Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Burun akıntısı ve tıkanıklık
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Burun akıntısı ve tıkanıklık

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
tedbirli anne Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 12
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı tedbirli anne Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Burun akıntısı ve tıkanıklık
    Gönderim Zamanı: 27 Kas 2019 Saat 16:28
Merhaba Kadir hocam. Oğlum 3 yaşını bitirmek üzere 15 gündür burun akıntısı ve tıkanıklık geçmedi sesi de buğulu geliyordu.10 gün önce doktora
Götürdük augmentin ve erdostin verdi. Ancak ne boğazı ne de burnu geçmedi. Tekrar Kontrole götürdük antibiyotikle geçmesi lazımdı dedi. Bademciklerine baktı yaşına göre büyük gibi KBB ye gösterin dedi fakat ben bunların verdiği
İlaçları kullanmak istemiyorum yine. Ne önerirsiniz hocam bize?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117858
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Kas 2019 Saat 19:55
Griplerde; Antibiyotik ve Erdostin gibi sacma-sapan ilaclari verirseniz, tabii ki is uzar!! Viruslarin (Griplerin)
Antibiyotiklerle bir tedavisi OLAMAZ..
Turk doktorlari; Grip diye bir hastaligin varligindan haberdar degillerdir.. Onlara gore, butun Gripler; ya
 Astimdir veya Antibiyotikliktir..
Iste boyle, o kalin kafalarina vura vura ogrenecekler.. 
Bazende, agizdan antibiyotik ile iyilesmedi diye, Igne seklinde Antibiyotik veren AHMAKLAR da var.. 
Sadece; Limonlu bal, Serum fiz, ColdMix ve sicak su buhari uygulayin. 
Bunlarin haricinda SAKIN ilac vermeyin..
Asist, Erdostin gibi (sozum ona) balgam inceltici ilaclar, agizdan alindiklarinda;bronslarda daralma yaparlar
 ve hasta daha  kotu olur.  Sahtekarligin 1. Safha ilacidir. 
Bu tip ilaclar, ANCAK: Solunum yolundan verildiklerinde etkili olurlar. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 27 Kas 2019 Saat 20:00
Yukarı Dön
Essraa Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 45
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Essraa Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Kas 2019 Saat 23:05
Hocam ventolin de mi ağızdan alınınca daralma yapar hava yoluyla mi almak lazım benim kıza şurubunu vermişti doktor kullandım maalesef yazılarınızla kullandıktan sonra karşılaştım şu anda kızım 4 yaşında hatta 1 buçuk yaşında bile ventolin vermislerdi
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117858
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Kas 2019 Saat 00:59
Ventolin agizdan alininca, akcigerlere etkisi az olur.. Etki edecek dozlari da cocuklarda CARPINTI yapar.. 
Nabiz kontrolu yapin. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.