Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Tanışma / Muhabbet > Çalışan anneler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Çalışan Anneler İçin Emzirme Rehberi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuÇalışan Anneler İçin Emzirme Rehberi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1234>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
emiralp Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 804
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ara 2007 Saat 14:21

yardımcı oldunuz tabiyki.siz süper annelersiniz.gerçekten bu foruma üye olup sizlerle tanıştığım için çok mutluyum.çok teşekkür ediyorum.fikirlerinizi uygulayacağım.Clown

Yukarı Dön
duygu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör
Simge
Dedektifler Odası Başkanı :)

Puanlar: 7116
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ara 2007 Saat 14:25
Clown
Yukarı Dön
acapella Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 8
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Ara 2007 Saat 12:43

Merhaba Arkadaşlar,

Duygu sana kesinlikle katılıyorum canım.Bende ilk önce manuel aldım,kabus gibiydi,garç garç sesine mi yoksa damla damla akıtmasına mı hangisine sinirleneyim şaşırıyordum.İnan süt sağarken çoğu kez ağlıyordum.Sonra onu elektrikliyle değiştirdim.Şimdi çok kolay sağabiliyorum.Clown
Yukarı Dön
duygu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör
Simge
Dedektifler Odası Başkanı :)

Puanlar: 7116
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ara 2007 Saat 13:04
EvetLOLLOL
Ben o iğrenç sesten bahsetmeyi unutmuşum. O ses yeteince sinir bozucu zaten, dediğin gibi...LOL
Yukarı Dön
bilgeakgun Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

hepimiz hilalcigiz:)

Puanlar: 1967
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ara 2007 Saat 21:59

Duygu Merhaba

Okuduklarımdan süt sağma ve saklama konusunda tecrübeli olduğunu gördüm,bana da yardımcı olursan çok sevinirim.Bebeğim henüz 2,5 aylık ve 15 gün sonra işe başlayacağım,şimdiden biriktirmeye başlayayım dedim. bugün elektrikli göğüs pompası aldım,sütü nasıl saklayacağım konusunda kafam çok karıştı,süt saklama poşetleri de aldım fakat poşeti tamamen doldurabilmek için günde 3-4 kez sağmam gerek,Günde farklı saatlerde sağdığım sütleri aynı biberonda üst üste koyup 180 cc ye vardığında poşetlesem ve buzluğa kaldırsam besin değeri azalmış olur mu sence?Her sağımdan sonra buzdolabına koyacağım biberonun içine kaç saat süreden sonra yeni sağdığım sütü koymamalıyım Confused üff kafam çok karışık,bir de dondurduktan sonra çözülme aşaması var,çözündükten sonra poşeti 2 öğünde kullanabilir miyim acaba ?
Yukarı Dön
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ara 2007 Saat 22:18

Arkadaşlar bu sağma işine bugün başladığım için anlayamadığım bikaç nokta var,sütü sağmaya başlıyorum ilk 5-10 saniye fışkırıyor sonra gelmiyor,diğer memeye geçiyorum ordada aynı,sonra tekrar diğer memeye geçiyorum yine fışkırıyor,bu hep böyle mi olacak,iki meme arasında sürekli gidip gelecek miyim?sizler nasıl yapıyorsunuz?bir memeyi sağmak kaç dakika sürüyor ve sürekli fışkırır tarzda mı geliyor?bu arada elektrikli pilli me.... nın pompasını aldım çok gürültü yapıyor gece kalkıp nasıl sağacam bilmiyorum.

Sevgiler ve iyi bayramlarClown
Yukarı Dön
acapella Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 8
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Ara 2007 Saat 16:33
Merhaba Bilge,
Öncelikle poşetler ögünlüktür,bir öğünde kaç cc içeceğinide şu şekilde hesaplayabilirsin.Bebişin kilosunu 12 ile çarp çıkan sonucu günde kaç öğün besleniyorsa ona böl.Sağdığın sütleride farklı zamanlarda aynı biberona koyman uygun değil,sonuçta dolaptakinin ısısı düşükken,sıcak süt ekliyorsun içine.
Sütü sağarkende;15 dk sol göğsünü 15 dk sağ göğsünü sağman uygun olur.Ayrıca sütü sağmadan önce ve sonra 10 ar dk dinlenmen süt verimini arttırır.Smile
Yukarı Dön
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Ara 2007 Saat 22:27

Teşekkür ederim Ümitcim,fakat ben bir sağımda en fazla 50 ila 75 cc çıkartabiliyorum,çünkü bebeğim emdikten sonra sağabiliyorum,75 cc yi de bir poşete koymak çok ekonomik gelmedi açıkçası ama olmuyorsa yapacak bişey yok tabi,bebişlerimize feda olsun poşetler.

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1234>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.