|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
kırçiçeğim ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Kas 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 198 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kırçiçeğim
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 24 Kas 2016 Saat 15:12 |
Hocam 60 aylık olan kızımın bu sene kreşteki 3. yılı ve 3 yaşına kadar öksürük bilmeyen kızım kreşe başladıktan çok kısa bir zaman sonra grip ve öksürükle tanıştı. Neredeyse her hafta sonuna doğru grip oluyordu sizi takip ettiğimden 2 sene böyle diye kendimi teselli ettim. Bu sene 3 yıl ama değişen bir şey yok yine grip oluyoruz ve öksürük hallerimiz devam ediyor. Çok şükür diyip sadece rahatsızlıklarımız bunlar olsun diyorum artık. Bu süreçte çocukta bizde çok yorulduk ama dediğim gibi siz hep bizimleydiniz hocam sorularım şöyle bunlar olması gerekenler mi yoksa bir tuhaflık var ben mi çözemiyorum bilmek istiyorum .
Soru 1 : Hocam ilk önce grip oluyoruz bir veya 2 gün burnumuz hem içerden hemde genizden akıyor çoğu zaman dışarı sümkürmüyor içerden burnunu çekip yutuyor yapma dışarı ver desemde çoğu zaman böyle yapıyor ve ertesi gün öksürük başlıyor. Ama nasıl bir öksürük 1 dk da bir sürekli çatlayana kadar öksürüyor ve öksürmekten telef olup gözündeki damarlar bile çatlıyor kırmızı çizgiler oluşuyor. Bu şiddetli öksürük gece ve gündüz devam ediyor 2 gün böyle geçiyor sonra öksürük araları uzuyor gün içerisinde ve gece yine öksürüyor ama çatlama noktasına gelmiyor 2. günden sonra balgamlı yumuşak şekle dönüşen öksürüklerimiz oluyor bu hep 3 sene boyunca bu seyirde gitti bir tuhaflık var mı genelde böyle mi olur ? Soru 2 : Böyle grip ve öksürük olduğu durumlarda burnu aktığı için tıkalı olmadığından ben serum fizyolojik uygulamıyorum acaba geniz akıntısı tuzlu suyla yumuşamadığı için mi böyle şiddetli öksürük oluyor mutlaka serum fizyolojik kullanmalımıyım ? Burnu açık olsa bile ? Soru 3 : Sadece limonlu bal ve sizin tedavilerinizi yapıyorum. Zencefil yada başka bir şey yapmıyorum Bal ve zencefili karıştırmak uygun olur mu bunu hiç yapmadım yada pekmez gibi farklı internette öksürüğe iyi gelen soğan yada turp kürleri var bunalrı yapmak gerekir mi yoksa sizin dedikleriniz yeterlimidir ? Bunları sormak istedim vaktinizi alıyorum kusura bakmayın saygılarımla. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118645 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- Bir tuhaflik yok, Gripler bu sekilde 2-3 hafta surerler..
2- Serum Fiz, sadece burun tikandiginda kullanin.... akintiya bir etkisi yoktur, bosuna "akinti var" diye kullanmayin... 3- Zencefilin etkili dozu, cocuklara ACI GELIYOR.. Buyuklerde kullanin.. Sogan veya Turp kurleri'nin uzun bir hazirlanma sureleri vardir, siz onlari hazirlayana kadar cocugun oksurugu gecer. Halbuki; Limonlu bal, aninda hazirlanabilir. Hic cocuk buyutmemis, zevzeklere kanmayin. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|