Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Çalışan Anne & Bakıcı & Kreş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - çalışıyoum ve kızımın bakımı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumçalışıyoum ve kızımın bakımı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sulu Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 63
Mesajın Direkt Linki Konu: çalışıyoum ve kızımın bakımı
    Gönderim Zamanı: 22 Eyl 2008 Saat 16:41
merhaba; kızım 17 aylık. 3 aylıktan itibaren çalışmaya başladım ve anneanne bakıyor. 
ev ile işin ters yönde olması sebebi ile akşamlarıda anneannede kalıyor. yanlız bu ev içinde çok fazla sorun yaratmaya başladı. bazı akşamlar bende annemde kalıyorum bazı akşamlar onu eve alıyoruz ama genelde bırakıp eve geçiyoruz. fakat bizim eve gitmemiz türlü numaralarla oluyor. hatta kaçıyoruz diyebilirim. o yemek yerken veya uyurken çaktırmadan kaçıyoruz. böle olunca çoğu zaman sorun çıkmıyor ama bizi kapıdan çıkarken gördüğü zaman kıyamet kopuyor. yanlız bizim böle kaçarak onu bırakıp gitmemiz beni çok üzüyor  psikolojisini çok etkilermiyiz. sizce ne yapmamız gerekir. cevabınız için tşk.
Yukarı Dön
sulu Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 63
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eyl 2008 Saat 16:47
bir şey daha var. benim özürlü bir kız kardeşim var. 28 yaşında ama zeka yaşı 2,5.. kızım anneannede kaldığı için süreklide teyzesi ile beraber. şu zamana kadar çok iyi geçiyordu bir sorun yaşamıyoduk. fakat son bir aydır kızım ne zaman bi oyuncakla oynamak istese teyzesi elinden çekip alıyor ve vermiyor. kızım evde dilediği gibi rahatça oyuncakları ile oynayamıyor ve ağlıyor. elindeki bişeyi bırakır bırakmaz teyzesi yerine koyuyor. ve bu durumda ağlamalara sebep oluyor. bende endişeleniyorum bu durum kızıma inatçılık, huysuzluk gibi özellikler getirir mi? sizce ne yapmam gerekiyor. tşk. 
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eyl 2008 Saat 17:21
özürlü teyze çok büyük sorun oluşturmaz. ancak kaçarak yalan söyleyerek kızınızdan uzaklaşmanız onun güven duygusunu zedeler. zaten bu dönemlerde terk edilme korkuları yaşamakta olan kızınız bu kaçışlarınızı terk etme olarak algılayabilir. size ve dolayısıyla kendine olan güveni yara alır. onu bırakacağınızı ancak sonra geleceğinizi ona söylemeniz gerekli ve bu işi belirli bir düzene oturtun. haftanınbelirli günleri annenizinde kalabilir ya da belli günleri kızınızı eve alabilirsiniz. bu düzene bir süre sonra alışır ve gidişlerinizi  terk edilme olarak algılamamaya başlar
özlem
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.