Canım hiiiiiiiç kendini kasma bence.
O kadar kolayki artık doğumlar, gün geçtikçe teknoloji ilerliyor yenilikler geliyor vs. Ben normal düşünüyordum hep kendimi normal doğum yapacağıma öyle inandırmış ve öyle kaptırmıştımki bir kaç gün kala doktorum sezeryan olmalısın dediğinde şok olmuştum nasıl olacak diye. Çünkü öyle şeyler anlatıyorki bazı kadınlar; yok kocaman kesiyorlarda, yaran iyileşmiyorda, çok ağrılar çok sancılar çekiyorsunda, yara yerin iltihap olur, akar, patlar vs. vs. ooooo neler neler ... O kadar boşmuşki dedikleri, hepsi fasa fiso, çok matah birşey yaptıklarını sanıp abartıyorlar bence. Bitince anladım böyle olmadığını ve herkese her doğum yapana anlatmayı görev edindim bir deyişle 
Ben kendi yaşadıklarımı anlatayım sana; ameliyathaneye girdikten ortalama 10 dakika sonra bebeği dışarı veriyorlar. Yarım saat kadar sonra da anne çıkıyor. Ben bildiğin sezeryan oldum anesteziyle uyudum yani, gözlerimi odamda açtım tabi. İlk bir saat biraz ağrı oluyor tabiki ama bana damardan bir ağrı kesici yaptılar tık diye kesildi. İlk günüm çok güzel geçti; yani öyle dayanılmaz ağrılar acılar falan hikaye. Sabah doğum gerçekleşti, ben akşamüstü odamda koridorda yürüyüş yaptım, gece yataktan kimsenin yardımı olmadan kendim kalktım o derece yani. Sütüm de hemen geldi öyle 2-3 gün beklemedim. Bunun sebebi de kendini emzirmeye odaklaman sanırım. Ben bebeğimi emziricem diyeceksin inanacaksın dediğine. Öyle ay ya olmazsa, ya gelmezse, formülmama alayım, ekmama hazırlayayım diye şartlandırma kendini. Emzirmeye şartlan, bol su ve bol uyku eşliğinde tabi
Sonrasında 10 gün kadar biraz hareketlerinde kısıtlaman oluyor tabiki ama uzanmayacaksın fazla vs. zaten lohusasın ne işin var işle güçle. Ben evde de hep yürüdüm hareket ettim yatıp sermedim kendimi, sürekli misafir bile varken ben hep ayakta yürüyüp duruyordum inan. Çünkü oturunca gaz sıkışıyor karnında sanki ama yürüyünce atıyorsun herşeyi. Yavaş yavaş orada izin bile kalmıyor nereyse, incecik bir pembe çigi o kadar. Ben orası dokununca falan hep acıyacak bile sanmıştım, ne safmışım yaaa 

Dediğim gibi doğum korkulacak bir şey değil inan. Ben bu muymuş yani dedim doğum, bu muymuş bu kadar abartılan. Sakın öyle korkulara falan kapılma arkadaşım, rahat ol. Rahat ol ki, bebeğin de rahat olsun, doğumun süper geçsin 

Aklına ne takılırsa sor hiç çekinmeden