Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
kartanesi
Katılımcı Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 337
|
Gönderim Zamanı: 09 Tem 2009 Saat 10:24 |
Çok teşekkür ederim Kadir Bey.
Biz de zaten sizin de önerinizle vermedik.Yalnız vücudunda kızarıklıklar oldu.Antibiyotik iğnelerden olabilir mi? Ya da sıcaktan mı olmuştur?
|
http://imageshack.us/
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 120353
|
Gönderim Zamanı: 09 Tem 2009 Saat 10:58 |
Muhtemelen sıcaktan. İlaçtan olsa idi nokta-nokta değil, harita gibi olurdu...
|
 |
kartanesi
Katılımcı Üye
Puanlar: 337
|
Gönderim Zamanı: 10 Tem 2009 Saat 08:45 |
Teşekkürler Kadir Bey,sağolun.
|
http://imageshack.us/
|
 |
acemkizi
Üye
Puanlar: 66
|
Gönderim Zamanı: 02 Eki 2009 Saat 15:25 |
doktor bey benimde 4 aylık bebeğim 10 gün önce burnu akmaya vehafif öksürmeye başladı bactrim ve fenotral şurup verdi geçmeyince 2 gün önce unacefin iğne (6 adet) mukotik şurup ve ventolin buhar ilacı verdi. bebeğim özellikle uyurken çok uzun öksürüo ve huzursuzlanıyor sizce tedavi yöntemi doğrumu yada başka ne yapabilrim. iğne gereklimi yani bunu sordum dr fkt 10 gündür bebeğim daha kötüye gittiği için güven kaybı yaşıyorum. banada yardımcı olursanız sevinirim
Düzenleyen acemkizi - 03 Eki 2009 Saat 13:40
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 03 Eki 2009 Saat 14:04 |
Sizin bebeğiniz "nezle" geçiriyor.. Tedavisi yokki, bu doktor ne yapmaya çalışıyor?? Ben meslek haytımda hiç 6 iğne hemde "menenjiti" bile tedavi edecek kadar kuvvetli iğneyi hiç vermedim... Mukotik ve Ventolin 4 aylık bebekte hiç kullanılmaz,zira bu yaşlarda "Astım" olmaz.. Bu astım tedaviside ne oluyor?? Nedense bizim doktorlar hiç, "GRİP" teşhisi koymazlar. Siz bebeğin burnundaki akıntıya bakın. Eğer su gibi akıyorsa, en az 2 hafta daha hastalığı sürecek demektir. Eski mail ve benim ilgili makaleleri okuyun.
|
 |
küçük kanaryam
Elmas Üye
minik mercimeğim yaramaz oğlum :)
Puanlar: 8591
|
Gönderim Zamanı: 05 Eki 2009 Saat 12:36 |
merhaba kadir bey konular hemen hemen aynı olduğu için yeni bir başlık açmadım.
Oğlum 5ay 3 haftalık çarşamba kontrolünde herşey normaldi 8,700 kilo 68 boy. Cuma gecesi ateşlendi 38,7 dereceye kadar ateşi çıktı ve tüm gece sürekli ateşliydi. Ilık banyo, ıslak bezle silme hepsini denedim ama ateş o sırada düşüyo 1 sate tekrar yükseliyor. En sonunda calpol verdim yarım ölcek . Gün içinde ateşi hep 37 - 37,5 arasındaydı ve tabi 5 saatte bir calpol vererek. Cumartesi gecede aynı şekilde 38,5 olmaya başladı. Pazar doktora götürdüm. boğaz enfensiyonu dedi :( boğazı iltihap olmuş. Losefar 100ml ve fenotral verdi 3 x yarım ölçek. verdi. ayrıca ateş düşmezse 4 saatte bir calpol vermeye devam dedi. Eğer yine düşmezse profenid ve calpolu 2şer saat ara ile uygulayın dedi. Kilosu 4 günde 300 gr düşmüş 8400 :( ilaçları verdim dün gece ateş 34,5 düştü ve soğuk terler başladı şuan da hala soğuk terleme devam ediyormuş.
Hocam ilaçları kullanmalımıyım. Yada önerebileceğiniz birşey varmı. İlaç sonrası birden ateşin düşmesi ve terleme beni tedirgin etti.
Yardımınıza ihtiyacım var 
Düzenleyen küçük kanaryam - 05 Eki 2009 Saat 12:38
|
Kilometrelerce uzaklıklara gizlenmiş olsada dostluğumuz aynı gökyüzünü paylaştığımız sürece dostuz!
zeynepim ve pınarım iki gerçek dostlarım...
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 05 Eki 2009 Saat 14:03 |
Bu aydaki bir bebek, günde toplam,2 ölçek ten fazla calpol veya benzeri ilaçlardan alamaz. En fazla 4x1/2 ölçek. 4 saatte bir verirsen, zehirlenir. Profenid daha tehlikeli, en fazla verebileceğin miktar, (kilo başına 20mg. ) 3x1/2 ölçek. Yani günde toplam 1.5 ölçek verebilirsin. Hiç olmazsa, 36 saat bu ilaçları verme.Benim ateş ile ilgili makalemi okuyun. Ateş zararlı ve korkulacak bir şey değildir.
|
 |
küçük kanaryam
Elmas Üye
minik mercimeğim yaramaz oğlum :)
Puanlar: 8591
|
Gönderim Zamanı: 05 Eki 2009 Saat 14:38 |
teşekkür ederim hocam peki boğaz enfeksiyonu için verilen Losefar 100ml ve fenotral bu ilaçları kullanmam gereklimi?
|
Kilometrelerce uzaklıklara gizlenmiş olsada dostluğumuz aynı gökyüzünü paylaştığımız sürece dostuz!
zeynepim ve pınarım iki gerçek dostlarım...
|
 |