Boğmaca şüphesi yenidoğan |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
Bilge25
Üye Kayıt Tarihi: 9 Saat 31 Dakika önce Durum: Aktif Değil Puanlar: 4 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Gönderim Zamanı: 6 Saat 33 Dakika önce Saat 21:40 |
Merhaba hocam, kızım 26 Aralık'ta sezeryanla, 3.090 Gr, 49 cm boyunda sağlıklı olarak doğdu. 7-8 günlükken hafif öksürükleri başladı ve 15 günlükken doktora götürdük. Öksürüyor ve hırıltısı var dediğimde ciğerlerini dinledi yaklaşık 8-10 dakika boyunca bebeğimi genel olarak muayene etti. Kızımın öksürüğünü duyana kadar 'Fiziki muayene bulguları normal, ciğerler temiz, her şey yolunda' dendi. Öksürüğü duyduktan sonra 'bu öksürük boğmaca öksürüğü, hemen antibiyotik ve buhar başlayacağız yoksa zatürre olur yoğun bakıma almak zorunda kalırız' dedi. 1 hafta kullanıp kontrole çağırdı. Eşimin ve doktorun korkutmasıyla 3 gün sabah akşam kullandım. Hemen 2. Gün bebeğimin poposunda yara oldu içime de sinmediği için ilacı kestim ve 2 gün sonra başka doktora götürdük. Belki de yanlış yaptım bilmiyorum ama yanlış teşhis ve takriben yanlış tedavi yüzünden o kadar çektik ki devam etmek istemedim.
|
|
Bilge25
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
3 günün ardından başka bir doktora gittik ve o da muayene etti 'boğmaca olsa bu kadar sakin olmazdı' dedi ve ilaçları kesmemi söyledi. 'ateş, ağız etrafında morarma olursa direk gelin dedi. İkisi de doktor ama ikisi de farklı şeyler söylüyor. Boğmaca nasıl bir hastalıktır kimsede denk gelmediğim için öksürüğü ayırt edemiyorum hocam.
İlaçlar: klamer, enfluvir, budenosin, ronkotol Kilo: 1 hafta önce 3.500 Gr sadece bezle tartıldı. Boy: 1 hafta önce 51 cm olarak ölçüldü Sadece anne sütü alıyor. İştahı açık, ateşi yok, öksürükleri geceleri ve emdikten sonra sıklaşıyor. Sizin tarif ettiğin o horoz ötmesi gibi sesi çıkarmıyor ama dili dışarıda en az 6 7 kere öksürüyor.
|
|
Bilge25
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
Bir de ara ara nefesini tutuyor. Bir kere 10 saniye kadar uzun sürdü ve öksürük sonrası olduğu için mosmor kesildi. Onun dışında kızararak öksürüyor. Tahlil vesaire yapılmadı sadece fiziki muayene hocam, video çekmiştim ekleyebilirsem bakar mısınız 🥺
|
|
Yanıt Yaz | |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|