Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Avukat Begüm Tekin
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - boşanmada mal paylaşımı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumboşanmada mal paylaşımı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
neşe__ Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2
Mesajın Direkt Linki Konu: boşanmada mal paylaşımı
    Gönderim Zamanı: 11 Oca 2012 Saat 16:37
begüm hanım merhaba..
benim şu anda mahkemeye başvurulmamış fakat bitmiş bir evliliğim var..36 yılık bir evliliği bitirmek üzereyiz..merak ettiğim konu şu ki,bir tane eşimin üzerine bir tanede benim üzerime olmak üzere 2 adet evimiz var..yalnız şöyle bir durum var ki,eşimin üzerine olan ev 2001 yılından öncesine ait.benim üzerime olan evde 2001 yılından öncesine aitti.fakat boşanma kararımızın üzerine ben eski muhitimde kalmak için o evi sattım ve eski oturduğum yerden tekrar yeni bir ev aldım..fakat bu yeni kanunlardan haberim yoktu:( şimdi boşanmamız durumunda eşim yeni aldığım bu evden hak iddia edebilir mi?yoksa ben 2001 yılından daha önce aldığım evi satıp bu evi aldığımı ispat edersem bu ev bana kalır mı??beni tehdit ettikten sonra benim kanundan haberim oldu..eski yani önceden beraber oturduğumuz ve kendi üzerine olan evi alacağını ve bu evinde yani benim üzerime olan ve yeni aldığım evinde yarısına sahip olacağını söylüyor:( böyle birşey yapabilir mi??
cevabınız için şimdiden teşekkürler...
Yukarı Dön
begümtekin Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 156
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Oca 2012 Saat 11:59
Orjinalini yazan: neşe__ neşe__ Yazdı:

begüm hanım merhaba..
benim şu anda mahkemeye başvurulmamış fakat bitmiş bir evliliğim var..36 yılık bir evliliği bitirmek üzereyiz..merak ettiğim konu şu ki,bir tane eşimin üzerine bir tanede benim üzerime olmak üzere 2 adet evimiz var..yalnız şöyle bir durum var ki,eşimin üzerine olan ev 2001 yılından öncesine ait.benim üzerime olan evde 2001 yılından öncesine aitti.fakat boşanma kararımızın üzerine ben eski muhitimde kalmak için o evi sattım ve eski oturduğum yerden tekrar yeni bir ev aldım..fakat bu yeni kanunlardan haberim yoktu:( şimdi boşanmamız durumunda eşim yeni aldığım bu evden hak iddia edebilir mi?yoksa ben 2001 yılından daha önce aldığım evi satıp bu evi aldığımı ispat edersem bu ev bana kalır mı??beni tehdit ettikten sonra benim kanundan haberim oldu..eski yani önceden beraber oturduğumuz ve kendi üzerine olan evi alacağını ve bu evinde yani benim üzerime olan ve yeni aldığım evinde yarısına sahip olacağını söylüyor:( böyle birşey yapabilir mi??
cevabınız için şimdiden teşekkürler...

Merhabalar
Öncelikle mal paylaşımıyla ilgili bilmeniz gereken en çnemli şey şudur. Evlilik birliği içinde alınmış olan her mülk ( 2001 yılından sonra alınanlardan bahsediyorum.) ortak malınızdır. Bunun ortak mal olmaması için bir kaö istisnai durum vardır. Miras yoluyala geömiş olacak, sizin adınıza bağılanmış olacak ya da piyango da çıkacak. Yani öalışıp kazanma yoluyla elde etmiş olduunuz bir mülk olmayacak. Anlatımlarınızdan anladığım kadarıyla bçyle bir durum söz konusu değil. Sizden aldığım kısıtlı bilgiye göre cevap vermem gerekirse malesef evin yarısını alabilir. Ancak durumu biraz daha aydınlatırsanız cevabım farklı olabilir. Sizin adınıza olan evi ne şekilde almıştınız acaba ?
Yukarı Dön
neşe__ Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 2
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Oca 2012 Saat 03:42
öncelikle cevabınız için tekrar teşekkür ederim.şöyle ki benim adıma tapusu olan bir evim vardı.(2001 yılından çok öncesinde alınmış olan)..daha sonra bu son dönemde ben boşanma durumuna gelince onu satıp o evin parası ile üzerine de kendi maaşım üzerinden bir miktar kredi çekerek yeni bir ev aldım,ki bu evi aldığımda hala evliydik,halende boşanma aşamasındayız...benim anlatmak istediğim şu ki daha önce,yıllar önce aldığım evi sattığımı ispatlarsam (2001 yılından da çok önce) ve üzerine kendi maaşım üzerinden çektiğim krediyi bildirirsem bu ev yine benim üzerime kalır mı,yani ev yeni alınmış olabilir fakat diğer evim 2001 yılından öncesine ait olduğu için ve yeni sattığım için o evin ederindende hak iddia edebilir mi??sonuçta ben yeni aldığım evi o para ile aldım..
zamanınızdan çaldım özür dilerim;daha önce yazdığımın benzer bir tekrarı gibi oldu ama maalesef durum bundan ibaret..sadece çaresizlikten bir çare arama umudundayım..ilginize teşekkürler...kolay gelsin...

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.