Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yemek / Mutfak > Yemek / Mutfak > Makarnalar - Pilavlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Çiğ makarna fırında,yanındada parmaklarımla :D
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuÇiğ makarna fırında,yanındada parmaklarımla :D

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 10>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
hilal Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

Seha'nın Annesi Forumun İnci Tanesi

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 24972
Mesajın Direkt Linki Konu: Çiğ makarna fırında,yanındada parmaklarımla :D
    Gönderim Zamanı: 12 Nis 2011 Saat 12:17
Foto kalitesi malesef düşük çünkü mak. yok ve telefonla çektimTongueLOL
ama niye ekledin dersen,hem elimi  özlediniz diye ekliyomLOLLOLhemde tarif değişik ve çok lezzetli ondan ekliyomLOLLOL

3 bardak burgu makarna
200 gr. kıyma
iki domates
bol çeşit baharat (ben evde ne varsa kattım kimyon karababiber 5 türlü 7 türlü pulbiber nane  herşey işteLOL)
yarım tatlı kaşığı salça
üzeri için margarin ve rendelenmiş kaşar
4 bardak su.

bir tavaya biraz açiçek yapı kattıktan sonra kıymayı ekleyip kavuruyoruz,sonra domatesleride ekeyip bi kaç dakika pişiriyoruz..sonra salça ve bol baharat  ve tuzunu ekleyip 4 bardak suyuda ekleyip bi taşım kaynatıyoruz..
asıl önemli kısmı burası işte,makarnamızı ÇİĞDEN borcama koyuyoruz,ve bu hazırladığımız malzemeyi üzerine döküyoruz,200 derece önceden ısınmış fırına ekliyoruz,yaklaşık bi 10 15 dakika piştikten sonra ,zaten suyunu çekmiş oluyor,üzerine kaşar rendesi ve margarin parçalarını koyup tekrar fırına veriyoruz,bi 5 dakikada öyle pişirip servise sunuyoruz..
Ben yaptım diyemi ama bilmiyorum çok acayip lezzetliydiLOLLOLçokta pratik,normal makarna pişirme süresinden bile azd bana göre,ne bileyim yapın yiyin işte,ama sakın foto lara aldanmayın,çok güzeldi aslında Confused

Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
Yukarı Dön
hilal Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Nis 2011 Saat 12:18
Resimler silinmiştir LOLLOL Hilal yenilerini ekleyecek inşallah LOLLOL

Düzenleyen Gülsen - 28 Nis 2011 Saat 21:52
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
Yukarı Dön
hilal Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Nis 2011 Saat 12:22
Buda kesilmiş hali,aslında burda çok sıcakken kestim oondan dağıldı,yoksa kalıp gii kesiliyodu çok güzeldi,ama foto görüntü kötü sadece kesik halini görün diye ekliyom

Yukarıda ki mesaj bu mesaj içinde geçerlidir LOLLOL

Düzenleyen Gülsen - 28 Nis 2011 Saat 21:53
Yukarı Dön
Gülsen Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör

Yazıldığı gibi okunur:)

Puanlar: 13231
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Nis 2011 Saat 12:26
Ellerine sağlık Hilal ClapClap Ama fotolar da gayet güzel ve lezzetli görünüyor iyi ki daha net olmamış ekranı dalardım valla
Ellerin değil de yüzüğün de pek hoşmuş pek beğendim LOLLOLLOL
Güzel günlerde tak inşallah gerçi sen yüzüğün görünsün diye o elini çekmemişsindir ama işte güzel bir tesadüf olmuş LOLLOL
Yukarı Dön
Ziyaretçi Açılır Kutu Gör
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Nis 2011 Saat 12:26
Güzel parmakmış,yüzükte yakışmış,tek taş mı?LOLLOLLOLLOL
Yukarı Dön
hilal Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Nis 2011 Saat 12:29
ooooo o yüzük yeni değilki,teee o perdeden beri var u yüzük,gülsen izlemiştin ya o işteLOL
ben çok kararsızdım yapıpı yapmama konusunda,çiğ makarna fırında pimez diydum çokta güzel olmuştu,anam sanki yeni bşşey bulmuş gibiyim çok heycanlıydım,ama siz şaşırmamışsınız,yoksa duymuşmuydunuzLOLLOLLOLLOLLOLLOL
he emoş o yüzük işte o yüzük,ayrıcada parmaklarımı göstermek içindi,yüzüğü zati görmüşdünüz,yen,i yüzük olaydı hani neysedeLOL
Yukarı Dön
Ziyaretçi Açılır Kutu Gör
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Nis 2011 Saat 12:42
Makarnayı boşver,ben direkt parmakla yüzüğe odaklanmışımLOLBen pek makarna sevmem,paketle attım fırına yazsaydın bile tepki vermezdimLOLLOLLOL
Pratikmiş ama eline sağlıkLOL
Bende fincanda kahve yapınca çok heyecanlanmıştım,bide çorbaya yağ nane yaparken ayrı bir tavada değilde,kullanacağım kepçe içerisinde yapmayı keşfettiğimdede çok mutlu olmuştum,bulaşık çıkmadı diyeLOL
Yukarı Dön
hilal Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Nis 2011 Saat 12:47

Ayy ewt bana o ikisini sen öğretmiştin,ve öğrendiğim günden beri uyguluyorum hem heycalna hem havayla millete göstere göstereLOLLOLLOLLOLLOLLOL

makarnaya gelince,iz ailecek çok severizLOL

O yüzden bunu öğrenince heyecan yaptım ve sevindimLOL

Düzenleyen hilal - 12 Nis 2011 Saat 12:47
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 10>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.