Bu muhteşem tatlıyı bir arkadaşımda azıcık ucundan tatmıştım,malum diabet
KEK İÇİN:
*8 kuru incir(suda ıslatılmış ufak doğranmış)
*1 su bardağı ceviz
*1 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı un
*3 yumurta
*1 paket kabartma tozu
ŞERBETİ:
*1.5 su bardağı sıcak su
*1 yemek kaşığı nescafe
*yarım su bardağı şeker
MUHALLEBİ İÇİN:
*2 yemek kaşığı nişasta
*2 yemek kaşığı un
*1 litre süt
*5 yemek kaşığı tozşeker
*inmeye yakın 50 gram tereyağı
*piştikten sonra 1 poşet toz krem şanti
*Kek için yumurta ve toz şekeri çırp,cevizi,unu ,kabartma tozunu ekleyip çırpın,en son inciri ekleyip.Yağlanmış borcama dökün ve 160 derecede (incirden dolayı düşük ısıda)pişirin.
Pişerken krem şanti haricindeki malzemelerle muhallebiyi yapın.Piştikten 5 dakika sonra,toz krem şantiyi ekleyip çırpın.Kek piştikten sonra 3-4 dakika havalandırın.sıcak suya şekeri ve nescafeyi ekleyip karıştırın ve kekin üzerine dökün.5 dakika sonra muhallebiyi üzerine yayın.Hindistan cevizi ile süsleyip soğuduktan sonra buzdolabında bekletin.Ben 1 gece beklettim daha güzel oldu...
Afiyet olsun
Düzenleyen miss hugolina - 29 May 2012 Saat 11:03