Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - boğaz enfeksiyonu ateş , ikizler ve penisilin?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumboğaz enfeksiyonu ateş , ikizler ve penisilin?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
aslindan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 71
Mesajın Direkt Linki Konu: boğaz enfeksiyonu ateş , ikizler ve penisilin?
    Gönderim Zamanı: 10 Tem 2009 Saat 23:20

Merhab Kadir bey;

öncelikle herşey için teşekkürler..
8 aylık ikiz bebeklerimden erkek olanı 8.200 kg dün geceden bei ateşi 38.5 39 altına inmiyor  en son ılık duş aldırdım ve öyle 1 derece falan zor düşürdüm fitilde koydum tabi, sabah işten geri döndüm tekrar çıkmış ateşi dr kaza yaptığı için başka bir dr götürmek zorunda kaldım ama içim rahatlamadı ancak sizin cevabınızla  rahatlar teşhiş boğaz enf. (tabi doğruysa )
verdiği ilaçlar suprax 2* yarım ölçek 4 saatte birde calpol 5ml,pedifen 4ml,pirofen, dönüşümlü olarak bunlardan biri
1.suprax ın içinde penisiline aşırı duyarlılığı olanlarda kllanılmamalı gibi ibaraler var korktum çünkü annem penisilinden şoka girdi şükür atlattı aca dedimmm....
2 kız olanı 7300 kg ona bulaşmamaşı için kaşık biberon gibi şeyleri yrı kullanmak dışında bulaşmasını nasıl önleyebilirim
3. bide kongest dedi yazılarınızın birinde okumuştum vermeyin diye vermiyimmi
4. ilaçlar haricinde neler yapmalı ve dikkat etmeliyim
5. deride döküntüleri var hastalanmadan önce dr deterjandan demişti boğaz enf ile alakalı olabilirmi? normal deterjanla yıkamıştım lekeler çıkmıyo diye ama artık granül sabuna çıkmasada devam:(

saygılarımla

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118572
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Tem 2009 Saat 09:56
Benim "Ateş" ile ilgili makalemi ve eski mailleri okuyun, ateş hususunda boşuna teleş ediyorsunuz.. Ateşi vücut, mikroplarla mücadele edebilmek için yükseltiyor. Siz ateşi düşürdükçe mikropları da rahat ettiriyorsunuz. Sizin göreviniz, ateşi yapan hastalığı teşhis ettirmek ve ona göre tedavi uygulamak. Eğer imkanınız olurda bir kan sayımı yaptırabilirseniz, WBC yani lökosit sayısına bakın, düşük ise, tedavi gerekmez..
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Tem 2009 Saat 10:01
İkize bulaşmaması için ayrı odalarda tutmanız gerekiyor. Congest ve benzeri ilaçları kullanmayın. Congest 2 yaş altında kullanılmıyor.
Yukarı Dön
aslindan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Tem 2009 Saat 00:04
ADA
ÇELİK(kız) DENİZ  ÇELİK (er)
WBC 15;3 WBC 7;48
HGB 12;3 HGB 11;3
HCT 36;6 HCT 32;2
PLT 410 MCV 74;4
RBC 4;48 MCH  26;1
MVC 82;8 MCHC 35;1
MCH 27;4 RBC 4;33
MCHC 33;5 RCW SD 34;6
NE % 18;8 RDWc 13
EO# 0;3 PLT 185
LY# 11;1 MPV 10;2
EO% 1;8 PDW 11;3
BA# 0;1 P-LCR 25;6
MPV 7;3 PCT 0;19
BA% 0;4 LYM% 91;7
LY% 72;7 LYM 6;86
MO# 1;0 MON% 3;7
RDV 13;0 MON  0;28
NE# 2;9 BA% 0;3
MO% 6;3 BA  0;02
NE% 3;8
NE  0;28
EO% 0;5
EO  0;04

Düzenleyen aslindan - 17 Tem 2009 Saat 00:17
Yukarı Dön
aslindan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Tem 2009 Saat 00:14

merhaba dr bey;

ateşin düşmesi sonucunda döküntümüz oldu biz başta fazla ateş düşürücüden sandık ve dr götürdük döküntülü bir hastalık veya alerjik olabilir dedi kendi dr muz rahatsız olduğundan 3 tane ayrı dr götürdüm güvenemediğimden ama tlf sürekli bilgi alıyordu ve teşhisi koydu altıncı hastalıkdaha sonra int araştırdım tıpatıp uyuyor sanırım önemli bişi değilmiş öyledir dimi?

ayrıca bulasıcı olduğunu öğrendim kulçka süresi varmış muhtemelen ikizide olacak.ayıramadıkda.
sizin ve kendi dr muzun önerisiyle kan sayımı yaptırdım sonuçları yazdım değerlendirirseniz sevinirim.

8 aylık olduk ve şimdiye kadar dvit 3 damla haricinde bişi kullanmadık. kan tahlili sonucuna göre kan veya demir ilacına başlamamız gerekiyormu?
bişi daha diğer dr lar boğaz enf dediği için kbb uzmanına götürdüm ışıklı kamera ile baktı ve östaki solpenjiti teşhisi koydu alfoxil adlı anb. verdi nasıl bir hastalık anb kullanmalımıyım kendiden düzelirmi cevaplarınız için çoooookkk teşekkürer siz ve tlf teşhiş koyan dr um muhteşemsinizzzz.
saygılarımla
Yukarı Dön
aslindan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Tem 2009 Saat 00:18
kızımın wcb si yüksek idrar yolu enf olabilirmi tahlil yaptırmalımıyım yoksa oda altıncı hastalık olmak üzere bu hastalık ile ilgili bilgi verebilirmisiniz?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Tem 2009 Saat 10:13
Erkek olan, 6. hastalığı geçirmiş. Herhangi bir antibiyotik veya ilaca iltiyacı yok...Kızda da başlıyor. Her ikiside "anemik" değil, demire ihtiyaçları yok. Kızda lökosit yüksek olması, acaba ayrıca bakteriel bir rahatsızlığıda varmı diye düşündürüyor. İdrar yolu enfeksiyonu olsa, arazları olurdu. Elinizde artmış Suprax varsa günde 1 ölçek verin... Belki gerek yok ama görmeden, emin olamıyorum. Bebeklerde ve çocuklarda "Penisilin allerjisi" olmuyor. Yaş ilerledikçe ve çok sık penisilin kullanılması ile ortaya çıkar. Hayatında hiç penisilin ile karşılaşmamış kimselerde allerji olmaz. Zaten hakiki bir penisilin allerjisinde iğne değer değmez şahıs vefat eder, tedavi edemezsiniz. Tedavi edilenler, iğnelerin içinde bulunan "Procaine" maddesine karşı olan allerjilerdir...
Yukarı Dön
aslindan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Tem 2009 Saat 10:20

öncelikle cevabınız için teşekkürler

bişi daha diğer dr lar boğaz enf dediği için kbb uzmanına götürdüm ışıklı kamera ile baktı ve östaki solpenjiti teşhisi koydu alfoxil adlı anb. verdi nasıl bir hastalık anb kullanmalımıyım kendiden düzelirmi cevaplarınız için çoooookkk teşekkürer siz ve tlf teşhiş koyan dr um muhteşemsinizzzz.
saygılarıml
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.