bu maili kızgınlıgımdan öturu yazıyorum. doktorlardan ve teşhislerinden müzdarip olan annelerdenım. 8 aylıktan bu yana oğluma allerjik astım teşhisi konmuş allerji ilaç ve inhalelere bagımlı yasatılan ve astım hastalarının kullanması gerekmedıgı halde sık sık antıbıyotık recetesı yazılan bır cocugun annesıyım ben... doktorların gozumun ıcıne baka baka astımlı oldugu ıcın sıkıntı yasamaması ıcın okulda hoplayamaz, zıplayamaz, kosturamaz, belkı de askerlık bıle yapamaz dedıgı bır cocugun annesıyım ben...
gectıgımız yaz ateşli grip gecırdık. ızmırdeydım o donem ve ege unıv. ne goturdum. sağolsunlar cocugun herseyıyle yakından ılgılendıler. grıp illetinin viruslerı, geldıgınde uzun sure oğlumda kalmayı ve cocugu bır haylı hırpalamayı sevıyor. sonuc olarak anabilim dalı baskanlarının onayınla cocugumun astımla ılgısı olmadıgına karar verıldı...
ben sımdı 3-3,5 sene boyunca bosu bosuna verdıgım antıbıyotıklerın o verdıgım allerjı ılaclarının verdıgım ınhalelerın hesabını kıme sorayım?..
bu doktorlar hangı vasıfla uzman cocuk doktoru sıfatında cıkabılıyorlar pıyasaya? nasıl uzmanlık sıfatını alabılıyorlar. bu bırkac senenın moda hastalıgı olmus astım ve allerjı. bu yıl oglum anaokuluna gıdıyor. şimdi topalntıdna geldım. özel hastalıgı varmı dıye sordu ogretmen hanım. 20 kısılık sınıfın 15 kısısı ya astım ya alerjı ya da bronsıtlı. bu ne korkunc bır durum. kım gercekten bronsıt, kım doktor tarafından zorla bu teshıs konulmus cocuk bilemıyoruz artık. birilerin bu duruma dur demesı gerekmıyor mu?
Kadir Bey "Büyük doktorlar, büyük teşhisler koyarlar. Asla nezle/grip gibi teşhisler duyamazsınız..." "Birşeyler biliyor ama yarım yamalak biliyor... " demıssınız. ne kadar haklısınız. peki neden? neden buna ızın verılıyor? neden cocuklarımızın geleceklerıyle oynanıyor. oğlumu her hastalıgında ayrı bır doktora goturur oldum. cocuk doktoru ayrı kulak burun bogaz doktoru ayrı... cunku artık doktorlar guven teskıl etmıyorlar bana. antıbıyotık yazan doktor pıs kotu kaka doktor gozuyle bakar oldum.

gercekten kullanmam gerekıp gerekmedıgını bıle bılmıyorum cunku kan tahlılı yapmaya tenezzul etmeyen doktorlarımız var. oğlum yıne grıp. sabah 37.5 atesle uyandı.durumu agır degılsede burun akıntısı ve keyıfsızlıgı var. ben sımdı doktora goturmekten cekınıyorum açıkcası. goturmedıgım doktor kaldımı kı dıye dusunuyorum şuan... verılen ılaçların ısmı farklı ıcerıgı aynı olcak bılıyorum. bır oksuruk surubu, bır antıbıyotık, bir ventolın bır de alerji srubu. çeşit çeşit her markadan ecza dolabımda var zaten

bazen doktorların ılaç fırmalarından yuzde aldıklarını bıle dusunuyorum. en cok ılac tuketen ulkelerdenız. iyi kazandıran bir pazar bence. neden olmasın kı?

herkesten ozur dılerım sayfayı ısgal ettıgım ıcın ama çok üzgün ve bı okadar da kızgınım piyasadakı doktor sıfatındakı sözum meclısten dışarı şarlatanlara...