botilismus |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
Zencefil09
Üye Kayıt Tarihi: 31 Ağu 2017 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 124 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Zencefil09
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 16 Saat 46 Dakika önce Saat 21:02 |
Kadir bey merhana nasılsınız?
Annem yazdan domates konservesi yapmıştı. Yatak odasında karanlık bir kısımda yerse duruyorlardı. Bugün 7 yaşında kızım domates çorbası isteyince ben de konservelerden birini açıp yaptım. Görünürde hiçbir koku ve renk değişimi yoktu ve kapakta bombe de yoktu. Herzamanki gibi vakumunu kaşıkla aldırırken her zamanki pat sesini çıkardı. Kızım çorbadan 2 tabak içti. Sonradan kızımı yatırınca otururken aklıma bi anda geldi, evin yerden ısıtma olduğu. Yani konserveler de yerde durduğu için haliyle 1 aydır ısıya maruz kalmışlardır. Buny çorbayı yapıp yemeden önce düşünemedik. Bu durumda ille de batulismus riski var mıdır? Tadında kokusunda bişey olmasa bile bu toksin veya sporların olabileceği yazıyor internette çok korktum o yüzden. Eğer vardıysa da ben çorbayı yaparken kaynattım toksinler ölse bile sporları canlı kaldıysa, kızım zehirlenir mi? Belirtileri okuyunca çok korktum, bunun tedavisi var mıdır?
|
|
Dr.KadirTugcu
Uzman Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118010 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
|
Botilizmus bakterisi, en fazla domuz barsaklarında mevcuttur. O yüzden Botizlizmusa, en fazla domuz eti
konservelerinde rastlanılır. Salçalarda olabilmesi için, hazırlanırken cevrede domuzlar dolaşıp gübre bırakmış olacaklarda, o dışkıdaki bakteriler kuruyup, tozla birlikte havalanıp kurutulan salçaya düşecek de, zamanla Botulizmus toksini oluşacak da, ölme eşeğim ölme!!! Bu gibi sağlıkla ilgili Türkçe yazıları okumayın. Emin olun bunları yazanların ne mikrobiyoloji bilgileri var, ne de toksikoloji bilgileri. Onların tek derdi, halkı korkutup doktorlara koşmalarını sağlamak.. Ayrıca da; Botilizmus; ihbarı mecburi hastalıklardan biridir. Sağlık bakanlığının sitesine girip, "İhbarı Mecburi Hastalıklar" kısmından bir soruşturun bakalım! Hiç Türkiye'de Botilizmus görülmüş mü? |
|
Zencefil09
Üye Kayıt Tarihi: 31 Ağu 2017 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 124 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Zencefil09
|
Kadir bey eski yazılarınızı okudum, orda da domuz kısmını yazmışsınız ama annem didimde yaşıyor arkası full orman ve yabandomuzu sürüleri dolaşıyor hep. Hatta annemler çoğu zaman besliyor yiyecek veriyor. Yani yazlıkta hep sahile bile iniyorlar. Annem de salça ve tarhanayı yazlıkta terasta yapıyor.
Ama zaten tükettiğimiz gıda salça değil, kışlık domates konservesiydi. Konservede bu toksinin oluşma riski çok fazlaymış oksijensiz ortamda olduğu için. İhbar kısmı için ise bu toksin halk arasında nerdeyse hiç bilinmiyor ve muhtemelen doktorların çoğu da bilmiyordur türkiyede. Vaka varsa bile normal gıda zehirlenmesi olarak geçmiş olamaz mı?
|
|
Dr.KadirTugcu
Uzman Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118010 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
|
Normal gida zehirlenmesi, hasta eder!! Öldürmez! Botilizmus öldürür.
Böyle zırva konularla beni meşgul etmeyin.
|
|
Yanıt Yaz | |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|