Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yemek / Mutfak > Yemek / Mutfak > Hamur İşleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - çiftlik böreği
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konuçiftlik böreği

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ayseser Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 10 Ara 2007
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 21
Mesajın Direkt Linki Konu: çiftlik böreği
    Gönderim Zamanı: 23 Oca 2008 Saat 14:16

ÇİFTLİK BÖREĞİ

 

EMİNE BEDER ‘E AİT BİR TARİF.ÇOK GÜZEL BİR BÖREK.HEMDE  ÇOK PRATİK.

MALZEMELER

4 ADET YUFKA

1.5 SB MADEN SUYU

1/2SB SIVIYAĞ

1,5 SB HAŞLANMIŞ MERCİMEK

3-4 ÇORBA KAŞIĞI SIVIYAĞ

1 DEMET MAYDONOZ

1 ADET YUMURTA

TUZ,KARABİBER

YAPILIŞI

HAŞLANMIŞ MERCİMEK 3-4 YEMEK KAŞIĞI SIVIYAĞDA 2 DAKİKA ÇEVRİLEREK KAVRULUR.SOĞUTULUR.ÜZERİNE MAYDONOZ,YUMURTANIN AKI,TUZ KARABİBER EKLENİR,KARIŞTIRILIR.YUFKA ORTADAN İKİYE KESİLİR.YARIM AY ŞEKLİNDEKİ YUFKAYA FIRÇA YARDIMI İLE ÖNCE MADEN SUYU SONRA SIVIYAĞ SÜRÜLÜR. ÜSTÜNE DİĞER PARÇA KONUR.AYNI İŞLEM TEKRARLANIR.UZUN KENARI BOYUNCA MERCİMEKLİ HARÇTAN KONUR.RULO YAPILIR. OLUŞAN RULO 10 CM LİK PARÇALARA AYRILIR.İŞLEM DİĞER YUFKALAR İÇİNDE TEKRARLANIR. YAĞLANMIŞ TEPSİYE DİZİLİR.ÜZERİNE YUMURTA SARISI  SÜRÜLÜR.SUSAM SERPİLİR.220 DERECELİK ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA  ÜZERİ ALTI KIZARANA KADAR PİŞİRİLİR. PİŞİNCE FIRINDAN ÇIKARILIR.

NOT: ÇITIRLIĞINI KAYBETMEMESİ İÇİN FIRINDAN HEMEN ÇIKARILMALIDIR.BEKLETİLMEMELİDİR.

AFİYET OLSUN .

BU ARADA EMİNE BEDER E AİT BAŞKA TARİFLERİNİZ VARSA  PAYLAŞIRSANIZ SEVİNİRİM.

Malesef resim eklemeyi beceremedim. 


Düzenleyen ayseser - 23 Oca 2008 Saat 14:17
Yukarı Dön
ayseser Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 10 Ara 2007
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 21
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Oca 2008 Saat 14:37
Çektiğim fotoğrafı nasıl ekleyeceğimi bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.
Yukarı Dön
yasemin Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör


Kayıt Tarihi: 16 Oca 2007
Konum: zehraninvillasi
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 107177
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Oca 2008 Saat 14:59
http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=1332 buradan canim tarifini simdi okuyom resminide eklersen merak ederim ben simdi yapamazsan yardimci oluruz

Yukarı Dön
ayseser Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 10 Ara 2007
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 21
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Oca 2008 Saat 22:03
Yukarı Dön
ayseser Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 10 Ara 2007
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 21
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Oca 2008 Saat 22:04
teşekkür ederim yasemin.nihayet becerebildim.Thumbs%20Up ama boyuttan herhalde pek net değil. artık bir dahaki sefere  iyi olur inşallah.Tongue

Düzenleyen ayseser - 23 Oca 2008 Saat 22:06
Yukarı Dön
oğuzkağan Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye


Kayıt Tarihi: 10 Oca 2008
Konum: Sinop
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2960
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 May 2008 Saat 21:41
çok güzel görünüyor ellerine sağlık canımClown
[
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.