|
Boğaz enfeksiyonu |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
MelikeA. ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11 May 2018 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Puanlar: 65 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 10 Ağu 2025 Saat 15:30 |
Hocam merhaba,
Oğlum 8 yaşında, 48 saattir ateşi var ve boğaz enfeksiyonu mevcut. Genel durumu çok kötü değil, dinleniyor fakat yeme içmede zorluk çekiyor boğazı acıdığı için. Fotoğrafını iletiyorum; Beyazlıkları temizlemem gerekir mi, doktora gitsem hemen antibiyotik yazarlar ama sizin desteğinizle bu yaşa kadar ilaçsız geldik. Bir de oğlumun bademcikleri hep büyük, normal zamanda da. Siz bazı yazılarınızda normal olduğunu yazmıştınız ama yine de söylemek istedim. Beta için test yaptırmam gerekir mi, yumuşak şeyler yedirerek kendiliğinden geçmesini bekleyeceğim, başka bir şey yapmam gerekir mi? Bu beyazlıkları görünce biraz tedirgin oluyorum.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118240 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Viral enfeksiyon. Dili böyle pembe olduğunda, viral demektir. Antibiyotik gereken durumda; dilin üstü
kirli beyaz-sarı pas tabakası ile kaplı olur. Muhtemeşen Enfeksiyöz Mononükleoz. - 5-7 gün ateş yapar. - Kan Sayımında: MON değerleri yüksektir. - Tedavisi yoktur, kendiliğinden iyileşir. - Nadiren "hayal görmeler" olur. Cisimleri farklı görür. Bu da kendiliğinden geçer.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 10 Ağu 2025 Saat 18:09 |
|
![]() |
|
MelikeA. ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11 May 2018 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Puanlar: 65 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Çok teşekkürler hocam, ben dil takibi yapıyorum o halde. Şu anda deniz kenarındayız, ateşi devam ederken denize soksam faydası olur mu? Yüzü gözü girse deniz suyuna.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118240 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Kendisine sorun. Kendini iyi hissediyorsa, girsin ama, deniz ve güneş vücut direncini kıran unsurlardır.
Hiç olmazsa, ilk 2 gün evde kalsın.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|