çiftlik böreği |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
ayseser
Üye Kayıt Tarihi: 10 Ara 2007 Durum: Aktif Değil Puanlar: 21 |
Konu: çiftlik böreği Gönderim Zamanı: 23 Oca 2008 Saat 14:16 |
ÇİFTLİK BÖREĞİ EMİNE BEDER ‘E AİT BİR TARİF.ÇOK GÜZEL BİR BÖREK.HEMDE ÇOK PRATİK. MALZEMELER 4 ADET YUFKA 1.5 SB MADEN SUYU 1/2SB SIVIYAĞ 1,5 SB HAŞLANMIŞ MERCİMEK 3-4 ÇORBA KAŞIĞI SIVIYAĞ 1 DEMET MAYDONOZ 1 ADET YUMURTA TUZ,KARABİBER YAPILIŞI HAŞLANMIŞ MERCİMEK 3-4 YEMEK KAŞIĞI SIVIYAĞDA 2 DAKİKA ÇEVRİLEREK KAVRULUR.SOĞUTULUR.ÜZERİNE MAYDONOZ,YUMURTANIN AKI,TUZ KARABİBER EKLENİR,KARIŞTIRILIR.YUFKA ORTADAN İKİYE KESİLİR.YARIM AY ŞEKLİNDEKİ YUFKAYA FIRÇA YARDIMI İLE ÖNCE MADEN SUYU SONRA SIVIYAĞ SÜRÜLÜR. ÜSTÜNE DİĞER PARÇA KONUR.AYNI İŞLEM TEKRARLANIR.UZUN KENARI BOYUNCA MERCİMEKLİ HARÇTAN KONUR.RULO YAPILIR. OLUŞAN RULO 10 CM LİK PARÇALARA AYRILIR.İŞLEM DİĞER YUFKALAR İÇİNDE TEKRARLANIR. YAĞLANMIŞ TEPSİYE DİZİLİR.ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜLÜR.SUSAM SERPİLİR.220 DERECELİK ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA ÜZERİ ALTI KIZARANA KADAR PİŞİRİLİR. PİŞİNCE FIRINDAN ÇIKARILIR. NOT: ÇITIRLIĞINI KAYBETMEMESİ İÇİN FIRINDAN HEMEN ÇIKARILMALIDIR.BEKLETİLMEMELİDİR. AFİYET OLSUN . BU ARADA EMİNE BEDER E AİT BAŞKA TARİFLERİNİZ VARSA PAYLAŞIRSANIZ SEVİNİRİM. Düzenleyen ayseser - 23 Oca 2008 Saat 14:17 |
|
ayseser
Gönderim Zamanı: 23 Oca 2008 Saat 14:37 |
Çektiğim fotoğrafı nasıl ekleyeceğimi bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.
|
|
yasemin
Kıdemli Moderatör Kayıt Tarihi: 16 Oca 2007 Konum: zehraninvillasi Durum: Aktif Değil Puanlar: 107177 |
Gönderim Zamanı: 23 Oca 2008 Saat 14:59 |
http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=1332 buradan canim tarifini simdi okuyom resminide eklersen merak ederim ben simdi yapamazsan yardimci oluruz
|
|
|
|
ayseser
Gönderim Zamanı: 23 Oca 2008 Saat 22:03 |
|
|
ayseser
Gönderim Zamanı: 23 Oca 2008 Saat 22:04 |
teşekkür ederim yasemin.nihayet becerebildim. ama boyuttan herhalde pek net değil. artık bir dahaki sefere iyi olur inşallah.
Düzenleyen ayseser - 23 Oca 2008 Saat 22:06 |
|
oğuzkağan
Altın Üye Kayıt Tarihi: 10 Oca 2008 Konum: Sinop Durum: Aktif Değil Puanlar: 2960 |
Gönderim Zamanı: 09 May 2008 Saat 21:41 |
çok güzel görünüyor ellerine sağlık canım
|
|
[
|
|
Yanıt Yaz | |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|