|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Selda_ ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 08 Ara 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 32 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 08 Ara 2016 Saat 14:16 |
Merhaba Kadir Bey, oğlum 22.10.14 doğumlu. Boyu 95 cm, 17 kilo.Doğduğu gün bile su gibi şeffaf burun akıntısı vardı.4 aydan sonra burun tıkınaklığı oluşmaya başladı.artık burnundan değil ağzından nefes almaya alışmıştı.Ağzından nefes aldığı için ayrıca sürekli salya akıtıyordu.aspiratör le çekmeye çalıştık,burun spreyi vs. Hiç bir işe yaramadı. 1 yıl neredeyse her hafta doktora götürdük,zaman zaman 150 kiloluk insan merdiven çıkıyor gibi tıslamalar oluyordu.Bodrumda yaşıyoruz.Çözülmeyince farklı farklı doktorlara gittik , antibiyotik yazıp gönderdiler(ilk 2 sefer kullandım.sonra işe yaramadığı için kullanmadım).Ateş,iştahsızlık yok,başka hiç bir sorun yok,ama burundan nefes alamıyor.15 aylıkken şuanki doktorumuzla tanıştık.Nebul kullanmamızı önerdi(pulmicort+ventolin) ve bütün sorunu kesildi.Hazirana kadar günde bir sefer devam ettik haziranda bıraktık(öncesinde ara ara bırakmayı denedik ama tekrar tıkanıyordu).Havaların soğumasıyla şikayetler tekrar başladı.Ara ara nebula başladık.Düzelince dozu azaltıp bıraktık.öncesinde iyiyken 3 gün önce aniden burun tamamen tıkandı.serum fizyolojik falan akıtsa da tıkanıklık açılmıyor.nebula başladık ama onun etki etmesi de zaman alıyor.Gece uyurken burundan nefes almaya çalışıyor bu nedenle nefessiz kalıp ağzından almaya yöneliyor,Sürekli boğulma hissi...Başka sağlık sorunlarına yol açaçak diye çok korkuyorum...Nebulizatör ve kulladığımız ilaçlara sıcak bakmadığınızı görüyorum.daha önce yeterli araştıramamışız ki yazılarınızı görmemiştim.yazilarinizi okumaya basladim ama oglumun durumu dogustan beri oldugu icin ayni mi degerlendirmeliyim bilemedim.bu arada daha cok okumaliyim coookkk , farkettim.Bukadar uzun süreli tıkanıklık neyden kaynaklanır?ne yapmaliyiz?lütfen bize bir yol gösterir misiniz ....
Bu arada bu aksam 2 -3 kez kuru öksürdü.
Düzenleyen Selda_ - 09 Ara 2016 Saat 00:10 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118645 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Gayet basit!!! Burnunu sikin, agizdan nefes alsin, hirilti kayboluyorsa, hadise burunda imis, yapilanlarin tamami sahtekarliktir. Agizdan nefes alirken bile hirilti ve sikinti varsa, hadise akcigerlerdendir. Anlattiklarinizdan, hadisenin; burunda oldugunu dusunuyorum.. Iyi bir KBB doktoru bulun, "Koanal Atresi" olup olmadigina bir bakilsin. Cok basittir. Her iki burun deliginden sonda sokup, agizda gorulup, gorulmedigine bakilir. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 09 Ara 2016 Saat 03:40 |
|
![]() |
|
Selda_ ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 08 Ara 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 32 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam Merhaba,
Öncelikle yanıtınız için çok teşekkür ederim.Sizin tavsiyenizle burada iyi olarak duyduğumuz bir KBB uzmanına gittim.Diğer doktorların operasyon dediği durumlarda bile gerek yok diyip operasyonsuz çözüm bulan bir doktor(arkadaşlarımızın çocuklarının başına geldi).Bu arada oğlumun yazında burun akıntısı tıkanıklık oluşturmayacak şekilde devam etmişti,sürekli burnunu siliyorduk.Dün yazdığım şekilde tikanikligi cozdugumuz zaman her iki burun deliğinden ayrı ayrı hava alabiliyordu,ama yazın bile kanallar dar gibi temiz ferah alamıyordu.sümkürmeyi öğrendi,tek tek kapatarak yaptırıyorum her ikisinden de salgı çıkıyor ,fokurdama sesiyle birlikte nefes veriyor ama alamıyor şuanda. KBB uzmanı Kamera ile baktı,geniz eti nedeniyle böyle olduğunu ve pulmicot ventolinin bir işe yaramayacağını kullanmasaydık bile zaten geçen yaz başında sorunun ortadan kalmış olacağını , yani boşuna kullandığımızı söyledi.Normalde ameliyat önermediğini ama oğlumun durumunda ameliyat olmaz ise bu durumun ilaç kullanırken düzeleceğini ilaçları bırakınca tekrar başlayacağını,yaşının küçük olması nedeniyle (25 aylık) ,normalde geniz etinin kaybolması beklenen yaş 7 olarak kabul edildiği için , yıllarca gereksiz ilaç yüklemesi yapmanın da doğru olmadığını söyledi. Şuanda gelişiminde bir kayıp olmadığı ama potansiyelinin baskılandığını söyledi.Öncelikle ilaçla tekrar deneyelim,gözlemleyelim dedi. 10 gün sonra kontrol + tekrar değerlendiririz dedi.Sizin yazılarınızdan gördüğüm kadarıyla ilaçlar beni tedirgin etti. 10 gün :Duocid ½ x 2 , Flagyl ½ x 2 (dizanteri ilacı olduğunu yazmışsınız) , Actifed ½ x 3 1 ay:Sinomarine burun spreyi ile temizledikten sonda 1x nasonex sprey sabah akşam. 4 aylıktan beridir denemediğimiz kalmadı İliadin damlayı da kullandık,serum fizyolojik de,başka ilaçlar da kullandık ama ne yaptıysak 1 yıl burnundan biç nefes alamadı.Yazın artık atlattık geçti derken yine aynı durumdayız.Şuanda sümkürerek atıyor.Tekrar yapıyoruz salgı çıkmıyor.Ama yatınca iğne deliği kadar bile nefes girmiyor burundan.Ağız kokusu da hoş değil.Nefes veriyor(fokurdama sesi çıkıyor tabilki) ama hiç alamıyor. Çok şükür bir gerilik söz konusu değil.Konuşması yaşıtlarından ilerde, kilosu boyu fazlaca ....Ama nefes alamaması hayat kalitemizi çok düşürüyor.Onu huysuz bir çocuk yapıyor.Tıkanıklık açıldığı zaman keyfiyle neşesiyle bambaşka bir çocuk olmuştu.Şimdi yine aynı durum ve açılmıyor... Çok uzattım biliyorum ,ama bu durum 1,5 – 2 -4 yaşında çıkmış durumdan daha farklı.Oğlum doğduğundan beri doğru düzgün nefes alamyıyor.Bu durumda bile operasyondan uzak mı durmak gerekir? Değerli yorumlariniz icin teşekkürler.... Düzenleyen Selda_ - 09 Ara 2016 Saat 19:32 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118645 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
SAKIN, benim dediklerimin disina cikmayin!!! O ilaclar, size sadec sahte bir iyilik hali sunar.. Bir muddet sonrada , ilk gunden daha beter hale gelirsiniz.. Zaten bu yasta Ameliyat yapilamiyacagi icin, size bu sekilde anlatmis. Verdigi ilaclarla, zaman kazanacak ve sizler artik ilac kullanmaktan bikmis oldugunuzda; "buyurun ameliyata" diyecek!!
Uzak durun... Okumaya devam.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kadir Bey Merhaba,
Sizi tanıdığımdan beri ilaçlara savaş açtım.Sayenizde durumu daha iyi.Ancak yine tıkanıklık oluyor ara ara, burundan nefes alamıyor.Eskiden hiç açılmıyordu.Ağrı olmadıkça iliadin kullanmayın demişsiniz başka bir yazınızda ama solunum yolunda ödem oluşmuş,burundan salgı çıkmasa da kanalların dar olduğu anlaşılıyor.Bu nedenle dün sabah iliadin damla kullandık.%30 luk bir iyileşme oldu nefes almada.Sadece sabah kullandık,ağrı olmadığı için devam etmedim.Ama uyurken işkence çekiyor nefes alamadığı için.İliadin damlayı ağrı olmasa da kullanabilir miyiz?Coldmix çok etkili olmuyor uyurken. Bir diğer konu da Oğlum 29 aylık.Sürekli grip durumunu yaşamamıza rağmen bu zamana kadar 3 kez ateşi çıktı.Onlarda çok yüksek olmamakla birlikte 1 yada 2 günde geçti.Biz sizi tanımadan önce kortizonlu ilaçlardan kullandık.Bu nedenle neden ateş olmadığını şimdi anlıyorum.Ama o ilaçları da sürekli kullanmıyorduk.Kullanmadığımız dönemlerde de hafif halsizlik ,aşırı burun tıkanıklığı vardı ama ateş yoktu.Bakıcımızın da oğlu var , ondan hastalık bulaşıyor.Onda ateş olsa da bizimkine geçince ateş dışındaki etkilerini yaşıyoruz.3 aydır hiç ilaç kullanmadık.Şimdi de tıkanıklık var 10 gündür ama hiç ateş olmadı. Siz geniz eti sebep değil sonuç diyorsunuz ya,oğlumun ateşi çıkmamasıyla geniz etinin bir alakası var mıdır?Niye hiç ateşi çıkmıyor ki vücudu savaşmıyor mu?Bu yüzden mi bu şekilde ağır tıkanıklık yaşıyoruz?Ya da bu eskiden kullandığımız ilaçların etkisi midir? Değerli yanıtınız için teşekkür ederim. Saygılar, Düzenleyen Selda_ - 15 Mar 2017 Saat 17:16 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Iliadin'i cok sikistiginiz da kullanin.. Geniz eti buyumus de olsa, sakin ameliyati dusunmeyin. Zaten bu yasta ameliyat da olmaz. Her Grip de ates olmaz!!
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|