, özellikle hassas çocuklarda daha sık görülür. Çünkü en ufak bir heyecanlanma veya gerilim mideye tesir eder. Bunun bir neticesi olarak da iştahsizlik, kusma ve nihayet kolik baş gösterir.

Kolik kendisini göbek çevresinde şiddetli bir sancıyla belli eder. Bu sancı genellikle birkaç saniye sonra kendiliğinden kaybolur. Bazen kısa bir süre sonra tekrar baş gösterir. Bazen de aradan epey zaman geçtikten sonra gözükür.

Böyle bir durumda çocuk muayene edilse bile vücudunda bir hastalık belirtisi görülmez. Fakat bu her karın ağrısını mühimsememek gerektiği anlamına gelmez. Bu kolik işareti gibi görülen ağrılar bazen solucan, barsak tıkanması veya iltihaplanması gibi tehlikeli hastalıklara işaret olabilirler.

Bu bakımdan çocuğu karın ağrıları çektiği zaman derhal bir doktora gösterip gerçek sebebini öğrenmek ve ona göre bir tedavi şekli uygulamak gerekir. Kolik sancısına tutulan bir çocuğu hemen yüzükoyun yatırmak veya sırtüstü yatırıp karnına sıcak bir şey koymak faydalı olur. Eğer sancılar kısa aralıklarla baş gösteriyorsa doktorun vereceği ilaçları kullandırmak gerekir.

Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
Yukarı Dön
laren Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1205
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Kas 2007 Saat 23:59
Eline saglik canim Clown
ASKLARIN EN GÜZELI SENSIN LARENIM
Yukarı Dön
ifakat Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör
Simge
"Yağmurun annesi... Çıtır pare mod"

Puanlar: 10021
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Kas 2007 Saat 14:39
ben zaten yemem kızımda çok fazla yedirmeyi düşünmüyorum daha tadını bile bilmiyor öğrenmesinde zatenLOLyapay şeyleri sevmiyorum kızımada kendim puding falan yaparım diye düşünüyorum
Öyle bir kul hakkım varki benden alınan... ALLAH'ım yarına bırakır ama ,yanına bırakmaz ASLA...!!!
Yukarı Dön
hilal Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

Seha'nın Annesi Forumun İnci Tanesi

Puanlar: 21227
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Kas 2007 Saat 12:42
Orjinalini yazan: ifakat ifakat Yazdı:

ben zaten yemem kızımda çok fazla yedirmeyi düşünmüyorum daha tadını bile bilmiyor öğrenmesinde zatenLOLyapay şeyleri sevmiyorum kızımada kendim puding falan yaparım diye düşünüyorum
en güzeli ben kendim evde oğluma çikolatalı pastalar falan yapıyorum Wink
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
Yukarı Dön
suzi Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

Puanlar: 12443
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Kas 2007 Saat 16:44
Ellerine sağlık canım..
Yukarı Dön
duygu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör
Simge
Dedektifler Odası Başkanı :)

Puanlar: 7116
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Kas 2007 Saat 00:16
İfakat çikolata sevmediğin belliLOLLOL
Benim çok sevdiğim belli oldu mu ilk görüşte?
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.