Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Bogaz Agrisi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumBogaz Agrisi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Dadya Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 187
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dadya Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Şub 2016 Saat 19:10
Hocam,

Yanitiniz icin cok tesekkurler,
birazdan test icin acile gidecegiz
Esim eczaneden deposilin 1.2 buldu
3 gun antibiyotik kullanacagiz etkisi gelene kadar

Augmentin'de alerji oluyordu
Baska ne kullanabilir?
Penos'da ayni alerjik etkiyi mi gosterir?

Bu arada bir arkadasima cok detayli kultur yapilmis guya hangi antibiyotik etkili/duyarli anlamak icin
Cunku streptekok tasiyicisi gibi olmus antibiyotik etki etmiyormus
Strep A'nin yanisira yapilacak bir sey var mi?

Sevgilerimizle,
Yukarı Dön
Dadya Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dadya Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Şub 2016 Saat 22:52
Degerli Hocam,

Strep A testini yaptirdik; pozitif
Augmentin ES600 sabah-aksam 1 olcek hmn basladik (23 kilo-7 yas)
Deposilin 1.2 vurduracagiz; 3 gun antibiyotige devam

Kadir Bey,

3 yildir sayenizde kizimi gereksiz antibiyotik kullanimindan koruyabildik
Bu yil strep A pozitif 3.kez oluyor aralarda kurtarmamizin sebebi deposilin igne
Yani soyle diyebiliriz kizim korunmadigi an streptekok oluyor
Surekli antibiyotik

1. Sorum:
Bu durum beni cok uzuyor; bu boyle mi devam edecek?

2. Sorum:
Bogaz kulturu de yapildi, o bi ise yarayacak mi?

Cok tesekkur ederiz
Sevgilerimle,
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117990
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Şub 2016 Saat 05:58
Streptokoklar, dunya var oldugu surece; ASLA Penisilinlere karsi direnc kazanamayacaklardir.
Augmentin'de allerji oluuyorsa, nasil kullaniyorsunuz??? Pen-Os  kullanin.
Hicbir zaman Turkiye 'de yapilan "Bogaz Kulturlerine" inanmayin.
SAKIN; Bazi aptallarin onerilerine kanip, devamli Deposilin igne vurdurmayin..
Bu sekilde teshis edildigi icin,  SUKREDIN!!!
Sadece benim anlattigin hususlara dikkat edin.
Yukarı Dön
Dadya Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dadya Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Şub 2016 Saat 08:44
Kadir Bey merhaba,

Cok haklisiniz, alerjiye ragmen neden Augmentin?

Ozel saglik sigortamiz ile ozel bir hastaneye gittik. Acilde 7/24 cocuk dr bulunuyor. Sirada 3 kisi bekliyor.

1. Hemsireye sirada beklerken strep A yapabilir miyiz dedim, cevap Hayir sizce neden cunku daha cok test yapilacak.

2. Bizden onceki 3 hastaya fabrika gibi burundan influenza testi yapildi, kesin bize de yazacak.

3. Odaya girdik, bogaza bakti sadece kizarik dedi, kizil goruntusu o kadar net ki ben anliyorum. Gunes yanigi gibi parmak bastirinca soluyor, buyuk alana yayilmis, deri putur putur zimpara kagidi; hala diyor ki bu urtiker olabilir. Sirtta kizariklik beklemeyiz. Ben ikna etmeye calisiyorum. Ben bir kere gorup cozmusum, onun tip egitim sonrasi yuzlercesini gormus olmali...

4. Tabii ki strep A'nin yanisira bogaz kulturu ve influenza yazdi. Influenza'yi kabul etmedim. Hemsire diyor ki dr haber verecegim boyle bir tavirla ki sanki sikayet edecek bizi... Kostur kostur odasina...

5. Augmentin'e alerjisi vardi, Penos yazalim dedim, bana Penos daha kotu olur o zmn xx antibiyotigi yazmam lazim dedi. Ampisilin alerjisini anlamiyor.

6. Deposilin yazar misiniz? Gerek yok zaten 10 gun antibiyotik kullanacak. Yazdirana kadar ter doktuk.

Hocam sizin sayenizde inanin biz onlardan daha bilgiliyiz ancak hem test hem recete icin nasil mucadele ediyoruz, goruyor musunuz? Bir onceki dr bana kizmisti hani isime ne karisiyorsun gibilerden...

Bu yuzden ben de caresiz kaldim artik abuk bi antibiyotik yazacagina bunu tekrar deneyelim dedim.

Oradaki tum hastalarin haline acidim, iyi ki sizi tanimisiz, iyi ki yanimizdasiniz...

Hocam, bu kulucka suresine baktim, sizce okulun ilk gunu mu kapti? Hemen ertesi gunu cikar mi?

Cunku en son Carsamba gunu cikmisti disari? Sonra Persembe grip olmus hep evdeydi.

Bilmiyorum onemi var mi? Illa geriye donuk hep dusunuyorum nerede hata yaptik gibi...

Hocam, herseyi yikamak lazim mi? Sanki atki, dis fircasi, yastik kilifini fln degistirsek iyi olur gibi geldi.

Hersey icin tesekkurler,
Sevgilerimizle,
Yukarı Dön
cemcivan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 143
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı cemcivan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Şub 2016 Saat 10:41
Hhocam merhaba burdan cold mix ile yazmak istiyorum..evet sari yesil kutulu biz de mevcut gecen sene kullanmistik icerigi soyle:1.8cineol ve kampfen icerir.mentol kafur alkol ve recine icermez.yesil kutu 10ml.mavi ise 5ml yaziyo bu farkli bi cold mix mi.  Artik herseye guvensiz bakiyo insan cevabinizi bekliyorum degerli hocam tesekkur ediyorum
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Şub 2016 Saat 18:48
Yapacaginiz hicbir sey yok.... Esyalari yikamak filanda gerekmiyor. Hastalik, ya solunum yolu ile veya
hastanin kullandigi;  catal,kasik  veya mikrop bulastirdigi gidalar yolu ile oluyor. Sadece bunlari yikayin, yeter.

Bu konuyu bir toparlamak istersek:
1- Hastalik yapan mikrobun adi: A-Grubu, Beta-Hemolitik Streptokok veya Streptokokkus pyogenes'dir.
    "Beta" diye bir mikrop yoktur, akvaryum baligi vardir.. Bu aptal ifadeyi bir tek; bunu uyduran
     Turk doktorlari kullanirlar.
2- Cogunlukla: 5-15 yaslar arasi cocuklarda gorulur.
3- 30 yasindan buyuklerde; Romatizma veya Nefrit yapamaz..
4- Kulucka suresi: 2-5 gundur.
5- Ilk gun dil: "Beyaz cilek" gorunumundedir. Dil silme beyazdir, kirmizi noktalar vardir. 3. gun;
    "Kirmizi cilek" manzarasi olusur. Dil silme kirmizidir, beyaz noktalar vardir.
6- Kizil hastaligi; Streptokoklarin, Dokuntu yapan cinsidir. Farenjit ile Kizil'in riskleri AYNIDIR...
7- Kizil dokuntusunun antijeni butun Streptokoklar icin ayni oldugundan, Kizil dokuntusu hayat boyu
   1 defa olur. Dokuntu olmasa bile, RISK AYNIDIR. ( NOT: Her Streptokok'da dokuntu antijeni yoktur)
8- 1 olcek, Pen-Os, Ampisilin veya Augmentin'den, 12 saat sonra, vucutta tek bir tane, Streptokok kalmaz.
9- 30 gunluk tedavi; kisa surede Streptokok alinip, antikorlarin asiri yukselmesini onlemek icindir.
  Bazi aptallarin zannetigi  gibi; koku kazinsin diye degildir. (NOT: 10 gunluk tedavi, Turk doktorlarinin uydurmasidir)
10- Karantina veya toplu halde Test uygulanmasi GEREKSIZDIR, APTALLIKTIR...

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 11 Şub 2016 Saat 18:51
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Şub 2016 Saat 18:53
Ikiside kullanilabilir, hangisinden daha iyi netice aldiniz ise, onu kullanin.
Istanbul'a gittigimde,  o "sari-yesil"  kutuyu inceleyecegim..
Yukarı Dön
Dadya Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dadya Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Şub 2016 Saat 19:17
Hocam merhaba,

Bir konuda daha fikrinizi alabilir miyim?
Kizima dun gece 22.00'de antibiyotik verdim, atesi dustu tabii ki
Bugun ogleb uykusuna yatti guzelce dinlendi

Yarin okula gitmek istiyor
Cocuktan cocuga degisebilir tabii ki de
Acaba dinlenmesi evde kalmasi daha mi iyi?

Bunu neden soruyorum?
Persembe-Pazar arasi grip gecirdi. Pazartesi okula gittigi gibi streptekok kapti Sali gecesi ateslendi.
Annem beni bu konuda uyariyor. Cocuk kendini toparlamadan okula gonderdin o da bagisikligi dusuk oldugu icin hemen hastalandi diye...

Bu tarz hastaliklarda ne yapmak lazim?

Bir diger sorum; kasintisi var; biraz da gribin devam eden oksurugu zyretch versem sorun olur mu?

Tesekkur ederim
Sevgilerimizle,
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.