|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
ezl12 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 16 Mar 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 108 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 08 Ara 2016 Saat 12:34 |
Kadir Bay merhaba; kızlarımda yaklaşık 5-6 haftadır geçmeyen ve tekrarlayan soğuk algınlığı/grip var. Yakınlarımın “dr a götürmeyip ilaç vermiyorsun iş iğneye kadar varıyor” serzenişleri doğrultusunda dr.a gittik ama çıkamadık. 1- 1- Büyük kızım 6 yaşında 20 kg. bu yıl okula başladı ancak öncesinde 2 yıl kreşe gitti. Bu 2 yılı çok ağır hastalıklarla atlattık. Bu yıl 5-6 hafta önce burun akıntısı yoğun kuru öksürük ve ara ara ateşi olduğu için sağlık ocağındaki dr a götürdük. agumentin 400+benical verdi. Bir iki hafta toparladı sonra şikayetler tekrarladı. Macrol+benical+alores verdi. Aloresi kullanmadım, bunun dışında serum fiz.+limonlu bal evde meyve çayı yapıp verdim. Bir gece önce 38 civarı ateşi vardı dokunmadım, ancak gündüz okula gitmeden 1 ölçek calpol (mor şişe) verdim. Bikaç gece önce çok ateşlendi gözleri kızardı öksürük arttı karnı ağrıdı. Ünv. Hastanesine acile götürdük. Akıntının kulaklara vurduğu ve kulakların ağrıdığı söylendi ancak çocuk kulaklarının ağrımadığını söyledi. Beta virüsü olabilir mi strepA testi yapalım dedim. Gerek yok benzemiyor dedi. İdrar tahlili+kan tahlili yapıldı ancak ekrandan baktığı için sonuçları göremedik, birde ateşi düşsün diye koldan adını hatırlayamadığım 200 ml. İlaç enjekte edildi. (serum verilmedi ilacın çoğu serumda kalıyormuş) reçete olarak agumentin 600 2x1 +calpol (turuncu şişe)4x1 (ben pedifen calpol dönüşümlü verdim 1 gün ve bıraktım)+3x1otrivine sprey.. 2- 2- Küçük kızım 2,5 yaşında 12 kg. yine aynı tarihlerde hastalanınca macrol 2x1+benical 2x 1/2, bir hafta toparladı ardından aynı şikayetlerle fixef 2x1 benical2x1/2 ve alores 1x1 bikaç hafta sonra hastalık tekrarladı bu arada öksürük balgamlıya çevirdi cempes 1x1 ve kilosu 9 kg dan fazla olduğu için akşam yarım çay kaşığı ilave ver dedi+1x1 asist. Bu ilaçlarla hiç toparlanma olmadı çocuğun kendisi iyi ama öksürük ve burun akıntısı devam ediyor çocuk bazen neşeli bazı günler halsiz. Tekrar dr a götürdüğümde ventolin ilaveli hava 3 doz verildi yarım saatte ve 3x1 peditus+3x1 otrivine verdi ve haftaya gel testlerini yapalım alerjik bir bünyesi var hava dozu ayarlayalım evde hava alsın dedi İlaç kullanımımızın 3. Günüdeyiz büyük kızım bugün boğaz ağrısı ve şiş bademcikle uyandı (illiadin damlayı kulağının ağrımadını söylediği için kullanmadım), öksürüklerimiz hiç bitmedi gündüz devam ediyor gece artıyor birde sık sık hapşırıyorlar. Hastalıktan başımızı kaldıramıyoruz düzeleceklerine daha da kötü oluyorlar, çocuklar da biz de yorulduk. Birde keçiboynuzu pekmezi ve beyaz dut özü diye bişey gördüm bağışıklığı arttırıyor yazıyor faydası olur mu. Cevabınız için teşekkürler. Düzenleyen ezl12 - 08 Ara 2016 Saat 12:46 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118639 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
O "serzenislerde" bulunan, zevat-i muhterem ne diyorlar??? Ayni sureyi daha eziyetli ve masrafli bir sekilde gecirdiniz. Sanki ates dusurmek marifet bir sey... Aptallar hala atesin zararli oldugunu zannediyorlar. 35 sene oldu, hala ogrenemediler. Tabii; ates ile korkutmanin, dayanilmaz bir cazibesi olunca, bu sahtekarliklar daha asirlar boyu (Dunya'da sadece Turkiye'de) surer gider. Goruyorsunuz degilmi, hicbir sey bulamadiklarinda, kulak agrisi olmasa bile, "Kulak agrisi" oldugunu soylerler. Bu sahtekarlar birde, Universite calisani.. Zaten butun bu sahtekarlari bu gibi Universiteler peydahliyor. Ilaclarin tamamini kesin.. Hic bu sahtekarlara gitmese idiniz, simdiye ikiside iyilesmisti!! |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|