Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Tanışma / Muhabbet > Çalışan anneler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ÇALIŞAN ANNENİN SIKINTISI
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuÇALIŞAN ANNENİN SIKINTISI

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ARDAESRA Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 807
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Eyl 2009 Saat 17:08
Haklısın kararlı çıkmak çok zor. İçim içimi yiyiyor.
Yukarı Dön
Nilgün1 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Puanlar: 5921
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Eyl 2009 Saat 17:19
Kızım, 1 yaşından 3 yaşına kadar her sabah ağladı ben işe giderken.

Kreş ile hepsi çözüme kavuştu,alışması da uzun sürmedi. Sadece eve yakın bir kreş olmasını öneririm, erken kalkmak ve uzun yol gidip gelmek de onları huzursuz edebiliyor.

Farkında olmadan küçük adamlar,küçük kadınlar oluveriyorlar işte, anne baba işe gider,çocuklar da kreşe gitmek zorunda...Kızım önceleri görev paylaşımı gibi görüyordu,ancak bu şekilde ikna oluyordu,belki de minicik bedenine bu kavramı öğretti ve onu kreşte oyuna,mutluluğa çevirdiConfusedConfused
Yukarı Dön
TÜBAY Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Puanlar: 4133
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Eyl 2009 Saat 09:33
zor bi durum.bakıcı kalitesi bu noktada çok ön plana çıkıyor. çocuğu ikna edici ve gerçekten zevk verici bi şekilde oyalayabilecek bi bakıcı şart. ama nerdeConfused
ALDIĞIM İKİ NEFES;EŞİM VE KIZIM
Yukarı Dön
hülya Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye
Simge

Puanlar: 7478
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Eyl 2009 Saat 10:38
Esracım yazılanları büyük bir ilgi ile satır satır okudum.

Meryeme katılıyorum senin onun ağlamasına gösterdiığiniz hassasiyetin farkında arda bence o yüzden bu süreç senin ve eşin için zor oluyor. burda bakıcının yetersizliğide etkili tabiki. onu yeterince eğlendiremedeği ilgilenmediği için çocuk evde ve onunla olmak sitmediğinden sizi göndermek istemiyor işe. öncelikle bence hemen yavrunu kreşe vermen gerektiği yaşı gelmiş artık bence. çocukta dengini arıyor. ilk zamanlar ağlayacaktır elbet ama zamanla eminim bunu kararlı bir tutumla aşacaksınız. Nilgün'an kızının kreşteki uyumu gibi bir uyum yakalayacağına eminim.

ben bile oğlumun 22 aylık olmasına rağman enerjisini atamadığını ve oyun konusunda bakıcımızın eksik kaldığını görüyorum canım. burda yavrularımızın erkek çocuk olmasınında etkisi var. kız çocuk olsa idi eminim bakıcı ile bu kadar sorun olmazdı. erkek çocuk top oynamak hoplamak zıplamak istiyor bakıcılarımızda bayan olmaları nedeniyle bu kadar onların isteklerini karşılayamıyorlar.

bu nedenle ben 2 yaşını geçsin alperi kreşe verecem 2 yaş 3 aylıkken filan. birde diğer bir tespitimi senle paylaşmak isterim kreşe geç giden çocukların oraya taynaşması biraz daha zor oluyor sanırım benim iş yerinden bir arkadaşımın kızı 4,5 yaşında ilk kez kreşe gitti o vakte kadar bakıcı ile büyüdü. ilk 1 ay arkadaşım için işkence idi. ama sonraları zeynep annesine haftasonları bile kreşe gitmeyeceğim mi diye sormaya başladı.

çalışan anne olmak gerçekten.
Yukarı Dön
ARDAESRA Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 807
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Eyl 2009 Saat 12:09
Bir kaç kreş gezdim ama hiç biri içime sinmedi. Güvenemiyorum bir türlü. Annelerin gözünde çocuklar büyümez ya benim için o hala minicik bir bebek. Kreşl demek mücadele demek zorlu hayat şarlarına adım atmak demek, daha sert kurallara uyma zorunluluğu demek, orada nazını çekecek kimse olmayacak, kendi başına güçlü olmak zorunda kalacak sürekli sadece onu düşünene günü kendisine adamış bakıcısı olmayacak, ne yemek çıkarsa onu yiyecek onu yemedi bunu yesin canı dondurma çekti gitsin alsın yesin vs yok. Bunlar için daha çok erken gibi geliyor. Hem de kreşte en küçül olunca ezilir diye düşünüyorum. Biraz daha güçlensin mücadele edebilsin istiyorum. Ay nebiliyim şaşkınım işte. Kreş fikrine alışamıyorum bir türlü. İşin kötüsü kreşlere gittikçe daha da itici geliyor bu fikir.
Yukarı Dön
ARCA Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 184
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Eyl 2009 Saat 16:18
Big smile BENİM DÜNYALAR TATLISI ARCAM Broken Heart20 AYLIK VE BEN İŞE BAŞLAYALI 2 AY OLDU Smile İLK GÜNLER BİRAZ SORUN ÇIKARIR GİBİ OLDU ANCAK ONA GÜZEL GÜZEL ANLATTIM DURUMU ANNECİĞİM ÇALIŞMAM GEREKİYOR SEN BENDEN BİRŞEYLER İSTİYORSUN VE SENİN İSTEKLERİNİ YERİNE GETİREBİLMEM İÇİN ÇALIŞMALIYIM CANIM OĞLUM FALAN VE BENİ ÇOK GÜZEL DİNLİYORStar BİRKAÇGÜN ANNEANNEDE BİRKAÇGÜN BABAANNEDE KALIYOR VE ÇOK GİRİŞKEN BİR ÇOCUK OLMASI ÇEVREYLE İLİŞKİSİNİN İY OLMASI  GERÇEKTEN İÇİMİ BİRAZDA OLSA RAHATLATTI ŞU ANDA TAM BİR OYUN ÇOCUĞU İŞ Kİ AKŞAM EVE GELDİĞİMDE OYUNLARINA O KADAR ÇOK KAPTIRIYOR Kİ VEYA BANA CEZA MI VERİYOR BİLEMİYORUM AMA ÜZERİNE BASARAK TEKRARLIYORUM GÜNDÜZ ÇOK İYİ ARADABİR MIZMIZLANMASI DIŞINDA ODA ÇOK DOĞAL BENİM YANIMA SADECE "ANNE KALK ODAYA OO MEME" DİYE GELİYOR BUNA ALIŞAMADIM VE ÇOCUĞUMUN BENDEN SOĞUMASINI HİÇ İSTEMİYORUM KENDİ EVİMİZ ŞEHRE BİRAZ UZAK OLDUĞU İÇİN İŞ ÇIKIŞ SAATİ EŞİMİN BİRAZ GEÇ OLUNCA BİZDE OĞLUMUN KALDIĞI YERDE KALIYORUZ SADECE HAFTA SONU EVİMİZE GİDİP AİLECE BAŞBAŞA KALIYORUZ İŞİN EN ZOR YANI DA BU. EVET ÇOK ZOR ÇOK.Confused
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.