Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İç Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - böbrekte kum..
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumböbrekte kum..

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 117990
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 May 2012 Saat 21:46
Yok yahu??? Sirf bunun icin film mi cekildi. Ben her yaz bu durumla en az; 15-20 defa karsilasirim. Yazik, memlekerti ne hale getirdiler. Su icirirsiniz, serin tutarsiniz, terletmezsiniz, bir daha olmaz. Bobrekte tas olsa, idrar tahlilinde "Silme Eritrosit" gorulurdu.
Yukarı Dön
gesnur Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 38
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 May 2012 Saat 22:25

hah tam yeri geldi başka bir konuda soracaktım ki siz bahsettiniz hocam. kızımız aşırı terliyor geceleri. çok ince giydiriyoruz incecik bişey örtüyoruz ama çok terliyor. doktora sorduk demir eksikliği vardır dedi, allahım battıkça batıyoruz sanırım!!kan testi yapıldı sonuç kağıdını bulamadım şimdi ama demir değerinin çok yüksek bir değer olduğunu hatırlıyorum. dedi ki gene de ferro sanol başlayın 7 damla. ben bir iki verdim kızıma huysuzluk huzursuzluk ve kusma olarak geri tepti bize. kestim ben de vermiyorum. madem yüksekse neden vereyim ki dedim?pekmez veriyorum, ete de başladık zaten artık. siz onaylar mısınız bu durumda bizi peki?

Yukarı Dön
gesnur Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 May 2012 Saat 22:55
hah testi buldum: hemoglobin 14.2 g/dL yazıyor bu durumda neden illa demir ver diyor ki doktor bana?
bir şey daha sormak istiyorum hocam affınıza sığınarak dvit hergün 3 damla veriyoruz ne kadar devam edecek bu?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 May 2012 Saat 04:01
Eskiden terleyen cocuga " Dvitamini eksikligi" derlerdi, ne olduda simdi terlemekle 'Demir eksikligi" arasinda baglantisi kurup boyle sacmaliyorlar?  Bence o doktor, Dvitamini ile Demiri karistiriyor, tekrar gordugunuzde bir hatirlatin, cok komik... HGB; 14.2 bu yas icin "super" bir deger ve hala demir ilaci vermeye calisiyor. Kesin bu doktorlarin hicbir tibbi bilgileri yok. Yazik bu millete.
Yukarı Dön
gesnur Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 May 2012 Saat 08:14
sağolun haocam, keşke daha önce bu siteyi ve sizi tanımış olsa idim. sonuçta demiri kestik, d vitamiinini ise vermeye devam ediyoruz öyle mi?
pyloseptili ise zaten vermedim..
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 May 2012 Saat 16:23
D vit'e devam edebilirsiniz.
Yukarı Dön
gesnur Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 May 2012 Saat 19:58
çok teşekkürler size böyle ulaşabilmek bir nimet, sevgiler saygılar..
Yukarı Dön
gesnur Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 May 2012 Saat 08:21
hocam tekrar merhaba, kızıma bol su içirmeye çalışıyorum kaç gündür ama almıyor. biberonu da sadece çiğniyor. suyun içine reçel suyu, pekmez gibi bişeyler karıştırsam suyun böbrek için yararlı etkisini kaybettirir mi?suyu buz gibi soğuk verdim gene içmedi, tatlı bişey istiyor anlıyorum tavırlarından. ne gibi bişeyle tatlandırmalıyım ki idrarındaki kristallerden kurtulmamıza yardımı olusun?
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.