Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Diş & Ağız
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - CANDİDAMI
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumCANDİDAMI

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
7beni Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 162
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı 7beni Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: CANDİDAMI
    Gönderim Zamanı: 14 Eki 2015 Saat 11:39
Hocam merhaba...oğlumun iki iç yanağında damağında ve dilinde beyaz bir örtü tabakası oluştu.
sadece dut şurubu verdim ilaç kullanmadım doktora götürmedim 1 hafta sürdü yemek yiyemedi acıdan.Şimdi azalmaya başladı ve biraz grip.
Bu tabaka candidamı acaba ve ağız haricinde vücudada bir zararı varmıdır teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118103
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Eki 2015 Saat 23:47
Candida, (=Pamukcuk), (=Muge), Candida Albicans denilen bir mayanin yaptigi hastaliktir. Normal kimselerde ASLA gorulmez..
Firsatci bir mikrop olup, baska bakterilerin olmadigi ortamlarda cogalabilir..
1- Yeni dogan doneminde, henuz agiz ici steril iken olabilir.
2- asiri antibiyotik kullanimi sonucu, vucuttaki butun bakteriler yokedildiginde olabilir..

Bunun haricinde, Candida tedavisi yapan, cok meshur SARLATANLAR vardir, bunlardan uzak durun.

ORNEK:

In 1990, the New Jersey State Attorney General secured consent agreements barring Linda Choi, M.D., and Pruyakant Doshi, M.D., from diagnosing and treating "Candida albicans overgrowth syndrome." Both were assessed $3,000 for investigative costs and had their medical license placed on probation for one year. Among other things, investigation by the State medical board had concluded that "Candida albicans overgrowth" was not generally recognized as a clinical entity and had not been established as the cause of the conditions the doctors treated.

I believe that practitioners who diagnose nonexistent "yeast problems" should have their licenses revoked. Some apply this diagnosis to nearly every patient they see.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 15 Eki 2015 Saat 18:52
Yukarı Dön
7beni Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 162
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı 7beni Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Eki 2015 Saat 09:32
peki oğlum 3 yaşında ağzında olan yukarıda yazdığım şey önemsiz birşey olsa gerek.Çünkü ben sizi 2 yıldır tanıyorum  ve o günden beri  hiç antibiyotik kullanmadım.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118103
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Eki 2015 Saat 18:54
Bu yasta, agiz icindeki; "zar" eskidiginde, bu sekilde dokulur. Kendiliginden duzelen bir durumdur. Ilac gerekmez.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.