Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
superisi
Altın Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3392
|
Konu: Boşanmış ana-babaya 9 ikaz(çocuk ağzında) Gönderim Zamanı: 04 May 2008 Saat 17:53 |
1-) Beni ikinizden birini tercihe zorlamayın. Belki siz şuan karı-koca değilsiniz ama hala benim annem ve babamsınız.Lütfen bana birbirinizin kötülüklerini değil, iyiyliklerini anlatın.
2-) Beni ikiniz arasında laf getirip götüren biri yapmayın. Birbirinize söyleyeceğiniz birşey varsa lütfen medeni iki insan gibi biraraya gelip konuşun.
3-) Çok kötü pozisyon olmadığı takdirde bana ikinizin yanında da yaşayabilme imkan ve fırsatı tanıyın.
4-) Bana hep ne yaptığımı, neye ihtiyacım olduğunu sorun. Sıklıkla sizlerle konuşmaya, sizin yönlendirmenize ihtiyacım olduğunu unutmayın.
5-) Herşeyime boşanmanız öncesi gibi yaklaşmaya dikkat edin. Boşanmış bir ana-babanın çocuğu olmanın dezavantajlarını bana yaşatmayın.
6-) Unutmayın! Ben sizin hala çocuğunuzum. Boşanmış olmanız beni hanginizin yanında kalırsam kalayım, size arkadaş ya da eş yapmaz.
7-) Ben zaten sizin boşanmış olmanızla kaldırabileceğimden fazla yükü omuzlarıma aldım. Konuşacak, deşarj olacak insan arıyorsanız beni bulmayın, benimle konuşmayın. Ya bir arkadaş bulun ya da yeniden evlenin veya terapiste gidin.
8-) Yaşım kaç olursa olsun, ben kayıp bir insanım. Bundan sonra farklı açılardan birçok sıkıntıyla yüzyüzeyim. Depresyon,sevgi yokluğu, ahlaki terbiye, iyi bir eğitim vs. Lütfen sıkıntılarla karşılaştığımda bana yardım edin.
9-) Ailevi değerler artık benim için eskisi gibi değil. Ana-bab, dede-nine biraraya gelip neşeli bir atmosferde kutladığımız bayramlar, özel günler, birliktelikler artık hayal. Keşke bayramlarda, özel günlerde tıpkı eskisi gibi bana o sevinçleri yaşatabilseniz!
(Genç Beyin Dergisi)
Düzenleyen superisi - 04 May 2008 Saat 18:04
|
ZÜLAL(Bookworm)
|
|
meryem
Altın Üye
Ali İlber'in annesi
Puanlar: 4308
|
Gönderim Zamanı: 04 May 2008 Saat 19:01 |
teşekkürler
allah kimsenin çocuğunun böyle şeyler yaşamasına izin vermesin.amin
|
|
|
oğuzkağan
Altın Üye
Puanlar: 2960
|
Gönderim Zamanı: 04 May 2008 Saat 19:26 |
teşekkürler canım
|
[
|
|
superisi
Altın Üye
|
Gönderim Zamanı: 04 May 2008 Saat 22:36 |
Rica ederim arkadaşlar. Allah hiç bir çocuğu aile sıcağından mahrum etmesin
|
ZÜLAL(Bookworm)
|
|
duygu07
Elmas Üye
Puanlar: 7483
|
Gönderim Zamanı: 04 May 2008 Saat 23:50 |
|
|
hilal
Kıdemli Moderatör
Seha'nın Annesi Forumun İnci Tanesi
Puanlar: 24972
|
Gönderim Zamanı: 05 May 2008 Saat 00:55 |
teşekkürler canım
|
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
|
|
superisi
Altın Üye
|
Gönderim Zamanı: 05 May 2008 Saat 14:16 |
Rica ederim arkadaşlar.
|
ZÜLAL(Bookworm)
|
|
yeşim
Altın Üye
Süper Anne
Puanlar: 4345
|
Gönderim Zamanı: 05 May 2008 Saat 14:57 |
offffff ya zor bir durum.En büyük kayıpları hep çocuklar yaşıyor.Boşanmak üzere olan her çift bence önce bir aile terapistine gitmeli.Umutsuzsa en son çare boşanma olmalı.Ama sırf çocuklar içinde boşanma ertelenmemeli.Çünkü çocukların şahit olduğu huzursuzluk,kaba kuvvet ve sevgisiz ortam onların gelecek kaygılarını artırıyor ve isanlara güvensiz oluyorlar...
|
İkizlerim Azra ve Arda
|
|