Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
hilal
Kıdemli Moderatör
Seha'nın Annesi Forumun İnci Tanesi
Kayıt Tarihi: 28 Eki 2007
Konum: Diyarbakır
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 24972
|
Konu: Çiğ makarna fırında,yanındada parmaklarımla :D Gönderim Zamanı: 12 Nis 2011 Saat 12:17 |
Foto kalitesi malesef düşük çünkü mak. yok ve telefonla çektim
3 bardak burgu makarna
200 gr. kıyma
iki domates
bol çeşit baharat (ben evde ne varsa kattım kimyon karababiber 5 türlü 7 türlü pulbiber nane herşey işte )
yarım tatlı kaşığı salça
üzeri için margarin ve rendelenmiş kaşar
4 bardak su.
bir tavaya biraz açiçek yapı kattıktan sonra kıymayı ekleyip kavuruyoruz,sonra domatesleride ekeyip bi kaç dakika pişiriyoruz..sonra salça ve bol baharat ve tuzunu ekleyip 4 bardak suyuda ekleyip bi taşım kaynatıyoruz..
asıl önemli kısmı burası işte,makarnamızı ÇİĞDEN borcama koyuyoruz,ve bu hazırladığımız malzemeyi üzerine döküyoruz,200 derece önceden ısınmış fırına ekliyoruz,yaklaşık bi 10 15 dakika piştikten sonra ,zaten suyunu çekmiş oluyor,üzerine kaşar rendesi ve margarin parçalarını koyup tekrar fırına veriyoruz,bi 5 dakikada öyle pişirip servise sunuyoruz..
Ben yaptım diyemi ama bilmiyorum çok acayip lezzetliydi çokta pratik,normal makarna pişirme süresinden bile azd bana göre,ne bileyim yapın yiyin işte,ama sakın foto lara aldanmayın,çok güzeldi aslında
|
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
|
|
hilal
Kıdemli Moderatör
Seha'nın Annesi Forumun İnci Tanesi
Kayıt Tarihi: 28 Eki 2007
Konum: Diyarbakır
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 24972
|
Gönderim Zamanı: 12 Nis 2011 Saat 12:18 |
Düzenleyen Gülsen - 28 Nis 2011 Saat 21:52
|
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
|
|
hilal
Kıdemli Moderatör
Seha'nın Annesi Forumun İnci Tanesi
Kayıt Tarihi: 28 Eki 2007
Konum: Diyarbakır
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 24972
|
Gönderim Zamanı: 12 Nis 2011 Saat 12:22 |
Buda kesilmiş hali,aslında burda çok sıcakken kestim oondan dağıldı,yoksa kalıp gii kesiliyodu çok güzeldi,ama foto görüntü kötü sadece kesik halini görün diye ekliyom
Yukarıda ki mesaj bu mesaj içinde geçerlidir
Düzenleyen Gülsen - 28 Nis 2011 Saat 21:53
|
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
|
|
Gülsen
Moderatör
Yazıldığı gibi okunur:)
Kayıt Tarihi: 20 Haz 2009
Konum: giresun
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 13231
|
Gönderim Zamanı: 12 Nis 2011 Saat 12:26 |
Ellerine sağlık Hilal Ama fotolar da gayet güzel ve lezzetli görünüyor iyi ki daha net olmamış ekranı dalardım valla
Ellerin değil de yüzüğün de pek hoşmuş pek beğendim
Güzel günlerde tak inşallah gerçi sen yüzüğün görünsün diye o elini çekmemişsindir ama işte güzel bir tesadüf olmuş
|
|
|
Ziyaretçi
Misafir
|
Gönderim Zamanı: 12 Nis 2011 Saat 12:26 |
|
|
hilal
Kıdemli Moderatör
Seha'nın Annesi Forumun İnci Tanesi
Kayıt Tarihi: 28 Eki 2007
Konum: Diyarbakır
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 24972
|
Gönderim Zamanı: 12 Nis 2011 Saat 12:29 |
ooooo o yüzük yeni değilki,teee o perdeden beri var u yüzük,gülsen izlemiştin ya o işte
he emoş o yüzük işte o yüzük,ayrıcada parmaklarımı göstermek içindi,yüzüğü zati görmüşdünüz,yen,i yüzük olaydı hani neysede
|
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
|
|
Ziyaretçi
Misafir
|
Gönderim Zamanı: 12 Nis 2011 Saat 12:42 |
Makarnayı boşver,ben direkt parmakla yüzüğe odaklanmışım Ben pek makarna sevmem,paketle attım fırına yazsaydın bile tepki vermezdim Pratikmiş ama eline sağlık Bende fincanda kahve yapınca çok heyecanlanmıştım,bide çorbaya yağ nane yaparken ayrı bir tavada değilde,kullanacağım kepçe içerisinde yapmayı keşfettiğimdede çok mutlu olmuştum,bulaşık çıkmadı diye
|
|
hilal
Kıdemli Moderatör
Seha'nın Annesi Forumun İnci Tanesi
Kayıt Tarihi: 28 Eki 2007
Konum: Diyarbakır
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 24972
|
Gönderim Zamanı: 12 Nis 2011 Saat 12:47 |
|
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
|
|