Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - bır tatlı kasıgı bal ve lımon
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumbır tatlı kasıgı bal ve lımon

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118707
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ağu 2009 Saat 20:05
Bazan ilk iğneden sonra bile toparlanabiliyorlar, kusma geçerse şurup ile devam edin. Yazık ben kıyamıyorum. 
Yukarı Dön
Linam Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 111
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ağu 2009 Saat 20:23
Siz birde bana sorun çığlık çığlığa ağlıyor yavrum içim parçalanıyor ama onun sağlığı için katlanıyorum. Kusması hala var, balgamı çıkarabilmek için kusuyor sanırım ayrıca burnu hep tıkalı, deniz suyu sıkıyorum. Çok şükür iğnenin 2. günü ateşi düştü bir daha çıkmadı.
Yukarı Dön
sofialoren Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 423
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ağu 2009 Saat 14:12
Orjinalini yazan: Dr. Kadir Tuğcu Dr. Kadir Tuğcu Yazdı:

Peditus kullanma, başına iş açacaksın. İçinde 120mg. Parasetamol var. Aynen Calpol'de olduğu kadar... İkisi yan yana verirsen çocuğa dokunur. Demir'i sakın kullanma...Süt miktarını arttırmaya bak.. Bal limon karışımını ver. Karanfil gereksiz.
hocam demırı kullanmıyordum aslında sızı dınleyerek 8.ayda bırakmıstım cunku hem dıslerıne leke yapmıstı hemde kusturuyordu ozamanlar demırın mıdesını tahrıs edebılecegı aklıma gelmemıstı dırekt verıyordum.sonra gecen aykı kontrolunde cocugun kılo almamıs hatta zayıflamıs oldugunu gorunce demır supravıt cınko dayadı.ben demırı yıne vermedım sadece vıtamınlerını verıyordum ıstahı acıldı kıloda almıs.fakat bu aykı kontrolundede boyu kısa geldı doktorumuza ve demırı ısrarla ver cocuklarda sık enfeksıyon gecırme boy kısalıgı ve ıstahsızlık yapar.bebegınızın boyunun kısalıgı sızlerın (anne babası) boyuna bakılırsa genetık degıl dedı.ne demek ıstedı anlayamadım ama...bırde balık yagını hem sız soyledınız oda tesaduf balık yagı ver dedı.ama fazla olmuyormu demır cınko supravıt balık yagı ve bogazları ıcın antıbıyotık.sız ızındeydek ılac manyagı oldu cocuk yıne.reflusu basladı tekrar.onun ıcınde gavıscon derken telef oluyor cocuk.sımdık bogazları agız kokusu gectı.burnu akmaya devam edıyor ama azaldı.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ağu 2009 Saat 14:17
hocam butun ılacları kesıp sadece balık yagını ıcırıp dedıgını gıbı sute agırlık vereyım.kusması ıcınde gavıscon degılde motılıum kullanmaya baslasam dahamı ıyı olur?cunku gavıscon bı kapak gorevı goruyor sanırım mıdesındekılerı cıkarmaması ıcın.ama motılıum hazımsızlık gaz sıskınlık gıbı agrılarıda gecırıyormus.fakat onunda norolojık vs tam cozemedıgım seler yazıyor ıcınde sızce kullanılırmı?cocuk bugunku yedıklerını ınanın ertesı gun yemegını yedırırken kustugunda cıkarıyor hıc erıtmemıs mıdesı.acıkıyor hem yıyor agzını acıyor hem aglıyor.cok ılgınc.hem yıyıp hem aglaması cok tuhafımıza gıdıyor.yemek ıstemedıgı ıcın aglsa agzını kapar bunu ılac ıcerken yada ac degılken bısı verdıgımde cokta guzel yapıyor.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118707
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ağu 2009 Saat 09:32
Eğer kilosu ve boyu normal altı ise, Reflü veya başka bir rahatsızlığı olabilir. Eğer kilo ve boyu normallerinin üstünde ise, çok zorluyorsunuz demektir. Bütün ilaçları kesip, sadece istediği kadar verin bakalım ne olacak....
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ağu 2009 Saat 11:20

kılosu ıyı hocam bı ay ıyı bı ay kotu yanı soyle,normalde gectıgımız aylar ne kadar kusarsa kussun kılosu 50-75 persentılın uzerınde ıdı.zaten 6 aydan sonra duser duser bununkı hıc almama,100 gr alma bazen zayıflama seklınde olmaya basladı.sanırım dedıgınız gıbı reflusu var zaten daha 2 aylıkken reflu ılacı vermıstı ozel doktoru(oda sıze benzıyor ınanın ılaca kesınlıkle hayır dıyen mama vermeyen rahat aslında bransı farklı olmasına ragmen cocuklara sızın gıbı kıyamadıgı ıcın bu bransa yonelmıs ama bız ona sadece 3 ay goturebıldık maddı...)sıze sımdık tek sormak ıstedıgım motılıumamı baslasam gavısconu kullanmasam.

Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ağu 2009 Saat 00:57
Orjinalini yazan: Dr. Kadir Tuğcu Dr. Kadir Tuğcu Yazdı:

Eğer kilosu ve boyu normal altı ise, Reflü veya başka bir rahatsızlığı olabilir. Eğer kilo ve boyu normallerinin üstünde ise, çok zorluyorsunuz demektir. Bütün ilaçları kesip, sadece istediği kadar verin bakalım ne olacak....
hocam cocugu bugun az ve sık beslemeye calıstım hem aglarım hem yerım seklınde yaptıgım bı kepcecık yıyecegın sadece 2 tatlı kasıgı kadarını yıyebıldı 3 . kasıgı veremedım cunku oguruyordu.aksam saat 7 de bıraz tavuklu corba ıcırelım dedık teyzesıyle yıne hem aglarım hem ıcerım amanda ne guzel yedı bıraz derken şooldur sandalyeden mutfak dolaplarına fıskırttı yavrucak.sabahta balık yagını ac karnına balla karıstırıp vermıstım onuda cıkarttı sonrasında accık mama yedı kı saat 12 ıdı onuda cıkarttı dunde hıcbısı yemedı.ondan oncekı gun dogum gununde aksam yedıklerınıde cıkarttı aynı aksam gece saat 1 gıbı emerken bırden cırpınarak kusmaya basladı sonra oksurmekten uyuyamadı.bu reflu bu cocukta ara sıra gelıyor ara sıra gecıyor yanı gavıscon kullanıyoruz kusmaya basladıgında her ogun ardına belkı 3 gun belkı 1 hafta ama cocukta dogdugundan bu yana sureklı bı huzursuzluk hakım.az once daha kucukkenkı vıdeolarına baktım 2 aylıkken boyu kadar onluk takmısım.bı fotosundada dılek agacı gıbı hem onluk var hemde onlugun bogaz kısımlarında sag sol ıkı tane mendıl.cocuk kusucam korkusuyla yemek ıstemıyor kılosu ayına gore ıyı ama persentılı oncekı aylarda 50-75 ıdı suan 25-50 ye dustu.boyu ıse 10-25 e dustu.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ağu 2009 Saat 00:58
hocam gavıoscon yerıne motılıumamı baslayayım yoksa tekrar bır fr a goturup tam teshıs koydurmalımıyım?cunku gavısconu veren dr hıcbır tetkık yapmamıstı.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.