|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Demir_Burçak ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 25 Oca 2017 Durum: Aktif Değil Puanlar: 2 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Demir_Burçak
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 25 Oca 2017 Saat 11:49 |
Hocam merhaba,
4,5 yaşında Demir adında bir oğlum var. 3 aydır sürekli hasta, ne yaptıysam iyileşmiyor, lütfen aşağıdaki bilgilere yorum yapıp bana yol gösterin, artık çaresiz kaldım. 1- 3 ay önce nezle sonrası burun akıntısı sarı yeşil olarak uzun süre devam etti ve öksürüğü 1 ay kesilmeyince doktora gittik. Sinüzit dedi ve antibiyotik verdi. 2- 1 hafta sonra gece hırıltılı öksürük başladı, hiç uyumadı. Dr. film çekti, 4 Prednol, günde 3 ventolin ve 2 pulmicort hava, makrol antibiyotik verildi. Bronşiolit teşhisi koydu, çocuk alerjik dedi. İlaçlardan sonra iyileşti. 3- 5 gün sonra ateşlendi, hafif burun akıntısı vardı, 2 gün ateş düşürücü verdim. Boğazı ağrımaya ve öksürmeye başlayınca tekrar dr'a götürdüm. Yine antibiyotik ve ventolin flixotide günde 2 kere koruyucu fıs fıs yazdı. 4- 1 hafta iyidi ana okuluna da gitti. Sonra yine ateşlendi, burun akıntısı başladı. Ateş düşürücü verdim, 2 günde toparlar gibiydi, kulağım zonkluyor demeye başladı. KOrktum bu sefer KBB dr'una götürdüm. Kulağına ve burnuna kamerayla baktı. Kulak zarı yakınında üst tarafta pembe kırmızı bir alan vardı, dış kulak iltihabı dedi. Ben kan tahlili ve sinüzit filmi istedim. Sinüzit filminde göz altları dolu gözüküyor, sinüzit ve dış kulak iltihabı teşhisi koydu. Kan tahliline bakıp evet antibiyotik verilmeli dedi. Makrol antibiyotik, katarin ve burun spreyi yazdı, ayrıca bir de deniz suyu. Hocam aşağıya kan tahlilin sonucunu koydum, ben internetten okuduğum kadarıyla anlamaya çalıştım(Nötrofil ve Bazofil değeri düşük, yüzdeleri normal, MCHC yüksek çıkmış) ama sizin de bakmanızı rica ediyorum. Benim çocuğumun bu değerleri normal mi, bir hastalığı mı var, anlaşılamıyor, ne olur yardım edin. Çok teşekkürler tetkik Sonuç referans aralığı Lökosit(WBC) 6,8 5,5-15,5 Lenfosit(LYM) 3,5 0,4-4,4 Nötrofil 2,93 3-7 Monosit 0,29 0,15-0,7 Bazofil 0,01 0,025-0,1 Bazofil % 0,2 0-1 Lenfosit % 51,4 20-60 Nötrofil % 43 40-60 Monosit % 4,4 3-7 Eozinofil % 1 1-4 Eozinofil # 0,07 0,05- 0,25 Eritrosit(RBC) 4,74 3,9- 5,5 Hemoglobin (HGB) 12,2 9,5-14,1 MCV 75,6 72-95 MCH 25,8 22-34 MCDC 34,1 26-34 RDW 12,2 10-17 Trombosit 322 150-450 PCT 0,22 0,01-0,5 MPV 6,8 5-11 PDW 15,3 12-19 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118649 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Kusura bakmayin, AYNI KONULARI , hergun, butun ayrintisi ile anlatamam... Kisacasi; Grip geciriyor, sakin ilac kullanmayin. Okuyun..
|
|
![]() |
|
Demir_Burçak ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 25 Oca 2017 Durum: Aktif Değil Puanlar: 2 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Demir_Burçak
Hocam bir arkadaşımin tavsiyesiyle bugün sizi buldum ve yazdım.
Sonra forumu okumaya başladım. Haklısınız forumda bu konuya benzer sorulara çok cevabınız var kusuruma bakmayın. Sinüzit filminde 2 göz altı da bembeyazdı doluydu. Sinüzitte de mi antibiyotik kullanılmaz? Teşekkürler |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118649 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Evet, gereksizdir. Zira "Sinuzit", Sinus boslugunun genize acilan kanalinin kapanmasi ile, o boslugu nemli tutmaya yarayan sivinin akamayip, icerde birikmesi halidir. Iliadin damla ile, (usulune uygun damlatildiginda) bu sinus agizlarindaki ODEM cozulur ve sivi akmaya baslayinca, hersey kendiliginden, iyilesir. Ayni mekanizma, Orta Kulak iltihabi denilen(ama iltihap ile hicbir alakasi olmayan) durumda da mevcuttur. Her iki durumda, SADECE; Iladin kullanimi ile duzelirler. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|